Ce tip de produse de securitate folosesti ? – Rezultate sondaj

Anul trecut in octombrie lansam o noua intrebare in cadrul sondajelor noastre: Ce tip de produse de securitate folosesti ?

Si iata rezultatele:

 • 40% din respondenti au o suita de securitate completa care se ocupa de toate aspectele
 • 35% folosesc o combinatie: Antivirus + Firewall
 • 18% au doar un Antivirus
 • 15% folosesc un program anti-malware: Malwarebytes, SuperAntiSpyware etc

2 procente sunt reprezentate de utilizatori avansati care folosesc programe de tipul Deep Freeze, Shadow Defender, Returnil, iar 8 votanti spun ca utilizeaza doar un Firewall.

Este ingrijorator procentul de 6% care nu foloseste niciun produs de securitate. Privind din punctul de vedere al administratorului acestui blog, vom avea mai multe vizite. Riscul lor de a se infecta este invers proportional cu procentul votantilor.

Totusi, scopul nostru este de a avertiza, de a sfatui si de a recomanda tuturor sa ia niste masuri minime de securitate.
Prin minim intelegem o combinatie Antivirus + Firewall si multa atentie!

Va asteptam la noul nostru sondaj din partea dreapta: “Ce Antivirus folosesti in 2012?

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

19 responses to “Ce tip de produse de securitate folosesti ? – Rezultate sondaj”

 1. brit

  Folosesc kaspersky i.s.si sint f. multumit! Protectia antivirus oricum trebuie secondata si de multa atentie din partea utilizatorului.

 2. semen

  Folosesc Sophos antivirus de 3 ani pe calculatorul de acasa cat si la servici…nu am avut nici o problema….doar ca acest antivirus nu este asa cunoscut din cauza ca este un antivirus destinat in special corporatiilor….

 3. eugen

  Si eu utilizez,Kaspersky Internet Security 2012,multumit pe deplin.Un produs foarte bun,parerea mea,dar un pic de atentie din partea celui care,e la tastatura si mouse,nu strica.Nici un produs de securitate,nu le poate face chiar pe toate.

 4. WindowsCluj

  Foarte importanta este setarea antivirusului si updatarea lui. Am intalnit multi care aveau antivirus dar nu functiona, il testam pe saitul Eicar si antivirusul nu dadea nici un semn. Multa lume crezand ca dand next, next la instalarea unui antivirus totul e ok….atentie insa la SETARILE lui. Eu folosesc Avira si nu cred ca voi renunta la el deoarece m-am obisnuit cu el si imi place si interfata lui. Se recomanda si folosirea unui antimalware pe langa antivirus.

 5. dragos

  Pai , eu folosesc asa acum, norton antivirus 2012 + private firewall sau online armoor , scaner, malwarebytes, hitman pro si emsisoft , deci cred ca este ce-a ma buna solutie, pana acum am incercat tot felul de solutii pana am gasit pe ce-a mai buna!

 6. Nelu b

  NIS 2012.raportul securitae/consum resurse mi se pare cel mai bun.astept cu interes AVAST 7

 7. dragos

  Sau daca vreti renuntati la windows in favoarea lui zorin os, la baza lui sta linux ubuntu, sau faceti dual boot cum am facut eu!

 8. john

  de acord cu tine DRAGOS , linux ubuntu e super tare chiar mai tare decit windows dar are un lucru rau , nu are nici un messenger cu videoconferinta asta e un dezavantaj f mare ,singurul care exista e skype dar care nu functioneaza nici el cum trbue.

 9. klausman

  Outpost Security Suite 7.5+WinPatrol

 10. SphynX

  Folosesc de o luna Norton 360 5.2. Inainte am folosit multa vreme Avast insa cand am dat cu adevarat de probleme nu s-a descurcat prea bine. Mai am 2 luni de licenta la 360, dupa aceea mai vedem, vreo promotie ceva..:D
  Mai folosesc Malwarebytes din cand in cand si am firewall-ul din Windows 7.

 11. aaa

  40+35+18+15=…cat? 108 % bravo…
  🙂

 12. diverse

  Anul acesta am schimbat antivirusul aflat acum pe primul loc in sondaj cu cel de pe 3… nu-i bai! Cred ca mari diferente intre ele nu exista… 🙂

 13. Stefanescu Silviu

  BitDefender IS 2011 (inca mai am licenta valabila la el). am incercat si 2012, imi funcioneaza licenta dar nu-mi place consumul de resurse pe care il are

 14. john

  eu cred ca acest concurs este facut special pentru avastisti si aviraci defapt eu cred ca nenea RADU stie asta ,nu mi se pare normal sa se voteze de 20 de ori avast si avira si niciodata bitdefender sau kasparsky ,eu zic sa lasi friu liber pentru toti nenea RADU si sa cistige cel ce merita.multumesc.

 15. john

  pai nenea RADU eu am mai bine de 10 zile de cind nu pot vota si acum un an puteam sa votez in fiecare zi ,asa ca totul e coordonat de sus , multumesc

  1. antivirus2012

   Nenea @john cred ca acum un an aveai ip dinamic. De aceea puteai sa votezi în fiecare zi.

Leave a Reply