Bitdefender protejează calculatoarele Biblionet

Bitdefender Antivirus Free Edition va proteja 10.000 de calculatoare ale bibliotecilor publice cuprinse în programul Biblionet. Printr-un acord de parteneriat semnat la finalul anului trecut, Bitdefender a donat aceste licenţe care in mod normal sunt gratuite doar pentru utilizatorii casnici, ele neputând fi utilizate de instituții. Antivirus Free Edition va proteja astfel zeci de mii de utilizatori de ameninţările caracteristice mediului online. Donaţia permite utilizarea softului pe termen nelimitat şi acces la update-uri, ceea ce demonstrează dorinţa Bitdefender se a sprijini sistemul de biblioteci publice din România.

În cadrul programului Biblionet, specialiştii Bitdefender vor organiza cursuri şi  seminarii pentru conştientizarea publicului larg asupra necesităţii securităţii datelor. În cadrul cursurilor cei interesaţi pot afla mai multe despre ameninţările informatice şi cum se pot proteja împotriva acestora.

“Suntem încântaţi de încheierea acordului cu Biblionet şi credem că este un rezultat al susţinerii reciproce în vederea atingerii performanţei şi excelenţei în educaţie. Majoritatea abonaţilor nu reuşesc să beneficieze din plin de rezultatele consilierii specializate în securitatea datelor. De aceea strategia de colaborare cuprinde mai multe direcţii precum organizarea unor competiţii, concursuri ce implică activ abonaţii bibliotecilor, cursuri şi seminarii privind securitatea datelor pentru cei interesaţi” a declarat Răzvan Vâlceanu, General Manager, Bitdefender România.

„Bitdefender Free Edition oferă un nivel de protecție foarte bun, este foarte intuitiv şi nu îngreunează utilizarea. Apreciem faptul că echipa tehnică a creat o aplicaţie dedicată care a făcut posibilă activarea unui număr important de licențe încă din faza de asamblare a computerelor, astfel contribuind la optimizarea întregului proces. Bibliotecarii sunt mulţumiţi de produs, iar noi suntem mândri că am putut facilita această colaborare pe termen lung”, a precizat Paul-Andre Baran, directorul programului Biblionet.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

18 responses to “Bitdefender protejează calculatoarele Biblionet”

 1. lushu

  eu unul am vrut sa testez si eu acest antivirus free si am fost foarte dezamagit, am copiat un program care avea un generator de key infectat, pe care activandu-l mi-a sters toate pictogramele de pe desktop, iar antivirusul foarte tarziu a actionat, dupa ce mi-a sters majoritatea pictogramele.
  Avira best ever!!!!! parerea mea.

 2. ©º°¨lЗŁǾÐẪ§♫♪¨°º©

  L-a testat…deci a experimentat Radule…ce vreiam sa spun…e dezamagitor oricum…Kaspersky Internet Security 2012 consuma mai putin ca el pe 1GB ram…si se presupune ca e lite si nu ingreuneaza sistemul…am argumentul faptului ca am incercat …nu am aruncat vorbele aiurea
  Ca detectie clar Kaspersky fara nicio retinere…deci jucaria asta e mai mult o amagire…

 3. Paul

  Salut!

  Sunt utilizator atat de Bitdefender cat si de Kaspersky, ambele Internet Security 2012, iar tehnologiile de care dispune Bitdefender sunt nitel mai avansate decat cele de la Kaspersky, atat in ceea ce priveste detectia. Kaspersky la capitolul protectie proactiva sta mult mai bine decat Bitdefender!
  Va spun aceste lucruri dupa o indelunga utilizare a ambeleor produse, fara a consulta un test facut de o firma specializata!

  O seara placuta!

  1. Paul

   completare:

   In ceea ce priveste suprotul, clar Kaspersky, cei de la Kaspersky in maxim 1 ora mi-au raspuns, pe cand cei de la Bitdefender am astept si 3 sau 4 zile.
   In ceea ce priveste varianta finala a unui produs dintre cele 2, Kaspersky, la Bitdefender trebuie sa mai treaca vreo 3 versiuni ca sa ajunga la varianta finala(desi ei o numesc finala).

 4. alexandru

  dintre MSE si Avast! 6 Internet Security care este mai bun la detectie

  1. happyday

   avast dar asta nu te ajuta prea mult. 😉
   tocmai ai solicitat o comparatie intre o varza stricata si una murata. pana la urma, ambele sunt “varza”.
   astept cu nerabdare sa-ti dezvolti suficient gusa astfel incat sa extragi niste intrebari mai interesante pe viitor. 🙂

   1. virus2009

    Am crezut ca ai iesit din shoubiz , ma gindeam ca ai pc-ul virusat cu ” worm avast ” mult indragit .

    Cel putin m-am mai linistit cind am vazut ca faci confuzie intre varza murata din beci , cu avastul instalat cu ce va timp in urma .

   2. ocsi

    @alexandru
    Clar Avast!6 IS. Este un program de securitate excelent. Nu consuma mult, are o detectie foarte buna, firewall-ul este bun (daca nu luam in seama modulul HIPS – care lipseste).

    @happyday
    Te contrazic in legatura cu Avast!. Nu mai fi subiectiv!!!
    Hai sa-ti demonsterz ca nu ai dreptate:
    – de cand a aparut, mai exact de cand a intrat printre programele de securitate de top, detectia, pe semnaturi, nu a scazut sub 95%;
    – de 7 ani este clasat printre primii 10 producatori de programe de securitate, in clasamentul testelor profesioniste (unanim acceptate de catre producatori) realizate;
    – in acelasi timp, este printre primii si in testele realizate de catre independenti/testeri;
    – per total, nu are multe alarme false;
    – detectia euristica este una foarte buna;
    – deterctia comportamentala este buna
    – in varianta gratuita ofera module de protectie care suplinesc lacunele antivirusului si, astfel depasesc, in protectie, alte programe echivalente, in eficacitate;
    – etc, etc, etc.
    Te rog sa nu mai fi subiectiv (ca sa nu zic altfel)!

    1. ocsi

     Si ca sa vezi o securitate totala gratuita:
     – Windows 7 Firewall
     – Windows Defender
     – Avast! 6 Free
     – Sandboxie (asta nu e free, dar merge, daca nu te supara anuntul ca trebuie sa-l cumperi, iar daca da exista multe alte modalitati)
     – Wondershare Time Freeze – a fost pe aici o oferta mult timp valabila si daca nu, exista alte site-uri care inca ofera aceeasi licenta pentru “totdeauna”.
     Este o protectie de baza suficienta pentru majoritaea utilizatorilor in conditiile in care:
     – pornesti PC
     – lasi sa se actualizeze programele (in spacial Avast si Windows)
     – intri in modil virtual din Wondershare Time Freeze
     – faci ce vrei
     – restart PC = tot ceea ce ai facut sau nu ai facut sau au facut virusii = s-a strers
     E bine nu?!!?

 5. catalin

  @Paul

  Eu iau ca gluma ceea ce ai spus mai sus si anume, faptul ca BitDefender, tehnologic vorbind, este peste BitDefender.
  Mai informeaza-te la acest aspect.
  Cauta sa vezi ce patente au au obtinut cele doua companii in combaterea malware in ultimii ani si vorbim.
  Nu poti sa compari cele doua companii din acest punct de vedere
  punct

 6. catalin

  EDIT :

  Eu iau ca gluma ceea ce ai spus mai sus si anume, faptul ca BitDefender, tehnologic vorbind, este peste Kasperky.

  1. virus2009

   Este ok ce spui , la capitol bug ” produs final ” 🙂

   Paul vad ca esti usor influientat , nu mai da crezare la tot felul de prostii .

 7. lushu

  Fara suparare dar asta e…. am vrut sa trec de la avira internet security 2012, la bitdefender, insist caci cu primul nu am avut probleme de genul asta, insa cu bitdefender varianta free am fost virusat….

  1. virus2009

   Foloseste te iti place/apara pc-ul , dai bataie nu ezita .

 8. darkangel7017

  @lushu

  Nu poti compara o suita de securitate, in speta AVIRA INTERNET SECURITY cu un program gratuit cum e Bitdefender Free Av. E vorba de diverse module pe care primul le are iar al doilea, nu.
  Just ar fi sa compari Avira is cu Bitdefender IS. Anunta-ma si pe mine cu rezultatul obtinut…

 9. florin

  Avast e cel mai bun dintre cel free , alaturi de MSE. Ambii au detectia proactiva f. buna. Au si avantaje si dezavantaje :
  – Avast free – este bun ca si detectie , mai ales cea proactiva (pana ca virusul sa devina acti , el este blocat) . Putere de reparare buna .Este destul de light , dar prin utilizarea lui , da un delay accesarii paginilor web , deschiderii aplicatiilor , pentru ca scaneaza cam orice. Are update automat cam de 3 ori / zi.
  – Avira free – nu are detectia proactiva , are doar in timp real , dar nu e de ajuns. Putere de reparare buna spre slaba. Este destul de light , are dezavantaj- pornirea PC-ului este f. greoaie. Nu face updateurile automate decat cand vrea…..poate face si o data la saptamana.
  -Avg free – detectie cea mai buna dintre Avast , Avira , MSE , dar nu are detectie proactiva. In rest este mai bun decat toti antivirusii free. Vorbesc de versiunea 2012. Nu consuma resurse multe. Are update-uri automate , dar o data / zi.
  -MSE – are detectie proactiva ca si Avast , este cel mai light antivirus , ca protectie este ultimul dintre cei enumerati mai sus , dar are cea mai buna putere de reparare. Nu face update automat singur. Il gaseste prin windows update , dar il baga ca fiind optional. Trebuie sa-i dai zilnic manual.
  BitDefeder free- ingreuneaza f. mult si un sistem cu 2gb/ram. are protectia buna , update-uri , dar mergand greu sistemul……nu-si are rostul.
  AVG free 2012 imi pare cel mai rezonabil dintre cei free.
  Nod32 , merge are o detectie mai slabuta decat Avast , Avira ,AVG , dar este light

 10. Gigi

  Titlul corect este: ‘Bitdefender incearca sa protejeze calculatoarele Biblionet’.

Leave a Reply