Un Bot pentru a-i domina pe toti!

“Bot”-ul este un software malitios ce preia controlul asupra calculatorului utilizatorului si foloseste resursele acestuia, fara stirea sau acceptul utilizatorului. Retele de boti pot ajunge pana la milioane de calculatoare controlate.

  • Bot Ainslot.L scaneaza calculatoare si elimina orice alti Boti pe care ii
  • gaseste
  • Se raspandeste printr-un e-mail fals pretinzand ca vine din partea firmei de imbracaminte CULT, companie din Marea Britanie
  • Mesajul este foarte bine creat pentru a evita orice suspiciuni

PandaLabs, laboratorul anti-malware al Panda Security – The Cloud Security Company – a raportat un Bot nou, denumit Ainslot.L. Acest malware este conceput pentru a se conecta la activitatile utilizatorilor, a descarca malware suplimentar si astfel a prelua controlul sistemului. In plus, actioneaza ca un troian bancar. Adica fura informatii de autentificare la sistemele electronice bancare. Acesta, de asemenea, scaneaza calculatorul pentru cautarea si eliminarea Botilor, astfel incat va deveni unic in sistem.

“Faptul ca Ainslot.L elimina ceilalti boti din sistemele infectate, ne-a atras cu siguranta atentia “, a explicat Luis Corrons, Director Tehnic al PandaLabs. “Elimina orice concurenta, lasand computerul la mila sa. Aceasta ne aminteste de popularul “Highlander-movies”, – Nu poate fi decat unul -. ”

Se raspandeste printr-un e-mail fals, pretinzand ca vine de la firma de imbracaminte CULT, o companie din Marea Britanie. Mesajul, care este foarte bine lucrat, informeaza utilizatorii ca au plasat o comanda in valoare de 200 de lire sterline catre magazinul on-line CULT iar contravaloarea facturii va fi incasata de pe cardul lor de credit. Textul include un link pentru a vizualiza operatiunea, link care descarca bot pe calculatorul respectiv.

bot

Potrivit lui Corrons, “e-mailurile de phishing, de obicei, nu sunt atat de bine facute. Nu exista nici o indoiala ca de data asta fraudatorii au fost foarte atenti pentru a incerca sa faca aceste mesaje sa arate cat mai real posibil pentru a obtine cat mai multe informatii posibile “.

Mai multe informatii disponibile pe Blogul PandaLabs.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply