BullGuard Internet Security 12 – Evaluare si test in dinamica (by FaraVirusi.com)

BullGuard este un produs “Made in Denmark”, care utilizeaza motorul antivirus BitDefender si modulul firewall Outpost.

Acum cateva zile au lansat versiunea 12, facand un salt asemanator celor de la Avira: de la versiunea 10 la 12.
Instalarea decurge simplu si aproape automat, iar la final descarca automat semnaturile si alte actualizari solicitand o restartare a PC-ului.

Consumul de resurse este unul mediu spre ridicat, cele 4 procese variind intre 80 si 100 MB RAM insumate.
Inca de la inceput ne intampina o interfata grafica noua, minimalista, usor de utilizat.

bullguard 12 interfata grafica

Produsul este unul complet oferind: Antivirus, Firewall, Tune Up, Backup, Control Parental, Control al vulnerabilitatilor, Anti Spam. Toate acestea pot fi accesate rapid din Control Panel-ul programului, totul fiind intuitiv si usor de reperat.

bullguard control panel

Setarile sunt bogate si permit configurarea avansata a tuturor componentelor. Scanarea in timp real poate fie curata automat un fisier infectat, sau poate sa-l blocheze dand posibilitatea utilizatorului sa ia deciziile in continuare: stergere, mutare in carantina, ignorare.

Controlul parental este unul extrem de avansat avand 3 profiluri predefinite pe varste si poti seta tipurile de site-uri blocate, intervalul orar si zilele saptamanii in care exista acces la internet, precum si aplicatiile restrictionate. Totul este securizat cu parola, prevenind accesul neautorizat.

bullguard control parental

Parintii nu vor mai avea griji in ceea ce priveste controlul copiilor legat de utilizarea calculatorului.

Legat de componenta Antivirus, am pus-o la lucru testand scanarea la cerere pe un set de 11.958 virusi din ultimele 3 luni. Detectia sa a fost de 91.74%, una foarte buna avand in vedere ca multi virusi erau foarte noi (3000 erau din ziua precedenta testarii).
Ca termen de comparatie, Avira 2012 a inregistrat 92.1% detectie pe acelasi set de virusi.

In al doilea rand am evaluat protectia in timp real si am utilizat 25 de site-uri infectate. Aici BullGuard a reusit un rezultat exceptional de 96% protectie (24 din 25 de site-uri blocate), cel mai bun rezultat inregistrat in testele noastre pana acum.

site-uri blocate

Firewall-ul si protectia comportamentala sunt module solide, care blocheaza cu succes atacurile online sau fisierele nedetectate prin semnaturi sau motor euristic.
Produsul BullGuard Internet Security 12 este unul solid si pana acum, ne-a facut cea mai buna impresie din toate produsele testate in ultimele 2 luni.

Va reamintesc ca-l puteti obtine cu licenta gratuita 90 de zile urmand instructiunile de aici:
https://www.faravirusi.com/2011/10/12/bullguard-internet-security-12-si-bullguard-antivirus-au-fost-lansate-60-de-zile-licenta-gratuita/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

13 responses to “BullGuard Internet Security 12 – Evaluare si test in dinamica (by FaraVirusi.com)”

 1. catalin

  Un asemenea test la ESET Nod32 v. 5 pe cand ? 🙂

 2. kvl

  Te rog sa faci si un test de dinamica ca CIS final. Ultimul test facut era la beta.

 3. mihai

  Bullguard nu dezamageste. Am incercat vechea versiune si imi lasase o f buna impresie. Din pacate nu renunta la consumul mare de resurse. Pacat!

 4. Moroi

  Radule…tu spui ca mananca 100 de mega. Eu spun ca rupe sistemul. L-am pus pe laptop, care are I3 cu 4 Giga si mi l-a rupt in gura. Timpul de start-up a crescut cu vreo 20 de secunde, si calculatorul se misca greu overall. Se misca greu ca un alpinist aproape de k2. Ce-i drept eram cu versiunea precedenta. Nu stiu cum e asta…

 5. Moroi

  Stiu asta, numai ca mi-e lene sa dezinstalez actuala suita de securitate (eu le scot cu Revo Uninstaller) dau un restart si apoi il bag pe asta, il dezinstalez iara… Bleah. Mi-e urat. Lasa ca noiembrie nu e asa departe ;). Stiam eu ca nu ma lasi la greu.

 6. SorinB

  eu am castigat anul trecut licenta pentru Bullguard Internet Security 10 si,cum il aveam deja instalat trial,am obtinut 1 an si 3 luni licenta.Inca mai am licenta pt bullguard,am instalat versiunea 12 si totul in sistem functioneaza si a functionat perfect.Din punctul meu de vedere,din tot ce am testat pana acum,Bullguard si GData sunt cele mai bune solutii de securitate.Astept concursuri noi cu licente gratuite pt Bullguard sau GData,daca nu,voi achizitiona licenta pt Bullguard.Pot spune ca am laptop cu procesor i3-370m si 4gb ram, si nu imi rupe sistemul in doua,nu consuma nici mult,nici putin.Windows cu licenta+Bullguard cu licenta este o combinatie perfecta din punctul meu de vedere.

 7. leonard

  @SorinB lasa o adresa de mail si iti dau eu o licenta pentru GData TotalSecurity sau NotebookSecurity https://www.gdata-software.com/home-security/

 8. SorinB

  @leonard Multumesc anticipat.
  garaj2008@yahoo.com

 9. Concurs aniversar 8: Castiga 10 licente BullGuard Internet Security 12

  […] Bullguard a lansat de curand versiunea 12 a suitei lor de securitate BullGuard Internet Security 12. In cadrul testelor noastre periodice am evaluat noua versiune si impresia a fost una excelenta: protectie de top intr-un pachet cuprinzator. Aveti detalii AICI. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.