Romania intra in clubul tarilor cu peste 1 milion de utilizatori Avast!

Romania s-a alaturat clubului tarilor cu peste un milion de utilizatori Avast!, fiind a 30-a tara de acest tip.

La finele lui Ianuarie 2012, numarul utilizatorilor activi din Romania a ajuns la cifra de 1,008,616 – mai mult de dublu fata de numarul in aceeasi perioada a anului 2009.

romania avast milion

Avast! are utilizatori in 232 de tari din lumea intreaga, iar urmatoarele tari se apropie si ele de cifra de 1 milion de utilizatori: Australia, Portugalia, Arabia Saudita, Maroc si Thailanda.

Avast! 7 este in testare Beta si promite a fi un produs excelent. Detalii AICI.

via Avast!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

14 responses to “Romania intra in clubul tarilor cu peste 1 milion de utilizatori Avast!”

 1. virus2009

  Daca am face o medie la numarul de locuitori si numarul pe dispozitive , cu acest avast instalat activ, acuma daca am cerut o licenta nu inseamna ca sunt si utilizator pina la expirarea licentei .

  Acesta poate e un raport final facut pe adresele de e-mail ce au cerut o licenta free/comerciala , tinind cont ca un user poate avea si 3 adrese e-mail pe care a solicitat o licenta , desi free dominima peste 97% mai mult ca sigur .

  Deci dam peste cap rapoartele bugdedefender :))

  1. Cris

   Dacă te uiți în articolul original, vei vedea că statistica respectivă se referă la utilizatorii activi, nu la cei care au cerut licențe. Și, conform articolului:

   ”AVAST Software measures both active users and avast! registrations. To qualify as an active user, the connected device has to have received an avast! virus database update within the previous 30 days.”

   Deci mie mi se pare clară treaba: peste 1 milion de utilizatori activi, cu mențiunea că un utilizator = un dispozitiv cu avast! instalat. Nu are legătură directă cu numărul de persoane ce folosesc acea licență, sau câte licențe folosește o persoană anume. Atâta timp cât licența respectivă este folosită într-un produs activ, atunci acea licență este ”1 user”. 😉

   Evident, statistica respectivă este doar atât: o statistică. De dragul marketingului au dat cifra exactă 1008616. Practic ăla este numărul de dispozitive unice (cu licențe diferite) ce au efectuat cel puțin o actualizare în ultima lună. Însă nu îți vor putea garanta că în momentul ăsta, cifra respectivă este exact aia. Poate fi mai mică, sau mai mare. Însă numărul de utilizatori se poate aproxima, cu anumite marje de eroare (pe care le pot calcula cei care se pricep la statistică 😀 ).

   Dar de ce îmi bat tastele aici? Aștept să vină Gigi să ne lămurească cum e cu numărul de utilizatori. 😆

   1. virus2009

    Pai nebun sa fi sa obtii o licenta free si sa o pui pe 3 pc-uri ,e si normal sa ceri 3 buc. pe aceasi adresa de e-mail sau pe o alta . Ce am zis e simplu , ceri 2 licente, folosesti produsul 2-3 luni si renunti la el , la ei apare cu 2 utilizatori in plus la statistica .

    Mai au putin si fac o statistica mai grosolana ca cei de al bitdefender .

    1. Cris

     Apar 2 utilizatori în plus în luna respectivă. Și care e problema? Pe luna respectivă, acele licențe au fost active. Pe luna următoare nu vor mai fi.

 2. Cris

  Mie îmi place și umorul lor:

  ”That shows that there are more computer users in this country than vampires.”
  În traducere liberă (pentru cei ce au nevoie): ”Asta demonstrează că sunt mai mulți utilizatori de computere în această țară, decât vampiri.”

  😆

  1. virus2009

   Probabil raportat la foamea din tara e posibul sa fie valabila treaba , ridem ,glumim dar adevarul acesta e .
   Referitor la ACTA sa nu iesim din ananunt ca tematica , ceva bun pentru populatie nu ar fi semnat .

   Interesul poarta fesul , intr-o firma medie/mare daca aveti ocazia sa aflati anumite amanunte , veti constata ca cel putin 50/60 % sunt neamuri/prieteni . Asta urasc eu nivelul asta de gindire ce are loc la noi si nu numai .Un om capabil pentru acel post nu are sanse, pilele/spaguta le rezolva pe toate .

   Nu trebuie sa ne mire pe nimeni de ce traim asa bine. Asta e adevarul oameni buni, inveti/studiezi si defapt nu faci nimic in tara asta , nui de mirare cum oameni capabili lucreaza pentru fime in alte tari dezvoltate (alta mentalitate) ,aici fiind catalogati ca nefiint apti/capabili pentru postul respectiv. Sa ne fie rusine , formezi omul si iti pleaca , asta deja e paguba oameni buni .

   1. Cris

    Vorbește în numele tău, te rog. Eu unul nu-ți împărtășesc deloc opinia. 😉

    Și nu înțeleg cum, de la o glumă oarecare, tu ajungi la firme, ACTA, comploturi, și alte cele… mai aveai puțin și-o dădeai și pe politică. Asta urăsc eu, de exemplu: persoanele care, din orice (chiar și din lucruri nevinovate, gen bancuri, glume, etc…) se pun să se lamenteze, să dea vina pe ”sistem”, etc, etc, etc…

 3. virus2009

  Radu , acusica intrec pe cei del a norton ca nr.1 , trec useri pe avast cit ai clipii . Nu doresc sa fac o polemica ca acest soft nu e bun ca protectie , era vorba de educatie/mentalitate. Probati McAfee care apare ca nr.2 in lume si vedeti ce poate .

  1. Cris

   Am impresia că ai o problemă cu modul în care se fac statisticile de genul ăsta. Chiar nu înțeleg care e problema. Au fost X sisteme cu avast! care au făcut cel puțin o actualizare în luna ianuarie? Au fost. Deci, acele sisteme au rulat avast!. Că au rulat o lună, două, trei, n luni… contează? După cum se vede pe graficul ăla, numărul de utilizatori a crescut constant. Fie că e vorba de aceeași utilizatori ca anul trecut, fie că e vorba de alții, până la urmă esențialul este că numărul lor pe o anumită lună este ÎN CREȘTERE. Că mai există și utilizatori care renunță la serviciile lor, este normal și irelevant. Cât timp sunt mai mulți cei care devin utilizatorii lor decât cei care renunță la ei, atunci numărul de utilizatori le crește. 😉

   Propune tu, te rog, o metodă mai interesantă de a vedea câți utilizatori are un anumit software. Să vedem… 🙂 Altfel sunt doar comentarii de dragul comentariilor. 🙂

   1. Gigi

    Aceeasi utilizatoare, aceiasi utilizatori, nu “aceeasi utilizatori”. 😆

    1. Cris

     Mersi. 😉 Se mai întâmplă.

    2. virus2009

     Gigi astia iti dau raportul peste cap cu bubdefender (400.000.000 useri activi) , daca faci un calcul numai in tara nostra x * cu prostii unora din 232 eu cred ca cifra e mult mai mare , Cris nu ma refeream la tine prietene , stai relax , poate ma mai injuri aiurea .

     Spun asta , sunt foarte multi creduli ce citesc asemenea “balarii” ca informatie , daca ei in 2010 spuneau ca au ajuns la coda de “1.500.000” de useri per total, cu se ajunga in acest moment la 1.000.000 numai in Romania .

     Vorbim aiurea cred. Noapte bune,vise frumoase.

 4. Un morocan (de treaba)

  Tze zitzeti voi aitzea de bampiri? Ca pe ultimul l-am impuns io in inima cu umbrela rosie de la Avira! 😛

 5. Stefan

  Eu unul folosesc Avast free pe desktop si pe laptop. Am aproape 1 an de cand folosesc produsul asta si tocmai mi-am dat seama ca nu am nevoie de nimic mai mult. Precaut sunt, iar avast imi asigura spatele atunci cand nu sunt sigur.

Leave a Reply