Serie continuă de victorii pentru produsele Kaspersky Lab în testele finale din 2011

Kaspersky Lab a încheiat anul 2011 cu rezultate remarcabile în testele independente la care au participat produsele companiei. Pe lângă distincţia „Produsul Anului”, primită din partea AV-Comparatives pentru rezultatele obţinute de Kaspersky Anti-Virus şi Kaspersky Internet Security în toate evaluările de anul trecut, Kaspersky Lab s-a aflat în faţa competitorilor şi în testele derulate de alte laboratoare celebre de evaluare, precum AV-Test.org, Virus Bulletin şi publicaţii ca PC Security Labs sau Computer Bild.

Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows, soluţia de securitate endpoint pentru companii, împreună cu suita Kaspersky Internet Security 2012 au obţinut certificarea VB100, după ce au fost evaluate de către Virus Bulletin, alături de alte 60 de produse de securitate. În toate cele trei teste care au contribuit la atingerea scorului final necesar certificării, ambele suite Kaspersky Lab au înregistrat performanţe maxime: testul de scanare la cerere (100%), testul de scanare la accesarea unei aplicaţii (100%) şi testul „clean-set” (100%), unde numărul rezultatelor fals-pozitive raportate a fost zero. Detalii despre evaluarea comparativă VB100 pot fi accesate aici, iar informaţii despre metodologia de analiză se regăsesc aici.

Aceleaşi produse, Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows şi Kaspersky Internet Security 2012 au obţinut cele mai bune rezultate în testele AV-Test.org, institutul independent de securitate IT. Cele două soluţii de securitate au atins scorul de 17 (dintr-o medie de 13,2), respectiv 17,5 (dintr-o medie de 13,4). Evaluarea a constat în mai multe probe, inclusiv teste privind eficienţa detectării şi înlăturării malware-ului, numărul rezultatelor fals-pozitive raportate, precum şi nivelul de utilizare a resurselor sistemului.

Computer Bild, una dintre cele mai populare publicaţii IT din Europa, a acordat Kaspersky Internet Security 2012 distincţia „Best Consumer Security Software Product”. În cadrul evaluării conduse de Computer Bild, suita Kaspersky Lab a fost singura care a neutralizat toate programele periculoase active pe un sistem infectat. De asemenea, KIS 2012 a obţinut cele mai bune rezultate şi în testele care simulau situaţii din viaţa reală, blocând cu eficienţă toate categoriile de malware care încercau să se infiltreze în sistem.

Nu în ultimul rând, Kaspersky Mobile Security 9, suita de securitate pentru telefoane mobile inteligente, a obţinut cinci stele din cinci posibile în evaluarea condusă de PC Security Labs, singurul laborator de testare din China, care s-a alăturat Anti-Malware Testing Standards Organization.

„Importanţa rezultatelor atinse de produsele noastre în aceste teste independente nu poate fi subestimată”, spune Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer la Kaspersky Lab. „Dacă am compara aceste rezultate cu cele obţinute într-o competiţie sportivă, ar fi exact ca o situaţie în care noi am câştigat toate medaliile de aur de la Jocurile Olimpice. Unul dintre cele mai importante obiective ale noastre este să avem cele mai bune rate de detecţie, deoarece, într-o lume în care zeci de mii de mostre noi de malware apar zilnic, nimeni nu îşi poate permite să rateze una dintre ameninţările serioase. Deşi am obţinut rezultate extraordinare în testele independente, vom continua să ne perfecţionăm produsele de securitate”, încheie Grebennikov.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

14 responses to “Serie continuă de victorii pentru produsele Kaspersky Lab în testele finale din 2011”

 1. Intcpr

  pacat ca este mancator de resurse :)poate pe viitor vor reusi sa faca produsul un pic mai “dulce” cu resursele ….:)

 2. mariusD

  @Intcpr:
  Asa este,dar ofera si protectie pe masura…

 3. Paul

  @intcpr

  Protectia cere sacrifici, pe de alta parte versiunea 2012 a produselor Kaspersky este foarte light, fata de versiunile anterioare!

  1. Paul

   Am uitat sa specific in postul anterioar, a aparut patch-ul cu litera “H” la produsele Kaspersky, ce aduce nou acest patch:

   We are waiting your help on hot-fix .h testing Changes in it:
   – Fixed some crashes
   – Firefox 9 support
   – Firefox 10 support
   Update have about 30 files.

   Sursa: https://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=227402

 4. sorin

  @intcpr, Probabil ai o unitate mai slaba si cu putina memorie ram , investeste si tu putin si ai sa vezi ce multumit vei fi de kaspersky .

  1. Alexandru

   Dar si eu am patit-o la laptop. 2 Gb DDR 3 si mergea in frame-uri de la Kaspersky. Au probleme grave pe partea cu consumul de resurse.

 5. Intcpr

  @sorin : culmea ca nu am o unitate !intel i3 3.07ghz overclock la 4.5ghz 4gb ddr3 1600mhz 40gb ssd +500 gb dar nu e asta kestia…sincer nu prea ma incetineste…dar e nesimtit la anumite faze…stateam ma uitam la un film…si incepuse sa scaneze de numai stia ce-i cu el..ajunsese ia 50% utilizare procesor si 900 de mb ram :))) intradevar are protectie cum trebuie…imi place virtualizarea ptr. browsere:) dar tot mai mult imi place si n-am avut probleme cu virusii…firewall pc tools plus 7 +avast 6 free …legat de firewall este setat pe custom…sa ma intrebe cine vrea sa se conecteze la internet sa stiu eu ce si cum si e ok asa 🙂

  1. virus2009

   Si sa iti mai spun un mic secret , kis nu scaneaza daca nu e pornit modulul sau programat , deja ne minti . Cred ca faci confuzie cu Bitdefender care are funcie de ” scanare automata” .

   Poti sa ne spui ce doresti ca eu unul nu te cred .

 6. virus2009

  Iaca eu am un proc E 5300 si 4 G ram si nu am nici o problema , ruleaza exact si pe 2 G ram cind era 7 pe x86 , acuma e pe x64 .
  Totul ruleaza normal , problema matale e sa nu ai toate balariile in startup , lasa sa ruleze numai suita de securitate si ai sa observi viteza , dupa care ne spui ce si cum .

 7. Intcpr

  @virus2009 :nu sunt pe net de ieri!stiu ce-i ala PC!dar uite spre exemplu ruleaza tu AIDA x64 extreme sa vezi si dai task manager…sa vezi ce se intampla…:)ma rog eu nu l-am tzinut mai mult de 2 h 🙂 si nu am toate balariile la startup….in fine…acum depinde si depinde ce ai prin calculator…stiu cum este setal default…:)

  1. virus2009

   Aida e program pentru incepatori , tot ce doresc sa aflu , testare ,etc… o fac in dos fara sa se incarce OS . Ce sa vad in task ca tot nu am inteles , explica .

 8. Intcpr

  pai ti-am spus cand deskizi aida64 …il verifica el acolo….sa vezi cat haleste din ram si procesor apoi te intreaba ca este un program periculos vrei sa`l rulezi ceva de genu….ma rog fiecare av cu politicile lui..una peste alta este o suita foarte buna…si greu de piratat..dupa kestia asta trebuie sa=ti dai seama ce fel de oameni lucreaza la av-ul respectiv….cu cat se pirateaza mai ushor..cu atat parerea mea este mai slab un produs !

 9. virus2009

  Iaca l-am descarcat de aici – https://www.aida64.com/downloads/aida64extreme220exe – apasind pe butonul aida64.com si totul a decurs normal fara sa sara nici un kaspersky in sus .

  Modulul care te-a avertizat a fost ” Proactive Defence ” , acuma depinde ce kit ( de unde l-ai descarcat ) .

 10. Armand

  poate ma lamureste cineva, ca unul care foloseste Comodo (care are setari f. detaliate), Kaspersky lasa mai orice sa se conecteze la net fara sa intrebe nimic (leak), exista undeva ceva setare, eu nu am gasit nicaieri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.