Are sau nu are Bitdefender 400 de milioane de utilizatori?

Potrivit unei stiri de pe 13 septembrie, BitDefender ar avea 400 de milioane de utilizatori, adica de 20 de ori cat populatia Romaniei.

Raportat la numarul total al populatiei lumii (6.96 mld) inseamna ca 0.4/6.96=5.74% din populatia lumii foloseste BitDefender. Wow, BitDefender l-a depasit pe Dracula ca popularitate si nu stiam noi?

Am solicitat un raspuns din partea unui reprezentant BitDefender si acesta ne-a raspuns ca la calcularea acelui numar s-au luat in considerare si utilizatorii altor produse cu motor BitDefender (G-Data, F-Secure etc). Bun…

Nu toata populatia lumii are acces la Internet ci doar 28.4%, adica 1.971 mld.

Conform unui studiu Opswat publicat in aceasta luna, la nivel mondial BitDefender se regaseste printre Others ca procent al solutiilor de securitate folosite. Singurul reprezentant cu motor BD din top este F-Secure cu 0.99%.
Vom lua cazul favorabil BitDefender in care Others=Bitdefender. Astfel, BD aduna in cel mai bun caz 6.32+0.99=7.31%.

Calcul:
Internet Users: 1.971.000.000 (Wikipedia)
Bitdefender Users: 400.000.000 (spune BitDefender)
F-Secure (BD) + Others = 7.31% din numarul total de antivirusi instalati (Opswat)

0,0731 * 1971000000 = 144.080.100

Da, 144 de milioane in cazul cel mai favorabil. De 3 ori mai putin decat se lauda ei. Nu te poti lauda cu 400 de milioane in conditiile in care liderul topului are 16.61%=327 milioane. Nici vorba de marja de eroare.

Inca un aspect de luat in seama: nu toti internautii folosesc antivirus. Utilizatorii de Linux, MacOsX si chiar cei care au Windows dar nu folosesc antivirus sunt destul de numerosi si scad vertiginos procentajul BitDefender.

Cifra de afaceri a BitDefender de anul trecut este de 122,01 milioane de lei. Adica fiecare utilizator a adus companiei 0.3 lei. Poti cumpara vreun produs BitDefender cu aceasta suma? Nu.

Dar sa privim spre viitor. BitDefender a anuntat recent ca isi propune sa acapareze inca 100 de milioane de utilizatori in urmatorul an, adica tintesc spre 500 de milioane. Planul cincinal nu a fost abandonat nici in capitalism.

Security Evangelist

48 responses to “Are sau nu are Bitdefender 400 de milioane de utilizatori?”

 1. Cris

  Nu comentez cifra dată de BitDefender (400 mil), dar calculul tău este profund eronat. De ce? Pentru că o companie care produce software la o asemenea scară nu se bazează, dpdv al profitului și al utilizatorilor, pe utilziatorii home-user, ci pe segmentul business. Dacă o firmă face contract cu BitDefender (sau orice altă companie de securitate), atunci produsele respective pot acoperi securitatea workstation, file server, mail server, etc… deci pentru o firmă măricică pot deja să existe multe licențe ”în uz”. Și, evident, segmentul business nu se află absolut deloc în procentele alea ale tale, despre conectivitatea la net.

  În plus, cine zice că trebuie să ai conexiune la internet pentru a avea antivirus? 🙂

  De asemenea, utilizatorii finali (end users, pe segmentul home, nu pe business) pot avea mai multe licențe, nu doar una. Tu ai calculat acolo o cifră care presupune că o persoană = o licență. De ce? Uite, eu unul am acasă două calculatoare, deci două licențe BD. Apoi, dacă îmi mai iau un smartphone, poate vreau să folosesc Mobile Security. Dacă am sistem dual-boot, poate am două licențe diferite pentru cele două sisteme. Etc, etc, etc… Nu se specifică nicăieri că un utilizator are dreptul la o singură licență. De asemenea, nu se specifică CE produse sunt folosite. Motoarele sunt UNICE, atât în produsele desktop, cât și în cele sub-licențiate (sau care o fi termenul) altor companii gen F-Secure, sau în produsele server, sau în scannerele online (QuickScan, Saf.li), etc, etc, etc… Și, evident, fiind o campanie de marketing locul unde s-a vehiculat acel număr de utilizatori, s-a luat în calcul probabil suma tuturor, indiferent dacă un utilizator folosește mai multe servicii.

  Apoi, nu toți acei utilizatori cumpără produsul anual. Sunt unii care au cumpărat licențe pe termen mai lung (2-3-5-10 ani chiar). Evident, acei utilizatori SUNT, în continuare, utilizatori. Însă ei nu mai sunt contorizați la venitul anual, pentru că… deh… ei nu mai plătesc nimic până nu le expiră licența. 🙂

  Și foarte multe alte detalii pe care le omiți.

  Ar trebui să pleci mai puțin urechea la campanii de marketing, sau să le iei ca ceea ce sunt: campanii de marketing. Nu le lua ad-literam, că o dai în bară serios. Nu de alta, dar dacă ar fi să o luăm pe varianta ta, dacă adunăm numărul de abonați ai fiecărei companii de telefonie mobilă de la noi, ar trebui că fiecare persoană din România să aibă buzunarele pline cu telefoane. 😆

  P.S.: Cu dedicație, pt happyday (știe el de ce) 😆

  1. happyday

   Acum am citit articolul si-mi pare rau ca am facut-o atat de “tarziu”. In mare parte mi-ai luat “painea de la gura”, Cris. 😆

   Premisa de la care a pornit Gigi e gresita din start. Eu m-as fi intrebat ce e aia “utilizator” in acceptiunea celor de la Bitdefender? Spre exemplu, la serviciu am 120 licente IS, iar 20% dintre angajati folosesc si acasa Internet Security. Deja calculul e compromis. In plus, acestia pot lua o licenta pentru 3 calculatoare. Se pune, nu?

   In plus e faza cu cifra de afaceri. Nu stiu de unde a scos suma aia, posibil de pe site-ul Ministerului de Finante unde se publica bilanturile contabile. Normal ce e mignona, atata vreme cat nu supui impozitarii decat veniturile inregistrate in Romanica. In rest, exista alte solutii. 😉

   Ma mira decizia lui Gigi de a ataca la modul asta un subiect ce nu interfereaza complet cu aria sa de cunostinte. Si oricat i-as aprecia articolele (nu si personajul din spatele lor), in cazul de fata este complet hazardat modul in care a ales sa se desfasoare pe un taram ce-i este impanat cu nisipuri miscatoare pentru domeniul lui de actiune.

 2. Alin

  Tare

 3. Cris

  Deci tu te folosești de un studiu necontrolat, făcut pe aproximativ 37.000 de instanțe, care ia în calcul numai utilizatori de pe Windows, și numai produse desktop pt workstation-uri… pentru a face niște calcule hazardate pentru a afla dacă un număr de 400mil e aproape de adevăr sau nu. Și zici că ei exagerează. 🙂

  Ca s-o iau de la capăt: în acel studiu NU se iau în calcul segmentele business. Pentru că acolo NU sunt calculate sistemele server, sistemele Unix, probabil nici sistemele administrate la distanță (BitDefender Client Protection, sau cum se mai chema produsul ăla). Să nu mai spun de lipsa totală a datelor pe segmentul mobile, pe segmentul web (Online Scanner, QuickScan, Antiphishing – era odată și un produs separat -, saf.li), sau alte tipuri de produse oferite de alte companii (habar n-am ce mai oferă F-Secure, BullGuard, GData, Qihoo etc…).

  Și visez eu, sau licențele se vând sub denumirea de licențe ”multi-USER ”? Și la noi este folosită mai mult denumirea de ”licență pentru x UTILIZATORI”. Deci fiecare din utilizările unei licențe multi-user ESTE considerată ca utilizator separat. Pentru că dacă eu vin la tine și cumpăr o licență pentru 100 de utilizatori, ai tu de unde să știi dacă eu împart acea licență cu alte 99 de persoane (pe sisteme separate), sau dacă sunt eu diliu la bibilică și am în casă 100 de sisteme pe care le folosesc numai eu? Cum contorizezi acea licență de 100 de useri? Sau de ce ar fi o diferență între contorizarea unei licențe de 100 de utilizatori (care e cam evident că e folosită de multiple persoane) și o licență de 3 utilizatori (care poate să fie folosită de aceeași persoană pe 3 sisteme proprii, sau nu). Orice companie sănătoasă la cap o va contoriza ca 10 utilizatori, nu ca unul singur, pentru că e normal să fie așa. ”Utilizatorul”, în studiul de marketing, este fix număr de utilizări. Poți să ai fix 1 utilizator fizic, dar dacă el îți folosește serviciile cât pentru 1 milion de utilizatori, iar ție îți convine asta, atunci care e problema?

  Și e normal să nu spui într-o campanie de marketing câte licențe ai vândut, din foarte multe motive. Unul ar fi că produsele gratuite nu au nevoie de vânzarea de licențe. Serviciile web asemenea. Iar pe segmentul business am impresia că nici nu se vând licențe, ci se fac contracte pe număr de stații de lucru (contract care nu este același lucru, nici ca valoare, nici ca altceva, cu achiziționarea individuală a acelui nr de licențe).

  Și hai să mai spunem o treabă… să presupunem, în mod teoretic, că tu creezi un produs digital foarte bun. Dar nu ți-l cumpără nimeni, ci toată lumea ți-l piratează. Iar tu știi lucrul ăsta și, mai mult, știi cam câți utilizatori ai (așa, pirați cum or fi, totuși îi ai). Tu dacă ar fi să te duci la cineva (eg. un sponsor) să le spui cât de bun e produsul tău, ce le spui? Că nu-ți folosește nimeni produsul? Sau le spui ”uite ce fain e produsul meu, că-l folosesc X utilizatori!” (acel X fiind utilizatorii, evident, ilegali… dar omiți partea asta în prezentarea de marketing).

  Numărul de licențe vândute este total irelevant. Ceea ce este relevant este cât de folosite îți sunt produsele.

  1. Cris

   Sau mai e și reversul medaliei. Dacă eu acasă am un calculator, cu O licență de BitDefender, dar acel calculator este folosit de 4 persoane membrii ai familiei, atunci cum facem? După regula mea, ar trebui să contorizăm 1 utilizator (ca e o licență acolo). După regula ta, contorizăm 4. Cum anume facem contorizarea aia de 4? Facem ca la recensământ și mergem din ușă-n ușă, să vedem exact câte persoane folosesc un anumit produs? 😆

 4. Liviu

  @Gigi,fama si pe mine sa inteleg cu ce te afecteza pe tine cati utilizatori are sau nu Bitdefender ?
  si cum de ti s-a pus pata tocma’ pe Bitdefender ? ai impresia ca toate celalalte compani av spun exact cati utilizatori au ?.

 5. Marian

  Sunt 7 antivirusi cunoscuti care folosesc motorul Bitdefender.Exista foarte multi utilizatori care folosesc Bitdefender fara licenta si cred ca in ultimul timp ,numarul lor a crescut foarte mult.Daca citim aricole din reviste de top se observa o prezenta a acestui antivirus in articolele lor.In China exista un antivirus care are motor Bitdefender.In Franta si America numarul utilizatorilor de Bit este mare.Cred ca numarul dat este dublu fata de realitate,dar este un lucru bun.Citind AvTest,VirusBulletin,AvComparatives si altele vedem realitatea;Bitdefender chiar e bun.

 6. Bogdan Botezatu

  Salutare,

  hai sa zic si eu 2-3 vorbe pe subiect. Imi cer scuze pentru ca uneori imi voi suprapune argumentele cu Cris si Happyday si cred ca ar trebui sa mentionez ca NU vorbesc in numele companiei, ci pur si simplu din perspectiva userului de BitDefender.

  Ca mai toate produsele software, antivirusii raporteaza numarul de activari pe un sistem. Daca ai un calculator cu 4 useri, sa zicem, sub acelasi OS, se calculeaza ca fiind o singura activare, deci un singur client. Daca ai dual-boot (xp/7) si sub fiecare OS ai instalat BitDefender, se calculeaza ca fiind 2 activari.

  Acum, ca am lamurit aspectele preliminare, as vrea sa intreb un singur lucru: de unde vine mirarea asta? Adica, doar pentru ca e romanesc, Bitdefender n-are “faţă” de 400 de milioane de clienti? In ultimii 5 ani, Bitdefender a facut ceea ce putini vendori de AV au reusit sa faca, si a facut-o fara infuzii de capital sau alte ajutoare de la statul roman. Am dus detectia la 100%, am perfectionat cele mai avansate metode de removal si disinfect din industrie si am aratat ca si romanii pot fi primii in AV-Comparatives sau in AV-Test, chair daca suntem o natie mai putin competitiva pe alte segmente ale industriei.

  Bitdefender nu este numai un produs, ci este o suita de tehnologii implementata in zeci de alte produse. De la antivirusii care se bazeaza pe tehnologiile noastre (si care sunt CONSTANT in primele 5 pozitii in testele de specialitate) pana la diverse alte utilitare (cum ar fi, sa zicem uTorrent / Virus Guard sau Acronis Internet Security) gasiti tehnologii Bitdefender. Aduceti-va aminte pentru o secunda ca Bitdefender furnizeaza tehnologia de scanare celor de la Qihoo, care au o cota de piata uriasa in Asia.

  Clientii corporate iarasi sunt o parte importanta din market-share. Un singur etaj dintr-o cladire de birouri ar putea avea 100-300 de clienti. Iar acasa am 4 sisteme (file-server, media center si 2 laptopuri) care ruleaza Bitdefender. Acestea sunt 4 licente pentru un singur end-user, deci 4 clienti diferiti.

  Utilizatorii de removal tools sunt si ei clienti Bitdefender, din motive evidente. Utilizatorii de alte produse free sunt la fel: clienti Bitdefender. Ca sa nu mai vorbim de protectia pentru social networks (Safego pentru Facebook si Twitter) care sunt tot produse BitDefender si care sunt folosite pe scara larga. Toate astea, puse cap la cap, dau o cifra impresionanta.

  1. Nick

   Referitor la paragrafu’ 3 sper ca cineva a învăţat din lecţiile trecutului, aţi mai fost pe acolo pe sus şi după aia … 🙄

 7. AlienForce

  Poate gresesc , dar imi amintesc ca am citit recent niste cifre pe care le declarau companiile AV :
  – avast! ~130mil useri
  – Avira ~100mil. useri
  – AVG ~110mil. useri
  – ESET ~80mil. useri

  Uitati-va la numele astea si spuneti-mi cate din ele (si cat de frecvent) le gasiti in calculatoarele prietenilor , rudelor sau clientilor care va roaga sa le rezolvati diverse probleme IT (devirusari , optimizari , etc.) .

  Acum spuneti-mi de cate ori intilniti BitDefender ?

  Uitati-va la topul descarcarilor de software pe download.com , pe majorgeeks.com , pe softpedia.com . Bun , acolo sunt home-useri , dar nu veti vedea BitDefender …

  Inclin sa-i dau dreptate acum lui Gigi – povestea cu 400mil. useri BitDefender este o gogoasa de marketing . Sau poate in numarul asta i-au inclus si pe userii companiilor AV care folosesc motor BD in produsele lor (F-Secure , G-data ….si cate or mai fi ) – asa este posibil sa se ajunga la cifra aia – si tot mi se pare foarte mult pentru BitDefender…

 8. happyday

  So, asta e prima fraza a articolului “Potrivit unei stiri de pe 13 septembrie, BitDefender ar avea 400 de milioane de utilizatori, (…).”,

  iar asta e declaratia lui Talpes “Tehnologiile noastre sunt utilizate de peste 400 de milioane de utilizatori în întreaga lume.”

  Cam mare diferenta, nu? Boss-ul Bitului vorbeste de tehnologiile dezvoltate de companie si nu de faptul ca Bitdefender, ase mititel si neajutorat cum e, a reusit sa vanda licente la 400 milioane de utilizatori.

  Citirea mai atenta a articolului-sursa si, mai ales, redarea cu fidelitate a declaratiei, ar fi redus semnificativ riscul confuziei. Insa atunci articolul asta nu ar mai fi avut sens iar cetitorul antivirusistic cel dornic de socuri pe sistem ar fi ramas cu adrenalina in depozit. Si asta nu-i fromos deloc. 🙂

 9. Bogdan Botezatu

  Salut, AlienForce.

  Insumeaza toate downloadurile produselor care sunt powered by Bitdefender. Si mai adauga o bucata buna (dar necontorizata public) de downloaduri de pe site-urile mama (e evident ca majoritatea userilor descarca direct de pe site, nu de la terti), plus OEM-uri plus removal tools si alte instrumente custom pe care le dezvoltam pentru clientii corporate.

  Nu vreau sa par aiurea, dar mi se pare ca focusul e pe faptul ca “Bitdefender sigur nu are 400 de milioane de useri” nu pe “e posibil sa aiba, e posibil sa nu”. Cifrele exacte pe care le solicitati nu pot fi facute publice din motive evidente. Si chiar daca le-am face publice, ar fi probabil primite cu aceeasi doza de scepticism. Dar daca vrei sa vezi cum arata una dintre cele mai mari companii AV din lume (repet, din lume), te invit la Bucuresti sa dai o raita prin sediul Bitdefender.

 10. virus2009

  Probabil se orienteaza dupa numarul conturilor creeate prin care te obliga pentru a putea activa produsul si dupa toate acele licente date pentru 3-6 luni free (promotii) , cele comerciale , astfel numarul useriilor creste , dar nu este luat in considerare un lucru , citi dintre toti cei care au conturi si licentele obtinute mai si folosesca produsul , eu tare ma indoiesc de acest lucru.

  Daca vreti sa mai vedeti o lauda , accesati site-ul celor de la http://www.nod32.ro

 11. Bogdan Botezatu

  @virus2009, nu e relevant numarul conturilor, pentru ca produsele AV care licentiaza tehnologii Bitdefender nu folosesc MyAccount pentru activare, ci solutia de autentificare si activare a partenerului respectiv. Pe de alta parte, eu am 22 de licente activate pe un singur cont, ceea ce face irelevant numarul de conturi. Si, indiferent daca ai o licenta de trial-30 zile sau o licenta promo de 3-6 luni, atata vreme cat folosesti respectivul produs, esti oficial client Bitdefender, nu?

 12. catralion 5

  Are sau nu are Bitdefender 400 de milioane de utilizatori?
  Nu ,nu are ! Producatorul pastei de dinti X care are in compozitie clorura de zinc si nitrat de potasiu ,cumpara de la producatorul Y o reteta in care introduce si peroxidul de hydrogen.Producatorul Y, raporteaza plin de fala, ca pastele de dinti care contin peroxid de hydrogen, desi sunt produse diferite , sunt cele mai folosite din lume, gratie acestei substante miraculoase.
  Daca mai scot chinezii vreo doi antivirusi cu motor Bitdefender si boomul demografic continua, sa vezi atunci procent de utilizatori 🙂
  Pentru ca observ ca cifrele sunt ametitoare si par sa conteze cand vine vorba de laude ,ma intreb cat din vanzarile sau castigurile F-Secure,G-Data, Bullguard ajung sa fie prezentate in bilantul financiar al Bitdefender?
  Dincolo de orice strategie de marketing ,simtul masurii sau masura simtului ar trebui sa ramana intacte .
  Daca cifra de 400 mil. a fost obtinuta si prin insumarea userilor ale caror produse de securitate au ca tehnologie adiacenta motorul bitedender , cred ca este mult mai simplu sa ni se comunice ,par exemple,cate EXEMPLARE( calculatoare ,licente,insi ) folosesc Bitdefender Internet Security ?Asa,ca idee….

  1. Cris

   O întrebare: tu alegi ce produse să folosești pe baza cifrei de afaceri a producătorului? :huh: Sau pe baza performanței produselor respective? Ce contează ce și cum se reflectă în cifra de afaceri? Că dacă o luăm așa… toți utilizatorii de Avira Free, Avast Free, etc… toți ăștia sunt nuli la orice calcul, că nu generează venit firmei producătoare.

   Și înțelege că replica respectivă nu se referea la produsele pentru desktop end-user plătite (respectiv AV, IS, TS), ci la tehnologii! Exemplul tău cu pasta de dinți este tâmpit și n-are legătură cu situația de care discutăm. Ce-ai zis tu acolo e ca și cum ar veni acum F-Secure și ar spune că are 400mil utilizatori, pentru că folosește tehnologii Bitdefender. Lucru aberant…
   Ia mai degrabă exemplul industriei auto. Dacă DACIA produce motoare folosite la fabricarea mașinilor Mercedes, nu ar trebui ca DACIA să includă printre utilizatorii produselor proprii și posesorii de Mercedes? Așa, ca idee… că, nu de alta, dar dacă Bitdefender ar lua-o la vale cu performanța în teste, tot la vale s-ar duce și toți cei care folosesc motoarele și tehnologiilor lor. Mare parte a meritului produselor respective se datorează românașilor noștri.

   Replica respectivă se adresa modului în care a evoluat compania, per total, în ultimii ani, nu la cât de popular este un produs anume. Voi aici nu faceți decât să luați o frază din ditamai contextul, ciopârțiți fraza pe bucățele și păstrați cam un sfert, apoi comentați sfertul ăla, făcând abstracție de orice altceva. Și ziceți că nu e bine. Păi e frumos? Pe bune, parcă ați fi jurnaliști fără nicio legătură cu nimic, dar trebuie să comentați și voi ceva să vă luați salariul (de preferat, ceva de scandal, că se ”vinde” mai bine).

 13. Bogdan Botezatu

  @catralion 5

  Hai sa mai incercam o data. Pornim de la marul discordiei, citatul din ZF:

  “Tehnologiile noastre sunt utilizate de peste 400 de milioane de utilizatori în întreaga lume. Numărul clienţilor Bitdefender este de 20 de ori mai mare decât populaţia României”, a declarat Talpeş.

  Care parte din “Tehnologiile noastre” e asa de dificil de inteles? A zis cineva din Bitdefender ceva de genul “BitDefender a vandut 400 de milioane de licente Total Security”? Sunt motoarele Bitdefender tehnologii proprietare? Sunt. Sunt incluse in zeci de produse AV si nu numai? Sunt.

  Asadar, stimabililor, cine a gresit aici? Noi, ca am dat cifra asta specificand clar ca e vorba de “Tehnologiile Bitdefender” sau cei care incearca sa demonstreze ca nu avem 400 de milioane de licente TS/IS/AV vandute?

  Si nu, nu e ca in cazul producatorului de pasta de dinti, pentru ca in mare masura, tehnologia de scanare (implicit semnaturile) sunt oferite de Bitdefender. Ce-si personalizeza fiecare vendor e alta discutie, dar fara indoiala, inima AV-ului e motorul Bitdefender.

  1. Nick

   Salut!
   Lipsa timpului liber a făcut ca prezenţa mea să fie aproape egală cu zero pe blog.
   Dar, deoarece am amu’ un minuţel liber, vreau sa fac şi eu o sugestie utila poate,în legătură cu noul simbol ancestral al Bit-ului!
   Nu se poate adăuga, în momentul detecţiei unei ameninţări şi sunetul scos de respectivul dragon-lup dacic? 🙄

   1. happyday

    Ar fi suficient sa redea sunetele scoase de cei invitati la prezentarea noului logo, insa nu stiu daca au avut inspiratia sa le inregistreze. 😀

   2. Cris

    Lupul ăla dacic era doar o emblemă pe steagul de luptă, din câte rețin din orele de istorie. Și parcă steagurile nu scoteau sunete (decât cel mult un sunet de fâlfâit în vânt poate).

    Ai o mostră? 😆

    1. Nick

     Hmmm, ai reţinut cam puţin de la orele de istorie …. 😆
     Steagu’ respectiv scotea un zgomot înfiorător pentru duşmanii dacilor !
     Cam asa :
     Hauyuuuuuuuu!!!
     Lămurit ?
     😆

     1. Cris

      Interesant… totuși, o mostră audio n-ai? Că poate merge măcar de-un ringtone la telefon. 😆

      Pe-aceeași idee, aș mai băga o propunere, poate pentru la anul… în pachetul cu CDul de instalare, să vină și un pui de lup (viu, evident). Merge și-un pui de lup normal, dacă de-ăla dragon nu se mai găsește. 😀

    2. happyday

     Istetule, cu cine ai facut istoria? Zi, sa-l las repetent…

     Dacii aveau atat steaguri sub forma de drapel (asemanatoare, oarecum, celor de azi) cat si asa-numitele “dracones” ce erau formate din celebrul cap de lup si corp de sarpe (dragon, cica). Astea din urma scoteau un suierat care inspaimanta mai ales caii luptatorilor adversi.

     Asta retin io din scoala aia ante-generatie-pro pe care am facut-o. 😛 😀

     1. Cris

      Mii și milioane de scuze (400mil, mai exact 😆 ), dar am mai uitat și eu… :-s Mi-a plăcut istoria, și chiar am dat capacitatea la istorie (și am luat notă măricică 😛 ), dar na… lipsa de antrenament în domeniu își spune cuvântul. Mai uită omul 😀

  2. happyday

   Deja unele explicatii au devenit agasant de repetitive.
   Nu cred ca scopul initial al interventiilor tale a fost prelungirea unei polemici inutile , ci clarificarea unor aspecte ce au produs confuzie si incertitudine in randul cititorilor. Aspecte determinate, la randul lor, de interpretarea voit distorsionata a unor informatii.
   Fii calm, autorul articolului nu e la prima abatere de acest gen. Ce ma surprinde este dorinta lui perpetua de a transforma niste pocnitori fasaite in articole-bomba avand drept tinta scafarlia presupus neprihanita a bietului vizitator. Nici macar nu constientizeaza ca, prin astfel de expuneri-panarama, aduce un afront inteligentei cititorilor acestui blog.

   Iti sugerez sa te opresti aici. Cine a avut de priceput, a priceput pana acum. Cine nu, Dumnezeu cu mila.

 14. catralion

  Upps! A innebunit lupul? “Numărul clienţilor Bitdefender este de 20 de ori mai mare decât populaţia României”.Accentuez “CLIENTI BITDEFENDER” ci nu ai F-Secure ,Bullguard ,etc….Distorsionati in mod voit o aritmetica care e simpla.Am inteles de la bun inceput ca cifra se refera la nr. celor care folosesc tehnologiile bit ,insa tot la fel de bine putea sa se limiteze la a spune cati folosesc produsul ROMANESC.
  Sau poate nu trebuie spus asta?Nu cade atat de bine.
  Suna grandios 400 de mil.,de douajdeori populatia tarii ,asta daca bit o fi facut vreun recensamant (daca luau si diaspora era de douajtreideori mai mare).Ce vreau sa reliefez este ca laudarosenia voastra n-are margini baieti .

 15. nicolae

  E clar ca baietii de la ,, Bit ” mint cu un tupeu tipic romanesc,…adica,fara jena.

 16. Vasile Moraru

  Sunt dezamagit de ceea ce tocmai am citit. Presupun ca acest site este moderat de niste tineri adolescenti care vorbesc in necunostinta de cauza. Sunt roman, stabilit in Austria si va spun ca am ramas uimit cand am aflat ca Bitdefender este produs romanesc, cu ocazia evaluarii Stiftung Warentest.
  Daca veti merge intr-un magazin IT veti constata ca sigur se gaseste spre vanzare si antivirus Bitdefender, alaturi de Kaspersky, Norton.. etc

  1. Nick

   ”Sunt roman, stabilit in Austria si va spun ca am ramas uimit cand am aflat ca Bitdefender este produs romanesc, cu ocazia evaluarii Stiftung Warentest.”
   Pornind de la constatarea asta simplă, ce valoare să adăugăm celei de-a doua propoziţii ? 🙄

 17. red

  De ce sunteti asa de rai? In acei 400 mil. de utilizatori se includ si cei care folosesc versiuni piratate!

 18. clawname

  Deci nu pe bune acum? daca nu au 400 de unde dovediti voi ca ar putea avea mai putin? sau ceva de genul asta..poate cei de la Bit au mai ingrosat gogoasa dar e normal ca Bitdefender are populaitatea lui,stiu ca v-as da un exemplu prost: dar uitati-va pe siturile de warez si vedeti cine are cele mai multe downloadari.
  Eu am licenta bine mersi si e ok…dar vad ca multi si-ar dori-o cu crack si alte nebuneli.
  probabil neoficial sunt destui utilizatori Bitdefender.

 19. val

  Este interesant modul de calcul utilizat de autorul articolului si tehnic este corect. Problema este ca a plecat de la un studiu care nu este statistic relevant, surprinde doar un esantion din populatia de calculatoare conectate la internet (cele pe care a fost instalata aplicatia OPSWAT AppRemover, iar din acestea doar un esantion de 37k PC-uri ruland Windows).
  Nu imi plac neaparat mesajele de genul “Tehnologiile noastre sunt utilizate de peste 400 de milioane de utilizatori”, mesaje in care trebuie sa fii extrem de atent la fiecare cuvant.
  Pe de alta parte a spune ca e o minciuna “tipic romaneasca” fara argumente nu e corect nici fata de cei de la Bitdefender nici fata de alti romani (probabil majoritatea). Pot intelege insa frustrarea; o mare parte din cei citati in media zi de zi sunt din categoria celor care manipuleaza adevarul; ei nu provin insa de regula din zona business sau IT.
  Pentru a da un argument cantitativ si verificabil va invit sa cititi pag 1 din prospectul de emisiune Qihoo din 29 martie, depus la listarea ADS-urilor lor la New York Stock Exchange (https://www2.stifel.com/ProspectusFiles/PD_1246.pdf): “360 Safe Guard and 360 Anti-virus, the No. 1 and No. 2 Internet security products in China, with 301 million and 248 million monthly active users in January 2011, respectively, according to iResearch;”.
  La pagina 102 din acelasi prospect: “We currently license malware scanning engines and signature libraries and other security technologies from third parties, such as BitDefender SRL.”
  In fapt engine-ul de la Bitdefender le-a adus trecerea – si nu oricum – in testele VB100. Incepand in Q4 folosesc inca un engine (Avira cred), sa vedem ce se mai intampla cu detectia si FP-urile.
  Sper sa nu fac o eroare – adica rapoartele pe baza carora s-au listat cei de la Qihoo 360 sa nu fie “infrumusetate” de emitent. Ar fi pacat, cine ar pierde ar fi investitorii in ADS-urile lor.
  Pentru Bitdefender insa aceste numere adauga 300 mil utilizatori la ce a fost calculat in articol. In aceste conditii numarul de peste 400 milioane de utilizatori de tehnologii Bitdefender nu mai apare o “miniciuna tipic romaneasca”.
  Continuarea cu “Numărul clienţilor Bitdefender este de 20 de ori mai …” eu o consider o eroare de exprimare a sefului de la Bitdefender din cauza emotiei, nu mai tin minte alte evenimente organizate de companie cu nivelul respectiv de acoperire media.

 20. Porcul Prietenos

  “Cifra de afaceri a BitDefender de anul trecut este de 122,01 milioane de lei. Adica fiecare utilizator a adus companiei 0.3 lei. Poti cumpara vreun produs BitDefender cu aceasta suma? Nu.” … si cu asta le-ai spus tot adevarul. Felicitari! http://www.mizerabilii.ro te saluta si te respecta!

 21. Institutul Național de Statistică, alocări directe pe bandă rulantă către Softwin - Ziarul Curentul

  […] 17,36%, ceea ce e imposibil. O analiză profesionistă în acest sens a făcut și site-ul fărăviruși.com . Foarte ciudat și aspectul financiar: dacă fiecare utilizator ar plăti măcar un euro pentru […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.