[Solutie] Virusul “hi” de pe Facebook se intoarce – He is in the leading role. Shoking performance!

Se propaga de cateva ore un virus pe Facebook, de aceasta data prin chat-ul acestei retele sociale. Este interesant ca nu trimite link-ul infectat din prima, ci initiaza o asa-zisa conversatie cu victima (in limba engleza). Virusul a mai avut o perioada de “glorie” acum cateva luni, dar se pare ca a infectat din nou o multime de utilizatori.

Replicile sunt urmatoarele:

hi. 
https://tinyurl.com/5vja3bg

Indiferent ce raspundeti la oricare din aceste replici, virusul va continua automat propriul discurs.
Daca accesati link-ul indicat vi se va afisa un pretins clip YouTube cu titlul “Numele tau is in the leading role. Shoking performance!” ‘postat’ de Yourfavoritemartian (cu link spre contul real YouTube al acestui utilizator).
Comentariul clipului este “You have to see it, few can do that :))) … is on a streak!!!”

Este interesant ca acel clip are in titlu chiar numele tau de pe Facebook si are multe comentarii ale prietenilor tai de pe Facebook. Bineinteles toate acestea sunt facute automat si pentru ca mesajul sa para cat mai autentic cu putinta.

Clipul este negru si afiseaza mesajul “You need to upgrade your Adobe Flash Player to watch this video.
Download it from Adobe.” Dand click pe butonul de descarcare vi se ofera fisierul https://188.19.160.174/Flash-Player.exe, care este infectat cu un Troian.
Detectia sa este de 12 din 43 de Antivirusi pe VirusTotal.com

Iata care sunt solutiile pentru DEVIRUSARE:

1. Descarcati Malwarebytes Anti-Malware. Scanati PC-ul rapid (sau complet daca nu functioneaza scanarea rapida) si stergeti la final infectiile gasite apasand Remove selected.

2.Descarcati Dr.Web Cureit! si scanati PC-ul:
https://www.freedrweb.com/cureit/?lng=en

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

7 responses to “[Solutie] Virusul “hi” de pe Facebook se intoarce – He is in the leading role. Shoking performance!”

 1. Daniel

  multumim Radu pentr informari si pentur atentionari. chiar sunt folositoare.

 2. Bogdan

  Am cazut eu in plasa asta (nici eu nu pot sa cred cat de prost am fost) …. Dar nu mai pot intra pe facebook acum , adica imi arata ca si cum nu am internet . Am instalat Malwarebytes Anti-Malware , am scapat de virus . Dar Facebook’ul tot nu merge .

  Ce pot face in situatia de fata ? Cand aveam virusul pe facebook imi spune ca “ca este o problema si se va remedia” . Acum nu se mai conecteaza site’ul , ca si cum nu as avea internet .

  Multumesc anticiapt .

 3. Alex

  Gata l-am dovedit. Multumesc :D.. nu a mers dupa ce am sters cu malwarebytes..a mers abia dupa ce am rulat “Fix it”. Thx 😀

 4. Alexandra

  Buna! Am incercat toate cele 3 solutii,inclusiv cu ”Fix it” si nici un rezultat. La ”Fix it” mi-a dat la rulare,eroarea 2738….iar cu celelalte 2 programe am scanat si inca imi apare anunt ca am virus. Facebookul si-a revenit singur,insa cu messengerul am probleme. Am sa mai incerc totusi…mai scanez inca o data cu cele 2 programe,poate,poate…oricum,multumesc pentru solutii. Reinstalez Windowsul si gata! :))

 5. terente

  Buna mi sa intamplat si mie azi in timp ce vb cu o prietena alaturi de ceea ce mi-a scris ea erau aceste 3 linkuri infectate ..blocate la randu lor de kis:)): (haha foto hxxp://bit.ly/ygoYtE?Facebook.com-IMG970885.JPG
  haha foto hxxp://bit.ly/ygoYtE?Facebook.com-IMG359990.JPG
  haha foto hxxp://bit.ly/ygoYtE?Facebook.com-IMG752433.JPG)…PS daca e ceva mai nou pot sa fac si un screnshoot

 6. Mihai

  am si eu o problema mare cu virusu asta…am pus windousu si tot asa e,am scanat cu malawarebytes si tot nu gaseste nimic,am pus avast si tot nu gaseste nimic,nu mai stiu ce sa fac cu el…ce as mai putea face?? pls ajutor!!!!

Leave a Reply