Comodo Internet Security 2012 (5.8) a fost lansat – Obtine-l inainte de anuntul oficial

Comodo a lansat versiunea 5.8 Final a celebrului lor produs de securitate gratuit Internet Security.
Si pentru ca v-am obisnuit sa anuntam lansarile chiar inainte de a stii ceilalti, veti gasi la final modalitatea de a-l obtine inainte de lansarea pe site-ul oficial.

comodo internet security 5.8 beta

Iata ce noutati aduce versiunea 5.8:

 • Simplified installation experience
 • Seamless integration with COMODO ESM 2.0 Business Edition
 • Enhanced protection mode: Defense+ is now stronger in 64 bit operating systems
 • New options for popup alerts and antivirus alerts
 • [IMPROVED] Look and feel
 • [IMPROVED] Resource consumption and performance
 • [FIXED] Firewall does not work properly on Bluetooth PAN adapters
 • [FIXED] Antivirus crashes on files that reside on bad sectors
 • [FIXED] Various race conditions exploited by malware to evade Defense+

Pentru a instala Comodo Internet Security 5.8 final, descarcati CIs 5.8 RC2:
https://download.comodo.com/cis/download/installs/5.8_bwwhi310/cispremium_installer.exe
Apoi faceti o actualizare si veti primi versiunea finala: 5.8.211697.2124, conform changelog-ului oficial.

Pentru a descarca Comodo Internet Security 5.8 final accesati link-ul urmator:
https://download.comodo.com/cis/download/installs/1000/standalone/cispremium_installer.exe

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

15 responses to “Comodo Internet Security 2012 (5.8) a fost lansat – Obtine-l inainte de anuntul oficial”

 1. A

  “Iata ce noutati aduce versiunea 5.8:

  Firewall does not work properly on Bluetooth PAN adapters
  Antivirus crashes on files that reside on bad sectors”

  I lol’d 😀

  1. ocsi

   Daca dai click pe “changelog-ului oficial” pus de Radu, o sa vezi ca problemele alea sunt fixate (adica reparate)
   “Fixed – Antivirus crashes on files that reside on bad sectors
   Fixed – Various race conditions exploited by malware to evade Defense+”

 2. johnny

  @Radu: Au imbunatatit antivirusul?

  1. ocsi
   1. johnny

    Aveau un firewall si o protectie proactiva buna…daca au mai lucrat si la detectie cu siguranta va fi nr. 1

  2. ocsi

   S-a facut un test aici:
   hxxp://www.youtube.com/watch?v=RAK-QiQYWrY
   Rezultatul:
   – este foarte bun pentru preventie
   – detectie slaba
   Nu stiu cat de corect este testul asta, dar … asta avem … si cel efectuat de Radu (unde a rezultat o detectie foarte buna). Probabil ca adevarul este undeva la mijloc (ca de obicei)

   1. johnny

    S-ar putea sa ai dreptate. Oricum e un produs bun pe ansamblu

 3. Eugen

  Cea mai buna suita de securitate,la ora actuala,dupa parerea mea.Am instalat Cis 5.8,de cand era beta si nu mi-a facut probleme deloc.Consum mic de resurse,protectie impecabila,eu l-am setat pe Proactive Security,antivirus pe high detection,on acces;firewall pe custom si nu trece nimic fara sa ma anunte.Testati-l si nu ve-ti regreta.Enjoy!

  1. virus2009

   Daca zici asa sa fie , eu sunt de alta parere , incearca si alte suite ( cind spun suite e vorba de Internet Security) acuma depinde de nivelul tau de pregatire in domeniu , toti sunt soferi si mai toti se duc in service auto , nu confunda mecanica cu informatica , sunt constient ca multi au un pc in “dotare” nu toti stiu cu ce se maninca .

   Incearca G-Data , KIS sau NIS , nu te orienta dupa solutii free ca fiind cele mai bune , ai sa observii diferenta .
   Poate e bun pentru cine stie ce face la PC , nimic de zis , te respact daca intri in categoria lor , eu pot sa iti spun ca sunt nestiutorii care viseaza conturi sparte de genul mess ai alte timpenii la greu .

   Daca esti domeniu imi cer scuze , spun asta pentru deoarece multi vorbesc din auzite , stima si respect tuturor ce acceseaza acest site(blog) , nu doresc sa fiu reutacios cu unii dar asta e adevarul .

 4. Eugen

  Nu vorbesc din auzite,te asigur ca sunt in domeniu,am testat si alte suite de securitate.Pentru mine,Comodo se preteaza perfect,nu am infectat pc-ul de cand il folosesc si am avut Comodo instalat,inca de la prima versiune 5.Fiecare isi alege protectia care crede ca,ajuta cel mai mult.Eu raman,deocamdata la Comodo,atata timp cat vad ca isi face treaba.Toata stima.

  1. virus2009

   Pentru tine o fi bun nu am zis “NU” dar cum suna mesajul tau de mai sus:

   ” Cea mai buna suita de securitate,la ora actuala,dupa parerea mea ”

   Nu o poti incadra pentru o gama mare de useri , sti probabil foarte bine ca pe parte de av e slabut ca detectie , un av bun nu trebuie sa fie bun numai la preventie ci si la dezinfectie,devirusare(detectie la scanare ) a unui pc deja virusat si exemplele pot continua.

   Din cite imi amuintesc eu in unele cazuri cind detecteaza amenintari apare un mesaj in care te lasa sa alegi ce vrei sa faci cu acel fisier , se face confuzie intre mesajele date de firewall , modificari in registrii si virusi , deci userul este derutat si astfel ori blocheaza aplicati valide sau dau prioritate in sistem la fisiere infectate .

   Numai bine.

 5. Eugen

  Am zis,ca este cea mai buna,dupa parerea mea,fiecare isi alege protectia dorita.Nu crezi ca e mai bine sa previi,decat sa dezinfectezi?Cis,a fost creat anume pentru asta,de acord la dezinfectare nu sta bine deloc,dar la instalare pe un pc.curat,isi face treaba.Antivirusul lor,are o detectie destul de buna,vezi si testul facut de Radu,dar mai au inca de lucru la el,asa e.Are multe alarme false dar poate fii setat pe low detection si numarul lor se va reduce.Pe viitor se preconizeaza,incorporarea Comodo Cleaning Essential,in suita de securitate,dar vom trai si vom vedea.O zi placuta,tuturor.

 6. axelluny

  Am și eu o părere pe care țin să o exprim.Modul de lucru al lui comodo ca dealtfel al tuturor celorlalte suite trebuie înțeles.Oarecum virus 2009 l-a înțeles ,dar având în vedere că el defilează cu Kaspersky l-a cam uitat.Comodo este o suita care se adresează persoanelor cu oarecare cultură în domeniul it.Îmi pare nespus de rău atunci când ajut pe cineva în dezinfecția calculatorului că ulterior nu îi pot instala comodo deoarece își va prinde urechile în el,deși la dezinfecție….ați ghicit mă duc cu Comodo Cleaning Essentials (CCE) 1.6×32.Firewal-ul puternic și foarte configurabil,care te lasă pe tine să faci regulile în propria ogradă mă încântă foarte tare.Urmează defence care pur și simplu îi ia pâinea de la gură antivirusului,împreună cu sandboxul și cu firewallul,astfel ca antivirusul ajunge să someze.Alarme false???????? niciodată,contează doar cine spune asta,deoarece anumite comportamente ciudate sunt anunțate în momentul când ,rețineți userul îl setează pe euristic la maxim,deci este normal să te anunțe de tot ce mișcă,userul fiind cel care ulterior trage concluzia ”alarme false”,obișnuiți fiind ca la kaspersky unde puteai să setezi maxim că același lucru îți arăta. ca și pe minim.Deci…modul de înțelegere al suitei ,precum și modul de gândire și experiența utilizatorului sunt cheia succesului cu COMODO.

 7. Eugen

  Da,asa este,la dezinfectie nu sta bine,dar ca protectie,am spus ca in opinia mea,este imbatabil si poate concura la orice ora, cu orice suita de securitate pay.Eu m-am impacat, de la bun inceput,foarte bine cu aceasta suita de securitate,ma ajutat enorm la protectie si pot naviga linistit oriunde,mai ales daca e setat pe Proactive Security.Sper ca, cat de curand sa apara pe forum o traducere completa, pentru aceasta versiune in limba romana,care cred ca va ajuta un numar mai mare de utilizatori,sa beneficieze de protectia oferita de Comodo Internet Security Premium 5.8.

Leave a Reply