2.5 millioane de noi semnaturi de virusi in 2012

G Data anunta care sunt previziunile infractiunilor cibernetice ce vor avea loc in anul 2012. Un numar total de peste 2.5 millioane de virusi noi, o crestere insemnata a programelor malware dedicate dispozitivelor mobile si atacuri asupra organizatiilor mari sunt asteptate, conformraportului companiei germane ce asigura securitatea pe Internet.

  „Una dintre problemele care au iesit in evidenta in 2011 si care se va dezvolta in urmatoarele 12 luni este malware-ul pentru platforme mobile,” spune Eddy Willems, Security Evangelist la G Data. “Dispozitivele cu sisteme de operare Android vor fi tot mai mult in atentia infractorilor cibernetici care vor cauta in mod constant noi modalitati de a exploata vulnerabilitatile acestora. In 2011 s-a observat o crestere a atacurilor de inginerie sociala, unde utilizatorii au instalat apps-uri infectate pe dispozitivele lor. 2012 va fi anul Troienilor bancari deoarece multe persoane migreaza catre platformele mobile pentru a-si efectua operatiunile de online banking.”

G Data prezice deasemenea si o crestere a atacurilor asupra companiilor si organizatiilor. Aparitia viermelui DuQu in 2011 a aratat ca infractorii sunt interesati sa spioneze orice tip de companie si nu vizeaza doar companii high level asa cum au procedat la aparitia Stuxnet. DuQu poate fi folosit in diferite modalitati pentru a compromite date si a se infiltra intr-o retea prin atacuri specializate. Posibilitatile de a-l folosi pentru a sustrage date sau informatii esentiale sunt vaste – mesaje spam, spionaj, atacuri specializate targetate, atacuri de phishing sofisticate si altele.

Evenimentele majore ale anului, cum ar fi Jocurile Olimpice, Campionatul European de Fotbal sau alegerile prezidentiale din USA, vor oferi un mediu perfect infractorilor. „Ne asteptam la distribuirea de bilete online false, website-uri clonate, atacuri asupra site-urilor oficiale si nu numai,” mai spune Willems.

Puteti descarca raport integral „Trends 2012” de AICI.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply