Sfaturi pentru cumparaturi in siguranta de Craciun

Craciunul se apropie si sunt atatea cadouri de cumparat! Totusi, multi dintre noi sunt putin sceptici in a cumpara online deoarece credem ca putem deveni victima unei inselatorii. Iata mai jos cateva sfaturi care va vor ajuta sa evitati frauda si care va vor ajuta sa faceti cumparaturi de Craciun in siguranta.

Ce trebuie sa aveti in vedere cand cumparati online

1. Vizitati doar saiturile in care aveti incredere. Cautati doar paginile cu aspect professional, pagini de la un brand foarte cunoscut, saituri care afiseaza un numar de telefon al serviciului de clienti. Este foarte important sa stii de la cine cumperi.

2. Fii atent la produsele marcate ‘Cadou/Premiu’ si la ofertele ridicol de bune. Citeste atent conditiile fiecarei promotii pentru a evita surprizele nedorite.

3. Plateste achizitiile in mod sigur. Sunt diverse metode de plata, de exemplu, plata cash la primire, Paypal, card de credit etc. Daca nu alegi plata cash la primire, tine minte ca va trebui sa furnizezi mai multe informatii si trebuie sa fii sigur ca tranzactia va fi perfect sigura.

4. Asigura-te ca esti pe o pagina HTTPS: adresele incep de obicei cu ‘HTTP’. De exemplu: https://www.facebook.com/
Totusi, paginile pe care faci plati online trebuie sa fie mai sigure si trebuie sa inceapa cu ‘HTTPS’. Dupa cum puteti vedea in imagine, Facebook este verificat digital de VeriSign.

HTTP Facebook

5. Este recomandabil sa ai un cont bancar cu card de credit asociat cu care sa faceti plati online. Acest cont va contine doar banii de care ai nevoie pentru acest scop, realizand monitorizarea mai usoara.

6. Pastreaza garantiile produselor intr-un loc sigur. Inafara de preocuparea aspectului de cumparaturi online, magazinele online trebuie sa ofere garantie asupra produselor cumparate. Pagina trebuie sa contina urmatoarele informatii:
Mijloace de plata
Termeni de livrare
Garantia produselor
Returnari

7. Daca afli ca produsul primit este defect, diferit de cel pe care l-ai cumparat sau termenii de livrare sunt incompleti, fa o plangere prin Serviciul de Clienti al companiei.

8. Daca nu primesti niciun raspuns si suspectezi o frauda, raporteaz-o la politie cat mai repede posibil.

9. Sa aveti un antivirus bun instalat. Acesta va fi bariera voastra impotriva phishingului, spamului si alte amenintari de pe Internet.

Urmeaza acesti pasi simpli si nu vei avea suprzie cand vei cumpara cadouri pentru cei dragi de Craciun.

Security Evangelist

Leave a Reply