[Solutie] Your Tax Payment ID 76367872 is failed. – PDF infectat trimis prin email

Se raspandesc niste email-uri cu atasament infectat, sub forma unui fisier PDF.

Subiectul lor este: Your Tax Payment ID 76367872 is failed. si provin de la adresa: message daemon – message.daemon@eftps.com

Continutul lor suna astfel:

Your Federal Tax Payment ID: 50983474 has been rejected.
Return Reason Code R21 – The identification number used in the Company Identification Field is not valid.

Please, check the information to get details about your company payment in transaction contacts section:

attach name = report.18653.pdf

In other way forward information to your accountant adviser.
EFTPS:
The Electronic Federal Tax Payment System
PLEASE NOTE: Your tax payment is due regardless of EFTPS online availability. In case of an emergency, you can always make your tax payment by calling the EFTPS.

Au atasat un document PDF infectat, cu denumirea report.18653.pdf. Detectia sa este medie pe VirusTotal: 17 din 43 de Antivirusi.

Daca ati deschis fisierul atasat, iata care sunt solutiile pentru DEVIRUSARE:

1. Descarcati Malwarebytes Anti-Malware. Scanati PC-ul rapid (sau complet daca nu functioneaza scanarea rapida) si stergeti la final infectiile gasite apasand Remove selected.

2.Descarcati Dr.Web Cureit! si scanati PC-ul:
https://www.freedrweb.com/cureit/?lng=en

Multumesc lui Farcas Gelu Danut pentru atentionare!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

12 responses to “[Solutie] Your Tax Payment ID 76367872 is failed. – PDF infectat trimis prin email”

 1. Paul

  Buna seara!

  Acest player video: https://www.gomlab.com/eng/ este vazut ca fiind virus daca il uploadati pe VT!
  Este adevarat sau este doar o alarma falsa ?
  Pentru ce care il folosesc sau l-au folosit, va rog frumos sa imi dati cateva amanunte sau niste recomandari de playere video, am mai intrebat aici, dar nu pot folosi Potplayer(nu imi place),iar VLC(nu pot regla subtitrarea cum doresc). Astept alte recomandari din partea voastra.

  Multumesc!
  O seara placuta!

  1. happyday

   ce-ai patit mai baiete? te-a busit paranoia?
   din cate vad numai clam av il detecteaza ca si “PUA.Packed.PECompact-2” iar ferocele jiangmin il vede ca fiind “Trojan/PSW.Agent.aacw” .
   descarca, instaleaza si joaca-te cu subtitrarile cum vrei.

   gom e foarte util daca subtitrarea e decalata uniform. apesi tastele cu sageti si ai rezolvat problema.
   daca insa subtitrarea e decalata progresiv nu te ajuta decat daca iti place sa stai cu degetutu’ pe tastatura. in cazul asta e recomandat sa folosesti subtitle workshop (gratuit) care iti ofera optiuni multiple de resincronizare (modificare fps, sincronizare bazata pe prima si ultima replica etc). e si extrem de usor de utilizat softul asta.

   spor si daca mai vii cu cocomarle de-astea las simpatia deoparte… 😉

 2. mircea

  Salutare Radu! Folosesc CIS 5.8. Toate bune si frumoase. Ruleaza bine. imi place. La o scanare completa a sistemului mi-a gasit un virus…probabil un adware datorat toolbarului askbar pe care de fapt nu l-am instalat. Auslogics boospeed te intreaba la instalare daca vrei sa instalezi acest toolbar dar eu nu l-am instalat. NIS,Avast,KIS,Bitdefender nu l-au detectat…eu folosind in fapt acest excelent soft de o perioada mai indelungata. E un fp?

 3. virus2012

  Si eu sunt mulțumit de acest minunat video-player și nu numai. Nici nu îți mai trebuie codec-uri, are de toate în el. Sunt uimit de câte tipuri de fișiere poate deschide și îl folosesc de foarte mult timp fără nici un rateu din partea lui. Poți sa setezi modul de afișare al subtitrărilor și din preferințe apoi selectând căsuța subtitrări.
  Mai încearcă și Media Player Clasic asta după ce ai instalat pachetul de codec-uri K-lite care vine împreună cu acesta sau playerul vine împreună cu codec-urile , nu mai știu.

 4. virus2009

  Ideia e in felul urmator: -sa va documentati ce inseamna acest tip de “amenintare” si pe urma sa va dati cu parea care e x sau y mai bun , logica e alta de cum pare , orice va alerteaza AV-ul il catologati ca amenintare la securiattea pc-ului , sunt o gasca de programe legiteme pe care nenea Comodo sare si va speriti inutil crezind ca va manica pc-ul .

  Parea mea e ca foate multi nu au o legatura cu acest domeniu , multi au alte ” calificari” (mecanic auto , timplari , bucatari ,etc…) si se cred mari cunoscatori .

  La politica si fotbal toti ne pricepem , pare ca da , sa faca munca unui farmacist un strungar sau invers eu arunc pc-ul pe geam aveti cuvintul meu .

  O seara placuta tuturor circotasilor.

 5. mircea

  @virus2009: Nici nu am emis ipoteza ca as fi un mare specialist…dar pana la urma parerea unui uitilizator obisnuit si cu bun simt (mai ai de lucrat la capitolul asta) poate conteaza mai mult. Ce sa vorbim de “calificarea” ta…. iti recomand sa reiei scoala de unde ai ramas cu restante…inainte de a incerca sa te exprimi. Da…A INCERCA. :))) P.S KIS nu e cea mai mare minune..totusi..:))

 6. virus2009

  Da ce” nenea” Mircea te simti cu musca pe caciula? Nu am mentionat pe x sau y , am spus doar ceia ce se intimpla in realitate .

 7. mircea

  @radu: Dupa cum ai observat noi am avut o discutie civilizata si benefica…pana cand a aparut acest individ si a inceput sa jigneasca. Ar putea invata mult de la tine acest “virus 2009”. Ar fi bine sa nu mai lasi sa posteze aici toti analfabetii. Salutare!

Leave a Reply