Trend Micro Titanium AntiVirus+ 2012 – un an licenta GRATUITA

Trend Micro Titanium AntiVirus+ 2012 este un produs de top, cu un scor bun la ultimul test AV-Test.org in ceea ce priveste protectia si impactul asupra sistemului.
Il puteti obtine acum gratuit pentru un an de zile.

trend micro titanium antivirus 2012

Accesati site-ul urmator si apasati butonul “Download” din josul paginii:
https://www.trendmicro.eu/brother/EN/GBP/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

43 responses to “Trend Micro Titanium AntiVirus+ 2012 – un an licenta GRATUITA”

 1. Abdelwahab

  Hello Radu thnx for your sharing Giveaways

  but this offer available only with credit card

  1. Mihai

   You don’t need to complete with your credit card number on that page. Just enter a random number and it should do it.

 2. Mihai

  Faina oferta.
  Mersi.

 3. dan

  stie cineva daca anul incepe din momentul lansarii comenzii sau doar cand il instalezi?

 4. Okuma

  Functioneaza oferta.
  Nu l-am intalat inca asa ca nu stiu daca cere ceva inainte de install sau de cand incepe oferta.

 5. Robert

  Multumesc, Radu, este o oferta mult anticipata de catre mine. O asteptam de mult. Nu stiam ca o vor oferi, dar……..:) Sunt foarte multumit. Este cel mai bun, pentru acei care vor securitate de la o companie foarte mare cu multi cercetatori malware care lucreaza destul de mult. Este “bloat-free”, spree deosebire de produsele de la Symantec si McAfee(mai ales McAfee). Daca nu sunteti multumiti, un produs excelent si, inca mai bine, gratuit, este Microsoft Security Essentials(MSE).

  @dan: Era sa uit, nu am incercat inca produsul, dar o sa-l instalez si o sa-ti spun daca oferta este valabila de cand il instalezi sau nu.
  Gata, am terminat cu vorbaria, din nou m-am intins prea mult in discutii, dar, ce sa fie, asa sunt eu……… Va doresc sanatate tuturor si numai noroc!

 6. cobra

  @Radu Crezi că acest antivirus cu firewall-ul aferent e o soluţie mai bună decât AVG free+Comodo Firewall? La prima vedere, nu. Dar, poate ai mai multe informaţii decât mine.

 7. Ioan

  A si eu o intrebare …UM Player este troian? Trend micro spune ca da. Asta e siteul: https://www.umplayer.com/. Multumesc!

 8. Ioan

  Merge si cu comodo firewal instalat eu asa am

 9. ocsi

  Si cum ati downloadat? Care este “Promo Code” (de unde)?

 10. ocsi

  Hai ca m-am prins!

 11. Robert

  @Radu: Atunci ce produse sunt “bune”, dupa parerea ta, daca Microsoft insusi, care au sistemul de operare windows nu sunt mai buni? Crezi ca altii sunt mai buni decat Microsoft in securitate?
  Ma faci sa vomit daca esti convins de acest lucru.
  Nu are sens ceea ce spui. Te bazezi pe testele av-test.org si altele posibil, de parca ar conta atat de mult niste teste care nu spun nimic. Pentru ca nimeni nu este consistent si nimeni nu este de acord la un anumit produs sa fie cel mai bun. Unele produse obtin un scor foarte bun intr-un test, si un scor foarte prost in alte teste s.a.m.d. Totusi, sunt produse care se mentin in mai multe teste. Dar acele produse nu vor obtine niciodata scorul cel mai bun in toate testele sau in majoritatea, el va fi pe la jumatate sau mai sus. Acelea arata ca nu au platit bani ca sa iasa in top.
  Asa ca nu-mi spune tu mie ca MSE este prost.
  Daca celor de la Microsoft nu le-ar pasa de securitatea propriului lor sistem de operare, atunci celelalte companii ar lua-o pe urma celor de la Microsoft, daca ar fi asa?
  De ce altii le-ar pasa de securitatea unui sistem de operare(windows), daca propria companie care fabrica acel sistem de operare nu i-ar pasa?
  Nu are sens, asa ca gandeste-te mai bine la ceea ce vrei sa spui, Radu, ca eu nu te inteleg de data aceasta. In fine. Cam atat.

  Inca ceva, de ce ar fi mai bun AVG ala gratuit decat Trend Micro. Pe ce informatii de bazezi, explica-te mai bine ca sa inteleg la ce te referi cand ai scris de combinatia avg free si comodo firewall? Astept un raspuns mai complex cu mai multe puncte, nu doar cateva cuvinte. Trateaza toate subiectele, te rog. Bineinteles, in masura in care poti sa raspunzi. Nu ma astept la raspunsuri la fiecare fraza/propozitie. Sanatate si pe curand!

 12. Robert

  edit: Daca celor de la Microsoft nu le-ar pasa de securitatea propriului sistem de operare…..
  edit2: De ce le-ar pasa altora de securitatea unui sistem de operare(windows)…….
  edit3: Pe ce informatii te bazezi……….. cand te-ai referit la combinatia avg free si comodo firewall?
  edit4: Astept un raspuns mai complex in care sa atingi mai multe puncte……..

  Asta s-a intamplat daca am scris in graba….:)

  1. ocsi

   @Robert
   Incerc sa nu fiu subiectiv!
   Nu vreau sa intru in polemica pe aceasta tema, dar doresc sa punctez cateva aspecte despre MSE vs celelalte programe antivirus gratuite (despre cele cu licenta contra cost nu spun nimic pentru ca nu se poate compara MSE cu un Kaspersky, Bitdefender, Symantec etc., spre exemplu, cred ca aici si tu esti de acord).
   La capitolul celelalte programe antivirus gratuite ma voi referi cu precadere la Avira, Avast, AVG, Panda Cloud. Si asta pentru ca sunt cele mai utilizate in acest moment (asta nu poti contrazice pentru ca se poate verifica pe net)
   Te rog sa nu te legi doar de un aspect din cele ce voi prezenta, ci priveste totul in ansamblu:
   Sa incepem:
   – MSE este destul de “tanar” in domeniu – celelalte au o vechime de cel putin 5/15 ani in bransa
   – MSE iese, in cele mai multe cazuri, destul de prost in testele unanim acceptate de catre producatorii programelor de securitate – celelalte (chiar in versiunea gratuita), printre primele 10/15
   – actualizarea bazei de date al MSE este cu lacune (asta o recunosc si producatorii) – celelate au cel putin o actualizare pe zi sigura (si cei de la Avira au reglat aceasta problema)
   – din punct de vedere al detectiei MSE < celelalte programe antivirus gratuite (vezi teste oficiale/ teste individuale/pareri ale utilizatorilor)
   – MSE contine mai putine module de securitate decat celelalte
   – devirusarea – aici MSE sta mai bine decat AVG, Avira si Panda Cloud, dar mai slab decat Avast = in acest caz un plus 1 pentru MSE
   – consumul de resurse mai mare decat Avira, Avast, panda Cloud si mai mic decat AVG (pe scurt, testat pe PC: 512MB, 1GB, 2GB, 3GB si 4GB – procesoare bune pentru respectivele configuratii – sisteme de operare nepiratate)
   – detectie euristica si comportamentala mai slabe decat in cazul celorlalte din discutie (chiar si Panda Coud Free are o detectie comportamentala mai buna)
   Mai pot insira cateva aspecte, dar nu cred ca are sens pentru ca depasesc "bunul simt" al unui comentariu.
   Puse cap la cap, desi MSE este un antivirus bun, inca mai are de recuperat fata de concurenta.

 13. ocsi

  Mda! Despre combinatia AVG free + Comodo:
  – da este mai buna decat multe dintre programele de securitate contra cost.
  pentru ca:
  – detectie AVG excelenta + detectie euristica/detectiecomportamentala/Hips excelente Comodo
  – cel mai bun Firewall + Hips la ora actuala
  – dezinfectie AVG foarete buna
  – consum mediu (poate putin peste mediu)
  – combinatia contine toate modulele de securitate necesare pentru o securizare totala a PC-ului: antivirus/antimalware, firewall, HIPS, Web Guard, Sandboxie etc
  Eu nu agreez aceasta combinatie. Personal as alege:
  – Avira Free + Comodo Firewall
  sau pur si simplu
  – CIS (cu toate modulele)

 14. cobra

  1. Pentru că eu am pus în discuţie combinaţia AVG + Comodo Firewall să vă spun care au fost argumentele pentru care am ales-o.
  Iniţial instalasem (pe un Lenovo 3000 N200 cu un Celeron de 2GB şi RAM doar 1GB!!!) BitDefender Free + Privatefirewall dar în ultima clipă am văzut că ceva nu se pupă şi se produce un blocaj. Am luat după aceea în calcul varianta Comodo (AV+Firewall) dar, deşi este cunoscut că firewall-ul lor este cel mai bun, în ultimul test VirusBulletin (singurul la care a participat şi Comodo) am văzut că pe partea de AV este departe de aşteptările mele la detecţie (71%) şi nici nu m-am obosit s-o mai instalez. Pe de altă parte, combinaţia Avira+Comodo mi-a dat prin vară de două ori dureri de cap inexplicabile pentru mine şi am renunţat la ea (cel puţin o perioadă).
  În aceste condiţii, am înlocuit Avira cu AVG (pe care nu-l mai folosisem de vreo 2 ani). Pentru orice eventualitate am pus şi MBAM free. Deşi m-am temut puţin că o să fie ceva probleme la consum, totul a fost OK.
  2. Legat de afirmaţia că la capitolul devirusare MSE ar sta mai bine decat AVG, Avira si Panda Cloud, dar mai slab decat Avast părerea mea este alta. Mă folosesc de ultimele rezultate publicate de AV-Test pe sistem de operare Win 7 (cu precizarea că este Avira pe bani, nu cea free).
  La capitolul protecţie, MSE are 2 puncte din 6, în condiţiile în care Avast are 4, AVG 4,5 Avira are 4,5 iar Panda are 5 puncte.
  La capitolul dezinfecţie, MSE are 5 puncte, Avast are 3, AVG 4,5 Avira are 5, iar Panda are 2,5 puncte.
  La capitolul ocupare resurse diferenţele sunt nesemnificative (zic eu), doar Avira cu 4,5 având mai mult decât MSE care are 5 puncte din 6.
  Cum interpretez eu rezultatele (şi, dacă greşesc, chiar vă rog să mă corectaţi)?
  Cum stau lucrurile cu MSE. Să zicem că avem 144 viruşi cu care se testează antivirusul. Din aceştia doar 2/6 sunt detectaţi, adică 48 viruşi. Restul de 96 de viruşi intră în sistem!!! Din cei 48 viruşi detectaţi, 5/6 sunt dezinfectaţi, adică doar 40. Deci, dezinfecţia reală este de 40/144, adică 27,78%.
  Ia să vedem cum e cu AVG, de exemplu. Din 144 viruşi, 4,5/6 sunt detectaţi (adică 108 viruşi), restul de 36 intră în sistem. Din cei 108 viruşi detectaţi 4,5/6, adică 81 sunt dezinfectaţi. Deci, dezinfecţia reală este de 81/144, adică 56,25%. Un pic mai mult de dublu.
  Dacă procedura de calcul este corectă, atunci MSE e mai slab decât AVG ţinând cont de cele două criterii.

  1. happyday

   restul e legenda… 😆

 15. Robert

  @Radu: Imi cer scuze daca te-am facut sa crezi ca ma face sa vomit parerea ta. Am scris acest lucru pentru ca eram convins ca celelalte companii nu pot face securitate mai buna decat Microsoft(aceasta este partial adevarat), dar acest lucru nu este valabil, deoarece companiile care produc antivirus vor sa castige dupa urma noastra, dar nu are rost sa discut acest lucru, pentru ca am facut-o deja in alt articol. Asa ca imi pare rau ca te-am facut sa crezi acel lucru. Despre RAV, nu imi amintesti, pentru ca acum aflu, nu stiam despre acest lucru. Dar de ce acest produs si nu altceva? In fine, asta ei stiu…..
  Eroare de rationament? Nu, pentru ca nu poti sa spui ca nu au experienta in domeniul securitatii si nu stiu sa faca si un antivirus. Adica, cum sa nu aiba legatura securitatea os-ului cu antivirusul? De acord, amandoua vizeaza lucruri diferite, dar sunt conectate intr-un fel. Nu poti spune ca este complet diferit.
  Esti subiectiv; pe ce te bazezi cand spui ca sunt produse care ies in top 5 “cam” de fiecare data(nu exista produse care sa fie bune intr-un anumit timp al anului, iar apoi sa cada foarte mult, asadar, testele care pun anumite produse in front intr-un test, iar in alt test pun alte produse in front nu arata decat ca sunt teste platite de acele produse sa iasa in front s.a.m.d.). Asa ca fi mai obiectiv si practic.
  Bun, l-ai testat personal, ce ai testat sau cum l-ai testat? Spune-mi te rog. De ce ai incredere in AV-Test si Virus Bulletin? Explica-te, deoarece nu inteleg pe ce te bazezi?

  @ocsi: Incerci sa nu fi subiectiv. Foarte bine!
  – sunt de acord ca produsele de la Symantec, Kaspersky, BitDefender s.a. sunt mai bune decat MSE. Numai ca nu la asta m-am referit. Am vrut sa subliniez ca oamenii nu ar trebui sa mai plateasca ptr. aceste produse, cand pot folosi un program mai bun si subliniez mai bun decat unele produse platite(care sunt proaste si nu merita banii deloc) si scumpe, pe deasupra.
  – Intre produsele gratuite, sunt ferm convins ca produsele MSE si Avira sunt singurele cele mai bune dintre produsele populare(si nu, nu te contrazic, stiu ca se poate verifica pe internet numarul de utilizatori; eu nu sunt un utilizator obisnuit, stiu multe lucruri despre calculatoare, deci sa nu crezi ca nu am habar; am inceput sa utilizez calculatoarele din 2002 si am invatat destule lucruri de atunci si nu am practicat vreo facultate, nu am nici un examen absolvit, nimic, totul a fost din placerea mea si faptul ca am vrut sa invat toate aceste lucruri care le stiu pana acum). AVG are cea mai mare rata de crestere de pe piata si sunt milioane de utilizatori care folosesc acest produs. Acest lucru ma face sa cred ca atatia utilizatori nu se pot insela. De aceea in toate testele NSS Labs, AVG a fost in “caution” si asta trezeste dubii pentru mine. Adica un produs atat de prost, dar utilizat de milioane de utilizatori(AVG este o companie mare in domeniul securitatii, pe locul 10 in softwaretop100). Dar oricum, AVG este in top decat in testele AV-Test, restul, lasa de dorit. Si, in plus fata de anii viitori, AVG a devenit “bloat”. Iar Panda, aproape la fel de prost sau mai prost ca si AVG sta conform testelor NSS Labs. Numai ca panda nu imi place, asa ca nu cred ca o sa mai am vreun motiv sa-l mai folosesc vreodata(a fost interesant o perioada cand l-am folosit, am observat ca imi curata fisierele, nu le punea in carantina, asta era un lucru frumos, multe produse nu pot sa faca acest lucru). McAfee a fost in cele mai multe teste NSS Labs in categoria produselor recomandate, dar acest produs este urat de foarte multe persoane, iar in multe teste de pe youtube lasa multe infectii sa penetreze sistemul, de aceea nu inteleg la ce este bun.
  – la care teste te referi, pentru ca eu stiu agentii precum av-comparatives, av-test, dennis technology labs, icsa labs, nss labs, pc security labs, virus bulletin, west coast labs si cam atat. Mi-ai putea spune la care teste iese destul de prost MSE, ca sa citesc si sa vad, deoarece in afara de AV-Test(categoria Protection), produsul o duce destul de bine.
  – actualizari cu lacune? Asta nu am cautat sa vad despre ce este vorba si la ce anume te referi tu. Nu am aflat decat de incidentul major cu browser-ul chrome cand a fost sters de MSE in luna octombrie a anului trecut. Dar, pana la urma este un produs gratuit. In plus, eu cred ca a fost intentionat din cauza competitiei. Ce sa faci? Vorbesti de alte produse care fac un update sigur? Atunci sigur nu te referi la produse precum Symantec, McAfee, Trend Micro, AVG si chiar si Kaspersky. Total neprofesionist din partea unor companii atat de mature in securitatea it si cu bani. Si, cu ce se gasesc utilizatorii? Cu niste scuze tampite si inca 2 ani de licenta gratuita a produsului si costuri pentru problemele cauzate(aici ma refer la cei de la McAfee si asta numai pentru utilizatorii casnici, cei care erau intr-un business nu se regaseau decat cu niste scuze). Si problema a fost rezolvata foarte tarziu, pentru ca McAfee efectueaza un singur update pe zi. Nu ti se pare putin pentru un produs platit? Sunt produse gratuite care se updateaza de mult mai multe ori decat McAfee. Asa ca nu-mi vorbi de lacune si alte probleme cand liderii mondiali au probleme mult mai serioase si, ce fac pentru remedierea problemelor? Nimic, practic. Exceptie face Kaspersky, care sunt absolut profesionisti, nu stiu daca aveau functia “roll-back update” atunci pe la versiunea 7, nu mai tin minte, daca da, atunci foarte bine. Dar sigur, Kaspersky se updateaza de 12 ori pe zi si problema a fost reparata in cateva ore, nu ca McAfee. Nu stiu despre celelalte insa. MSE este gratuit, asa ca nu ai multe de pierdut(cel putin nu ai platit pentru el). Oricum, mie mi se pare ca singurii motivati sunt cei de la Symantec care au lucrat foarte mult in ultimii ani si sunt intr-adevari morali, etici si foarte seriosi in momentul de fata. Fac foarte multe updateuri pe zi, mananca foarte putin din resurse si au o protectie puternica, in ciuda minusului din testul facut de languy99 cand acea infectie a sters produsul norton(dar la ce sa te astepti la o persoana care este moderator comodo si mereu favorizeaza acest produs).
  – ai mentionat ca mse este mai bun decat avg, avira si panda cloud la devirusare, dar nu mai bun decat avast? Pe ce te bazezi cand spui asta? Eu nu sunt de acord cu tine, Avira este putin mai bun sau asemanator la devirusare cu MSE, iar la celelalte trei nu ma pot pronunta.
  – consumul de resurse…… Asta stiu partial; sunt de acord cu tine ca avast, avira mananca mult mai putin decat MSE, le-am incercat pe propriul meu sistem, nu stiu de panda cloud nu l-am incercat recent, iar la AVG free cred ca mananca mai putin decat MSE.
  Depinde fiecare ce sistem are, la ce si cand, mai exact, a simtit incetinirea s.a.m.d. In orice caz, avast si avira mananca foarte putin in mare si cred ca si panda cloud (daca nu este un produs care nu salveaza update-urile local). Avast si avira nu se updateaza in “cloud”.
  – da, sunt de acord, detectia comportamentala este mai slaba.

  Si atat!!!!! Cat am scris. Doamne!
  Iti multumesc daca ai rabdare si timp sa citesti tot ce am scris. Pentru ca nici eu nu mai pot si m-am saturat si plictisit de cand scriu. Sper sa mearga sa pun tot asta intr-un singur comentariu.

  Imi pare rau ca a trebuit sa scriu atat, dar eu numai asa pot ca sa trec prin toate punctele si sa spun tot ceea ce doresc. Asta este! Imi pare rau ca a trebuit sa o lungesc atata! Chiar si eu ma mir cum am putut sa scriu atat de mult. Desigur sa nu credeti ca am scris acest lucru intr-o ora sau mai putin. Dar gata, ca o lungesc si mai mult si nu are rost, devine si mai insuportabil decat deja este!!

  Nu in ultimul rand, as dori sa te intreb ocsi, statistic, ce produse de securitate folosesti pe calculatorul tau personal sau ce ai recomanda pe un desktop cu windows 7 64-bit? Ai urmat vreun ghid de genul “ultimate security tips” sau ceva similar? Sau si mai bine, lamureste-ma si pe mine, daca stii, desigur, ce companii de produse de securitate ar trebui sa fie pe lista recomandata?
  Daca nu stii, atunci il rog pe Cris sa-mi spuna, daca stie si el, desigur daca are timp si poate ce abordare ar trebui sa luam in securizarea. Sau poate ai vreun blog pe altundeva sau ai scris pe undeva vreun ghid, spune-mi si mie, te rog frumos, daca e cazul. Multumesc anticipat si cu asta am incheiat aceasta “povestire”!

  Sanatate si virtute tuturor, noroc in viata si tot ce aspirati sa vi se implineasca… Pe curand!:)

 16. Robert

  @cobra: Corect, asa este. Numai ca detectia la cerere sau detectia pe un set de virusi deja aparuti nu este adecvata in a evalua capacitatea unui antivirus pentru a te proteja in conditii reale.
  Sunt multe infectii care apar cu miile in fiecare zi si protejarea impotriva acestora este cheia si foarte important.

 17. Robert

  @cobra: Corect, asa este. Numai ca detectia la cerere sau detectia pe un set de virusi deja aparuti nu este adecvata in a evalua capacitatea unui antivirus pentru a te proteja in conditii reale.
  Sunt multe infectii care apar cu miile in fiecare zi si detectarea si blocarea acestora este o provocare chiar si pentru cele mai bune produse. Trebuie luat in calcul numarul de infectii prinse prima oara(blocked on download) apoi timpul pentru adaugarea restului de infectii.

 18. vecinul

  AAAAAAAAAAALLLLLOOOOOOOOOOOOO !Baieti ce faceti ?!?!Eu am instalat pe PC Trend Micro™ Titanium™ Internet Security 2012 cu licenta pentru 5 ani si sunt multumit ! Care este problema ???
  Este un produs bazat mai mult pe tehnologia cloud si consuma in jur de 50-80 kilo,dar nu am avut probleme ever ! Apropos vrea cineva licenta ?!?!?! Cu mare placere !(zambet)

  1. happyday

   AAALLLLOO
   pentru femei ce oferta ai ca aia pentru baieti m-a lamurit de tot ?! (ranjet)

  2. Fryn

   Pe mine m-ar interesa o astfel de licenta. Sunt curios cum se misca. Deci daca se paote prisecaru_florin@hotmail.com
   Multumesc anticipat

  3. Razvan

   @ vecinul: fara sa fiu ironic te intreb cat mai ai de gand sa te lauzi pe acest blog cu licenta ta de 5 ani pentru TrendMicro IS 2012??? Sa fii sanatos si iubit in toti acesti 5 ani si nu numai insa cred ca a inteles toata lumea ca ai o licenta!

   Toate cele bune!

 19. Robert

  @vecinul: Ar fi mai bine sa folosesti acest produs ptr. ca, dupa parerea mea, cealalta versiune de Internet Security nu este necesara si are cateva probleme ca orice internet security dupa parerea mea. Apropo, singurul program de tip internet security care nu pare sa aiba probleme este cel de la Norton. Nu inteleg cum. Nu l-am utilizat pe o perioada indelungata, dar nu am experimentat probleme cu el pe durata care l-am utilizat. Asa ca bafta. Eu iti recomand doar antivirusul de la Trend Micro si nu altceva(asa recomand la fiecare produs, doar antivirus si celelalte module, nu suite, cu exceptie Symantec).

 20. Robert

  @happyday: Buna asta!hehehehehe:))

 21. cobra

  @ Ce convingător încerci să fii…
  Să spui că o versiune nu este necesară pentru că ASTA E PĂREREA TA. Da’, nişte argumente, ceva aşa de amorul artei, nimic, nimic?
  Să recomanzi NUMAI acest antivirus pentru că AŞA CREZI TU (fără niciun argument palpabil).
  Ca să nu mai spun că acel singur program de internet security pe care-l recomanzi (Norton) a dat cu mucii-n fasole la ultimul test.
  Aaah, scuze, am uitat că pentru tine nu sunt relevante testele.
  Hai să nu fim EXCLUSIVIŞTI. Dacă aş gândi ca tine ar trebui să spun din start că NUMAI KAV TREBUIE SĂ INSTALEZI dar, în comparaţie cu tine, chiar aş avea argument: că nu doar la un test, ci la mai multe, KAV a ieşit primul.
  Dar mai sunt şi alţi antiviruşi foarte buni (G-Data, F-Secure, BD) şi, faptul că nu sunt pe primul loc nu înseamnă că nu pot fi recomandaţi. Hai să fim serioşi şi să nu cădem în penibil. Exclusivismul ăsta nu duce la nimic bun.

 22. vecinul

  (zambet)

 23. Robert

  @cobra: Nu incerc sa fiu convingator.
  Poate nu am spus, dar intreaba pe oricine vrei tu despre un produs de securitate si vei obtine 90 de opinii diferite. Am spus ca toate programele de tip security suite pe care le-am testat mananca mult din resurse, au o sansa mai mare sa-ti intervina in productivitatea ta si nu sunt necesare.
  Si se pare ca ai inteles totul gresit. Nu am spus ca recomand doar si subliniez doar programul de securitate de la Trend Micro. Omul a spus ca a instalat programul de tip internet security de la Trend Micro. Si daca tot veni vorba de asta si a scris aceasta pe acest articol, am spus sa nu foloseasca acela, ci doar antivirusul, ptr. ca functiile adaugate la internet security sunt o nimica toata. Da? Antivirusul costa 29.95 euro, in timp ce internet security costa 39.95 euro. 10 dolari in plus pentru ce? Pentru un firewall care nu e construit de la zero(apropo, sunt multe firewall-uri software gratuite care sunt construite de la zero), un filtru anti-spam, 2GB de backup online(sunt programe care ofera gratuit, apropo) si alte cateva chestii. Lucrurile acestea cauzeaza prea multe probleme intr-un program ca asta, cum ar fi incetinirea computerului, probleme(de ex. explorer.exe se blocheaza; asta am experimentat chiar eu personal, am cautat pe internet despre aceasta, si ghiceste? erau si altii cu problema aceasta, nu doar eu).
  Desigur, lucrurile acestea nu s-ar intampla la persoanele cu pc-uri foarte rapide. Si nici nu le-ar pasa daca ar fi bogati si ar arunca banii sau nu s-ar pricepe prea mult la calculatoare intrucat sa caute pe internet programe pentru filtru anti-spam, firewall-uri, optimizatoare pentru sistem s.a.m.d. Vor sa aiba totul intr-un singur pachet(si nu ii invinovatesc). Dar pentru altii, nu se merita si punct(cu asta am terminat).
  Asa ca altadata, cobra, fi mai atent la ceea ce scriu. Ah, si apropo, da, la norton nu am experimentat probleme(am vazut pe antivirusware.com si pe passmark.com ca internet security mananca mai putine resurse decat antivirus-ul in mare, nu inteleg acest lucru, dar se pare ca cei de la symantec vor ca lumea sa cumpere suita si nu antivirusul de la ei; mie asa mi se pare, tactica de marketing, am vazut chiar si pe pcmagazine la review-ul norton antivirus 2012, la lucruri negative(cons), ca web guard-ul de la norton antivirus nu este la fel de puternic ca cel de la suita, asa ca nu mi se pare corect, pana la urma platesti ptr. antivirus, nu este gratuit, asa ca nu ar fi corect ca ei sa ofere protectie diferita, mai buna, la suita). Cam atat, sper ca ai inteles. Nu am vrut sa vin cu explicatii prea multe, dar, daca ai vrut neaparat, ti le-am oferit. Omul a pus cateva intrebari. Nu era corect ptr. mine sa incep sa-l zapacesc.

 24. daniel

  fratilor,eu am avast free+mbam pro+comodo firewall si sunt super multumit.
  de 6 luni nici un fel de probleme.

 25. klausman

  cita pasiune pentru MSE

 26. Robert

  @daniel: Foarte bine, daniel. Nici nu o sa ai probleme daca o sa ai grija. Este o combinatie foarte buna! Bravo!

  Am incercat si eu sa folosesc MBAM pro din trialul oferit, dar nu inteleg ce se intampla la mine de am probleme. Nu mi se conecteaza Yahoo! Messenger. A trebuit sa dau prin proxy si abia atunci se conecta, dar foarte greu.. In fine…. L-am dezinstalat si nu mai am probleme. O sa raman la versiunea gratuita, asta e……. Nu stiu ce sa fac. Ceva ajutor ar fi de folos, daca puteti si vreti, daca nu, asta e. Multumesc anticipat! 🙂

 27. Robert

  @klausman: Te referi la mine?
  Atunci, da-mi voie sa-ti spun ca nu am niciun fel de pasiune pentru vreun antivirus. Mai devreme sau mai tarziu, incep sa le urasc. Fiecare dintre ele.
  Si ma simt foarte bine, pana la urma, cand nu am nici un program instalat pe pc de tip real-time!! Respir bine!!!!!!!!

 28. ocsi

  @Robert
  “Nu vreau sa intru in polemica pe aceasta tema …” Asta am scris in comentariul anterior …. si ma voi tine de cuvant.
  Voi spune doar atat:
  – ceea ce am insirat in comentariul respectiv reprezinta un rezumat al constatarilor din: experianta proprie, al altor utilizatori, teste mai mult sau mai putin oficiale.
  Ca raspuns la intrebarile tale:
  – ti-am mai raspuns pe aici pe undeva
  – “… ce produse de securitate folosesti pe calculatorul tau personal …” – acum am 4 PC-uri: CIS, Avast, Kaspersky, Avira; alaturi de care folosesc Shadow Defender/Wondershare Time Freeze si Sandboxie.
  – “… Ai urmat vreun ghid de genul “ultimate security tips” sau ceva similar? …” – nu am nevoie. Am atat pregatire in domeniu cat si o experienta de peste 15 ani (in tehnica si software-ul de dupa 1990 – nu mai amintesc de experienta de dinaninte 1990 pe care o consider irelevanta in discutiile de aici)
  – “… ce ai recomanda pe un desktop cu windows 7 64-bit? …” – Kaspersky sau Bitdefender versiunile Internet Security
  – ” … ce companii de produse de securitate ar trebui sa fie pe lista recomandata? …” – in general cele consacrate, care sunt in permanenta dezvoltare si sunt constante in testele oficiale; ex. Kaspersky, Bitdefender, Symantec (norton), Avira, Avast, etc. Si … ca varianta gratuita suficient de buna pentru un utilizator casnic CIS.
  Si gata cu interminabilele comentarii din partea mea.

 29. Robert

  @ocsi: Foarte bine, iti multumesc. Chiar recomanzi BitDefender varianta Internet Security, in ciuda bug-urilor si impactului asupra performantei pc-ului?
  Sau poate ca, dupa cum am citit pe aici pe undeva, BitDefender este foarte sensibil la instalare si chiar si la cele mai mici probleme(daca vede resturi de la alti antivirusi dezinstalati in trecut)sa cauzeze probleme el insusi legat de functionalitate. Multumesc anticipat. Doar atat as dori sa-mi raspunzi si gata. Cu asta am incheiat. Multumesc pentru atentie si timpul acordat. Succes pe viitor, ocsi, in ceea ce faci si, nu in ultimul rand, iti urez sanatate!

  Te salut respectuos,
  Robert

 30. ocsi

  @Robert
  “Chiar recomanzi BitDefender varianta Internet Security, in ciuda bug-urilor si impactului asupra performantei pc-ului?” – da.
  Desi produsele BitDefender nu sunt pe placul meu, le recomand. Le recomand pentru ca sunt excelente. Pe PC-uri > 2GB RAM (cu procesoare DualCore) nu sunt probleme cu consumul de resurse (sau sunt neglijabile). In privinta bug-urilor, …, aici e ceva mai mult de discutat si nu am chef sa deschid o alta “polemica” .

 31. Robert

  @ocsi: Prea bine. Iti multumesc frumos ptr. tot ajutorul tau. Deci sustii ca pe pc-uri > 2GB Ram si procesoare dual core impactul se simte foarte putin sau deloc. In fine, bug-urile nu prea ma intereseaza. S-ar putea datora, in mare parte(pe sistemul meu), din cauza utilizarii multor produse de securitate si resturi ramase, care nu se pot curata(nici dezinstalatorii creati nu pot curata complet) decat de utilizatori avansati care stiu sa lucreze cu registrul windows.
  Stiu ca protectia programului este absolut extraordinara, se vede ca au facut foarte multe imbunatatiri la programul lor si pare sa fie la varful muntelui. Se vede si din testele oficiale ale agentiilor, dar si testele facute de utilizatori. Frumos, foarte frumos:)!

  Multumesc, din nou, pentru timpul tau si iti urez succes pe viitor in munca ta(daca e cazul), sanatate si mult noroc in viata!

  Salutari respectuoase,
  Robert

 32. Edward

  AVG free se comporta jalnic pe toate sistemele pe care l-am intalnit, se dezinstaleaza cu greu in cazul in care vrei sa-l scoti, iar detectia e sub avast! la partea de 0-day (in scenariu real-life). Nu sunt fan AVG si daca ar fi singurul antivirus existent, as prefera sa-mi scot computerul din priza. AVG 7 a fost bun candva, versiunile ulterioare s-au facut extrem de greoaie, chiar si pe un i7 cu 16GB de ram incetineste activitatea …

 33. Robert

  @Edward: Tare pontul când ai scris că ai scoate computerul din priză. Din păcate, vorbești serios, eu totuși, am decis să mă amuz. Dar chiar încetinește activitatea pe un sistem cu procesor i7 și memorie RAM de 16GB. Mă cam îndoiesc. Dar în fine…….

  @dan: Îmi cer scuze, Dan, că îți scriu atât de târziu. Am descoperit că licența intră în contul tău când îl activezi. Ai văzut, că, după ce ai instalat Trend Micro, îți cerea conexiune la internet ca să termini activarea produsului, și bineînțeles, imediat ce l-ai activat(ai înregistrat licența pe contul tău Trend Micro), de atunci începe durata licenței. Deasemenea, am constatat că nu te lasă să îl folosești mai mult de un calculator. Trebuie să scoți legătura de pe celălalt calculator ca să-l poți activa pe actualul calculator. Sper că m-am făcut înțeles. Dacă nu, întreabă și eu o să încerc să te lămuresc.

 34. florin

  Eu am gasit AVG Free ca fiind cea mai buna alegere pentru un produs Free. Si am testat si Avira , si Avast , si MSE , si Bitdefender free. AVG este cel mai bun la toate capitolele. Am doar 2gb/ram , si AVG este cel mai bland in consumul de resurse. Avast e dezastru curat….pana deschide o pagina……
  @Edward – Ce versiune de AVG ai testat tu de faci asemenea afirmatii nefondate ? cea din 2009 ? daca vrei sa comentezi argumentat , testeaza AVG 2012 si apoi mai vorbim.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.