[Solutie] FB AntiVirus and Security – Spam nou pe Facebook

Se raspandeste un nou mesaj de tip Spam pe Facebook, care aduce celor care l-au inventat banii in urma click-urilor primite pe reclamele de pe site si probabil ceva distractie.

Posteaza pe perete mesaje ca cele de mai jos :

FB AntiVirus and Security
Facebook AntiVirus and Security 2012 Will Stop Computer Viruses, Protect Facebook Account From Hackers, and Block Spam Websites. Add This Amazing Application on Your Facebook Account Now!

FB antivirus and security
Dand click sunteti directionati spre un site (https://www.facebook.com/pages/FB-AntiVirus-and-Security/309449452429474) unde sunteti indemnati sa dati “Share” mai departe acestui mesaj si apoi sa descarcati softul minune de protectie antivirus.

Site-ul afiseaza o poza a produsului, ce seamana leit cu AVG Antivirus, cu alta sigla insa. Accesand link-ul de DOWNLOAD ajungeti pe site-ul: https://fileups.net/2M79678, in spatele caruia se afla de fapt https://sharecash.org/download.php?file=2579678. Pentru a descarca insa fisierul este obligatoriu sa completati o asa-zisa oferta speciala, care va va goli buzunarul de cativa euro.

Accesand sharecash.org… SURPRIZA. Este un site care aduce celui care urca un fisier bani in urma download-urilor. Deci voi ati fost pacaliti sa descarcati ceva fals, iar creatorul link-ului s-a facut cu niste bani de buzunar.

facebook antivirus security

Urmand instructiunile vei face ca mesajul initial (vezi mai sus) sa fie postat pe peretele tau si sa fie propagat in continuare.

Campania se bazeaza pe curiozitatea utilizatorilor si dorinta lor de a vedea cine le-a vizualizat profilul.

Daca vrei sa scapi de aceasta aplicatie, SOLUTIA este sa apesi pe butonul “X” din dreptul postarii si sa alegi “Mark as Spam” sau “Report post/spam” (vezi poza generica de mai jos)

 

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “[Solutie] FB AntiVirus and Security – Spam nou pe Facebook”

 1. Paul 46

  daca esti cu capul pe umeri si ai un pic habar despre antivirusi iti dai imediat seama ca interfata de la asa-numitul ” Facebook Antivirus and Security 2012 ” este preluata de la AVG si ca este un spam

 2. Paul
 3. red

  Mai este si asta, circula de ieri

  https://i44.tinypic.com/10zsh13.jpg

  Duce la pagina asta. https://exgfrevguru.blogspot.com/

Leave a Reply