Google Chrome va protejeaza impotriva virusilor propagati prin Javascript

Site-uri legitime incep sa fie din ce in ce mai des vizate de atacuri si pot fi sparte si infectate.
V-am atentionat de cateva ori asupra unor website-uri aparent curate, care gazduiau virusi.

O buna parte din aceste amenintari sunt incarcate sub forma unui javascript inserat in codul sursa al paginii infectate.

Daca folositi Google Chrome (ceea ce va recomand), veti fi protejati de aceste tipuri de malware, pentru ca exista o functie ce alerteaza de fiecare data cand plugin-ul Java doreste sa ruleze pe o pagina web.
Veti vedea o atentionare ca cea de mai jos:

google chrome java avertizare

Este recomandat sa apasati pe “X” de fiecare data, pentru ca foarte putine site-uri utilizeaza aceasta componenta.
Daca insa, continutul site-ului nu este afisat corespunzator: meniuri sau alte elemente lipsesc, apasati “Run this time”.

Un indiciu foarte bun ca pagina poate fi infectata este aparitia atentionarii de mai sus, pe un site care anterior nu va solicita acest lucru.

Nu in ultimul rand, folositi mereu ultima versiune de Java, disponibila pe site-ul oficial: https://java.com/en/ (la ora aceasta versiunea 6, update 29).
Fiecare versiune, aduce remedierea unor gauri de securitate ce sunt exploatate de virusii despre care am vorbit mai sus.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Google Chrome va protejeaza impotriva virusilor propagati prin Javascript”

  1. Daniel

    Am o mică nelămurire, cu ceva timp în urmă s-a publicat un articol pe blog în care eram avertizați să facem update pentru Java dar acesta nu era prezent pe pagina oficială, în schimb puteam să-l descărcăm din altă parte și era chiar versiunea 7. Acum noua versiune oficială este alta, mai mică, ce fac dacă am instalat acea versiune 7 neoficială?

  2. Daniel

    Mulțumesc pentru informație!

  3. Doar 9 din 22 de Antivirusi pot bloca recentele exploit-uri Java

    […] la ora actuala – Google Chrome, care blocheaza script-urile Java periculoase. (vezi detalii AICI). In al doilea rand asigurati-va ca aveti mereu ultima versiune de Java, Flash Player, browser si […]

Leave a Reply