Rezultatele testului AV-Test.org din Nov\Dec 2011 – Kaspersky, lider incontestabil

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 23 programe de tip Security Suite de pe piata pentru utilizatorii casnici si ca o noutate, 8 produse de securitate pentru mediul corporate.
Este realizat in perioada noiembrie – decembrie 2011 pe un sistem Windows 7, iar rezultatele sunt destul de interesante, multe produse inregistrand rezultate mult mai bune fata de evaluarile precedente.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, devirusare\reparare si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Devirusarii\Repararii” a fost testata dezinfectia unui sistem in profunzime, testandu-se si devirusarea unor programe rootkit. “Impactul asupra utilizarii sistemului” a evaluat incetinirea sistemului cauzata de programul antivirus, precum si de alarmele false generate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte.
Total Defense Internet Security 2011 a picat testul nereusind sa atinga punctajul minim de 11 puncte (punctajul minim fiind suma punctajelor obtinute la fiecare dintre cele trei criterii de evaluare).

Au fost evaluate produsele timp de 2 luni in ceea ce priveste virusii de ultima ora, virusii In The Wild (ITW) (5000 virusi), blocarea virusilor la executie si test “clasic” pe un set mai mare de malware (216.640 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele doua luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… Patru produse au primit maximul de puncte: 6 si anume BitDefenderBullGuard, G Data si Kaspersky. Alte 4 produse au primit 5.5 puncte.
Acestea sunt: Qihoo, Trend Micro, Symantec si F-Secure. La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: Total Defense, Norman si Microsoft.

Ce ne facem daca PC-ul a fost deja infectat? Aici, doar Kaspersky a reusit sa obtina maximul de 6 puncte, ca si data trecuta. Pe de alta parte, cele mai slabe la capitolul devirusare au fost: McAfee, ESET, Panda Cloud si Total Defense.

In ce priveste impactul asupra sistemului: numar de alarme false, incetinirea sistemului, blocarea anumitor programe legitime, primele doua produse au fost: Symantec si Panda obtinand cate 5.5 puncte. La polul opus s-au situat Total Defense si Qihoo.

In final, clasamentul produselor pentru utilizatori casnici arata astfel:

 1. Kaspersky – 17 p
 2. BitDefender – 15.5
 3. F-Secure – 15.5
 4. G Data, Symantec – 15

In ceea ce priveste produsele corporate, cele mai bune doua produse sunt Kaspersky (17.5 puncte) si F-Secure (15.5 puncte).

In final, se disting cateva concluzii clare. Microsoft Security Essentials este un produs, care in ceea ce priveste protectia utilizatorului este cel mai slab dintre toate cele 23 de produse testate. Nu ne mai punem problema de o comparatie cu celelalte produse gratuite, unde nu are nicio sansa.

O surpriza neplacuta este rezultatul final al produsului ESET Smart Security, cu doar 3.5 din 6 puncte la protectie si 2.5 din 6 la devirusare. Programul este in cadere libera si rezultatul final este chiar mai mic decat al MSE, ceea ce trebuie sa dea de gandit celor care inca il mai au instalat.

Nu in ultimul rand, comparand produsele gratuite, Avast! si Panda Cloud sunt singurele care nu pot detecta 100% din virusii activi in memoria PC-ului, ceea ce constituie un minus in protectia utilizatorului.

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:
https://www.av-test.org/certifications
Accesati tab-ul Nov\Dec 2011 – Windows 7 si vizualizati raportul corespunzator fiecarui produs in parte.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Rezultatele testului AV-Test.org din Nov\Dec 2011 – Kaspersky, lider incontestabil”

 1. cobra

  S-a mai făcut un test în iulie/august 2011 al produselor de securitate care să le cuprindă şi pe cele pentru mediul corporate şi tot pentru Windows 7. Atât doar că atunci erau 7 şi acum sunt 8, dar nu cred că acesta era elementul de noutate.
  https://www.av-test.org/en/tests/test-reports/julaug-2011/

 2. Florin

  Bravo Kaspersky! Inca odata…

 3. sorin

  kaspersky numarurul 1 felicitari, eu folosesc kaspersky de mult timp si sint super multumit de el si sincer sa fiu il recomand tuturor ,mai putin celor ce au putin ram ,in trecut am folosit bitdefender si mia dat calculatorul peste cap am jurat sa nu-l mai folosesc .

 4. NICU

  Daca ati urmarit toate produsele din test ,la detectie 100% este unul singur GDATA .

 5. kostas

  ofer licenta la schimb(avira internet security 2012 valabila 1 an si jumatate aprox.)pt. mult ”laudatul” eset smart security…. kostas79_doctorul@yahoo.com

 6. th3m

  ciudat. bit defender se lauda ca sunt cei mai buni si iata ca atat av-comparatives cat si av-test ii dau pe cei de la kaspersky pe locul 1. bit defender ar trebui acuzati de reclama mincinoasa si reclamati la anpc

  1. happyday

   probabil… la mintea ta… 🙂

 7. cobra

  Cel mai bun antivirus românesc (sic!).

 8. semen

  toate testele acestea sunt masluite ,corporatiile dau bani grei pt a avea un scor bun in teste,dar
  cel mai bun antivirus este omul….consider ca orice antivirus este bun….atata timp cat celelate corporatii nu creaza virusi pt a fi detectati doar de antivirusul lor…cel care comenta de Bitdefender ….sa urmareasca si el cate corporatii au motoru de antivirus de la Bitdefender…….Aceasta industrie aduce bani grei atunci testele acestea sunt o luna pt Kaspersky alta luna pt Bitdefender etc
  Practic sunt cateva corporatii care conduc lumea antivirusilor…si celelalte sunt nevoite sa cumpere enginu de la ei….daca nu , nici nu vor fi trecuti in teste….Daca va intrebati ce antivir folosesc >>>eu….folosesc sophos

 9. semen

  Qihoo , f secure ….bullguard m..gdata = “Bitdefender” au motor bitdefender ….parerea mea ca cel care are la baza motoru este si cel mai bun dintre ele, restu sunt doar copii….si mascate de teste ….in spatele lor se afla Bitdefender

 10. Trend Micro Titanium AntiVirus+ 2012 – un an licenta GRATUITA

  […] Micro Titanium AntiVirus+ 2012 este un produs de top, cu un scor bun la ultimul test AV-Test.org in ceea ce priveste protectia si impactul asupra sistemului. Il puteti obtine acum gratuit pentru […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.