[Alerta] Vezi in timp real cine itii viziteaza profilul de Facebook si ultimii vizitatori din ultimele 12 Lun – Spam nou pe Facebook

Se raspandeste un nou mesaj de tip Spam pe Facebook, care promoveaza un site de bancuri. Bineinteles, mesajul cu care induce in eroare este cu totul altul si-l puteti citi mai jos.
Posteaza pe peretele victimei mesajul urmator:

Vezi in timp real cine itii viziteaza profilul de Facebook si ultimii vizitatori din ultimele 12 Lun
www.studiozet.net
Vezi in timp real cine itii viziteaza profilul de Facebook si ultimii vizitatori din ultimele 12 Luni

vizitatori facebook in timp real
Dand click sunteti directionati spre un site (https://www.studiozet.net/aplicatii-facebook.php) unde sunteti indemnati sa apasati butonul “Distribuie”, pentru a instala aplicatia minune.

Daca nu faci acest lucru in 5 secunde esti redirectionat spre site-ul de bancuri: https://www.cutiamagica.com
Facebook nu permite vizualizarea celor care ti-au vizitat profilul, deci nu mai cadeti in plasa acestor aplicatii minune. Ele nu exista!

Daca vrei sa scapi de aceasta aplicatie, SOLUTIA este sa apesi pe butonul “X” din dreptul postarii si sa alegi “Mark as Spam” sau “Report post/spam” (vezi poza generica de mai jos)

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “[Alerta] Vezi in timp real cine itii viziteaza profilul de Facebook si ultimii vizitatori din ultimele 12 Lun – Spam nou pe Facebook”

 1. Andori

  Multumesc si eu am primit acest mesaj de doua zile,norocul meu ca am procedat cum ne-ai sfatuit.
  Uite ce mail am mai primit;
  Acest mesaj este adresat tuturor celor care utilizează “FACEBOOK” sau doresc să-l utilizeze.
  FACEBOOK este o CAPCANĂ !
  Acest sistem nu a fost creat doar pentru PLĂCEREA DVS; numai cei naivi pot crede asta !
  O mică reamintire. Este totdeauna bine de ştiut !
  În spatele FACEBOOK se află o imensă afacere, pentru care materia primă o constituie chiar VIAŢA DVS !
  Mesajul care urmează este un avertisment referitor la FACEBOOK.
  Este bine să fiţi în cunoştinţă de cauză.

  FACEBOOK este cea mai mare reţea de “socializare” din lume, având peste 300 de milioane (in anul 2011, peste 700 de milioane) de utilizatori înregistraţi. Peste tot se tinde ca FACEBOOK să fie utilizat conform legilor locale ale fiecărei ţări, or în realitate FACEBOOK este o societate californiană care funcţionează după legislaţia Californiei (diferită chiar şi de cea americană). Aceasta înseamnă că tot ceea ce dvs plasaţi pe FACEBOOK va fi arhivat în mod LEGAL într-o bază de date enormă (fotografii, clipuri, conversaţii, discuţii, documente, texte etc.) şi păstrat acolo chiar dacă dvs le ştergeţi !
  Şi, încă o dată, procedând astfel FACEBOOK este în perfectă legalitate !
  De altfel, toţi utilizatorii FACEBOOK şi-au dat acordul pentru ca datele lor personale să fie înregistrate, conservate şi utilizate în orice scop. Vă surprinde? Şi dvs, înainte de a utiliza FACEBOOK vi se cere un clic pe “accept condiţiile”, şi ca de obicei nu le citiţi cu atenţie…
  Este ştiut că FACEBOOK este un site gratuit. Mă veţi întreba: de unde ia FACEBOOK banii pe care îi consumă pentru remunerarea celor angajaţi sau a colaboratorilor, pentru plata brevetelor pe care le înregistrează etc. Răspunsul este simplu: actualmente un număr foarte mare de firme cumpără dreptul de a consulta arhivele FACEBOOK, de unde pot obţine date care îi interesează. Chiar şi serviciile de apărare sau poliţia apelează la această arhivă în cursul anchetelor pe care le întreprind.
  Fiţi atenţi ! Greşelile dvs de tinereţe nu trebuie să devină imposibil de şters !
  Evitaţi orice fel de poze compromiţătoare (cu alcool, ţigarete, droguri, fotografii tendenţioase, intime, vulgare etc.), insulte (căci acestea pot servi ca probe în justiţie), informaţii / date personale sau private, chiar în relaţiile cu prieteni apropiaţi… “Prietenii de azi pot deveni duşmanii de mâine”. Şi toate acestea sunt valabile şi pentru documente ale prietenilor: mulţi adolescenţi pun pe FACEBOOK poze de-ale prietenilor în ideea că aceştia nu vor fi deranjaţi, chiar dacă unii sunt minori şi ar avea nevoie de acordul părinţilor…
  Cereţi totdeauna consimţământul persoanei a cărei poză o postaţi pe FACEBOOK ! Nimeni nu poate invoca necunoaşterea legii, nu puteţi spune în instanţă “nu am ştiut” !

  În concluzie, folosiţi cum doriţi aceste informaţii. Cel puţin sunteţi prevenit ! De altfel, se poate pune şi întrebarea de principiu în legătură cu FACEBOOK: la ce foloseşte o asemenea exhibare a vieţii private?

  FACEŢI SĂ CIRCULE ACEST MESAJ !
  NU VĂ VA LUA DECÂT CÂTEVA MINUTE, VEŢI FI MAI LINIŞTIT ŞI DVS, CA ŞI CORESPONDENŢII DVS. MULŢUMESC !
  Este oare adevarat???O seara placuta va doresc tuturor!!

 2. Emanuela Jard

  :))

Leave a Reply