[Alerta] Cel mai mare atac asupra utilizatorilor Android – 13 aplicatii infectate, peste 1 milion de utilizatori infectati

android atacSecuritatea telefoanelor cu Android devine din ce in ce mai atacata. Symantec a descoperit cea mai mare campanie de raspandire a unor aplicatii infectate, chiar pe Android Market.

Aplicatiile infectate apartineau producatorilor: iApps7 Inc., Ogre Games, redmicapps si pana acum au fost identificate un numar de 13 astfel de aplicatii.
Ele erau disponibile in Android Market inca de acum o luna de zile si se apreciaza ca numarul celor infectati depaseste un milion.

Malware-ul a primit denumirea de Android.Counterclank si detectia sa este de doar 5 din 43 de Antivirusi pe VirusTotal.com.

O parte din aplicatiile infectate sunt: com.iapps.hitterrorist, com.iapps.hitterroristpro, com.christmasgame.balloon, com.christmasgame.deal, com.redmicapps.puzzles.ladies3.

Ce este ingrijorator, aplicatiile cu pricina sunt inca listate pe Android Market.

NU instalati nicio aplicatie a celor 3 producatori listati mai sus pana la solutionarea problemei.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “[Alerta] Cel mai mare atac asupra utilizatorilor Android – 13 aplicatii infectate, peste 1 milion de utilizatori infectati”

  1. Mee

    NetQin a depistat acesti virusi? Il am instalat la recomandarea “faravirusi.com”. NetQin, mai este in continuare recomandat sau nu? Daca nu, care ar fi solutia alternativa, cea mai potrivita pentru un smartphone in ceea ce priveste detectia si consumul de resurse? Multumesc

  2. cosmin

    am instalat unu din aceste jocuri: Counter Elite Force, Counter Strike Ground Force,CounterStrike Hit Enemy….nu mai stiu exact pe care dar nu functiona prea bine si l-am sters, mai tarziu am inteles ca ar fi facut de unul din cei 3 producatori. EU am sters aplicatia dar virusul ramane? Daca da, cum scap de el?

  3. cosmin

    ok, ms mult. Eu am sters aplicatia la 1-2min dupa instalare…sunt nou in android, sa inteleg ca virusul se sterge odata cu aplicatia?

Leave a Reply