G Data neutralizeaza troianul federal

Specialistul german in securitate pe Internet face lumina in cazul descoperirii Chaos Computer Club
G Data anunta ca solutia sa de securitate a detectat si neutralizat troianul federal descoperit si publicat de Chaos Computer Club (CCC). In aceste zile, Europa a asistat la o dezbatere apriga despre un troian folosit de mai multe districte din Germania pentru a spiona persoane suspecte. G Data isi mentine pozitia ferma atunci cand afirma ca nu agreaza folosirea unor astfel de metode in scopul spionarii persoanelor civile. Expertii G Data Security Labs nu se asteapta la o raspandire necontrolata a acestui malware.

“Am analizat software-ul la care se face referire ca Federal Trojan si putem confirma ca acesta a fost detectat de solutia noastra de securitate. Putem afirma cu siguranta ca utilizatorii solutiilor noastre nu sunt in pericol de a se fi infectat cu acest malware,” spune Ralf Benzmüller, Head of G Data Security Labs.

Conform expertilor G Data, cifrele exacte ale raspandirii acestui nou troian sunt greu de aflat. Bazandu-se pe cifrele din acest weekend emise de propriul program, Malware Information Initiative, G Data nu a gasit evidente care sa sugereze ca troianul a fost foarte raspandit. Toate infectarile de pana acum inregistrate de G Data au fost stopate inainte ca troianul sa fie salvat sau activat.

Intrebari si raspunsuri ale expertilor G Data cu privire la troianul federal:

Q: Au detectat solutiile G Data acest troian?
A: Da, acesta a fost detectat ca Backdoor.R2D2.a

Q: Care sunt riscurile la care sunt expusi cei infectati?
A: Pe langa faptul ca multe date pot fi colectate si trimise remote catre o terta parte, troianul poate incarca aplicatii care pot fi exploatate de infractori pentru a instala si rula alte programe malware pe sistemul infectat

Q: Cum este afectat detinatorul datelor?
A: Comunicatia cu serverul de comanda si control al troianului este slab securizata. Asta face posibil ca tot felul de date sa poata fi trimise catre server, folosind o adresa pretinsa a fi originala. Toate informatiile colectate de autoritati sunt astfel usor de contestat.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “G Data neutralizeaza troianul federal”

  1. tipo

    articolul asta ma face sa ma gandesc la reclama ascunsa…
    ai vb si aici: https://www.faravirusi.com/2011/10/12/autoritatile-germane-au-recunoscut-ca-se-afla-la-originea-unui-virus-informatic-r2d2/ de R2D2, ba mai mult, ne-ai spus si ca detectia este destul de mare prin linkul asta: https://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=3407bf876e208f2dce3b43ccf5361c5e009ed3daf87571ba5107d10a05dc7bc4-1318405398
    hmm… :p

Leave a Reply