Smartphone News – Concurs fals pe Facebook

V-ati plictisit de articole pe tema “spam pe facebook” ? Si eu!
Din pacate altii NU si continua sa de “Share” sau “Like”, sa cada in plasa spammerilor si drept urmare cineva trebuie sa traga un semnal de alarma.

Astfel, se raspandeste un alt mesaj de tip spam pe facebook, o varianta romaneasca de data aceasta creata probabil de aceiasi indivizi care raspandeau inselatoria cu iPhone 4S sau Samsung Galaxy S II.

A fost creata de aceasta data o pagina “Smartphone News” la adresa https://www.facebook.com/SmartphoneNews.ro , iar pe peretele ei sunt inscrise urmatoarele:

Primul iPhone 4S isi astepta castigatorul !
Nu trebuie decat sa dai Like la pagina si Share la o poza si esti inscris.
Bafta!

Stiu ca multi si-ar dori aceste gadget-uri, insa concursul e o mare pacaleala si nu este afiliat in niciun fel cu Orange Romania.concurs fals facebook

Bineinteles ca nu castiga nimeni nimic dand like si share, pagina neavand date de contact, regulament pentru concurs, organizator etc.

In plus cel mai probabil scopul final al atacatorilor este de a strange multe like-uri, urmand sa schimbe ulterior profilul paginii si sa distribuie in continuare link-urile pe care doreau sa le promoveze de fapt.
Si asta pe peretele tuturor celor care au cazut in plasa castigurilor facile, fara a cerceta mai pe indelete lucrurile.

Spor la oprit campaniile SPAM!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

One response to “Smartphone News – Concurs fals pe Facebook”

  1. Cata ipocrizie… | Alter Ego Blog

    […] Galaxy SII, iPad 2, s.a.m.d. dar aproape nimeni nu sa sinchisit sa aduca vorba despre asa ceva (cu exceptia celor de la Fara Virusi). Insa cand a venit vorba de Orange toata lumea a sarit de fund in sus, […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.