S-a lansat noua versiune a programului Avast! 7 Free Antivirus

avast 7 free antivirusCel mai popular program antivirus la nivel global trece la următorul nivel odată cu lansarea noii versiuni gratuite avast! 7. Noua versiune işi propune nici mai mult, nici mai puţin, decât să ofere utilizatorilor unelte profesionale pe care oricine să le poate folosi cu uşurinţă. Iar aceste lucruri vin la pachet cu filozofia care a făcut din avast! Free Antivirus un succes la nivel global: rapiditate cu resurse puţine. In acest moment, în România sunt peste 1 milion de utilizatori care işi protejează calculatoarele cu avast! Antivirus.

Noul avast! 7 oferă foarte rapid utilizatorilor informaţii din “cloud” referitoare la cele mai noi ameninţări. In plus, acum e mai uşor ca oricând să iţi ajuţi de la distanţă prietenii să işi rezolve problemele legate de securitate prin opţiunea Avast Remote Acces.

“Noua versiune avast! 7 Free Antivirus este nava noastră amiral. Asta pentru că generaţie după generaţie, versiunea gratuită vine cu mai multe unelte şi opţiuni profesionale decât versiunile anterioare” –   declară Vince Steckler, CEO al AVAST Software. “avast! 7 nu face excepţie de la aceasta regulă, deşi versiunea lansată cu doar un an în urmă întrecuse aşteptările tuturor.”

Multe dintre tehnologiile prezente acum în noul avast! 7 Free Antivirus nu sunt disponibile nici măcar în multe programe antivirus comerciale. Cu ajutorul tehnologiei de tip “cloud”, utilizatorilor le va fi mult mai uşor să diferenţieze ameninţările reale de alertele false. Şi asta datorită actualizărilor care se fac mult mai rapid ca până acum.

Acum utilizatorii avast! 7 au acces gratis, cu un sigur click, şi la soluții de virtualizare, accesibile până acum doar în versiunile premium. Asta înseamnă, spre exemplu, că se poate naviga de pe un browser care să fie izolat total de calculator, păstrând eventualele atacuri departe de acesta.

“avast! 7 Free Antivirus a “furat startul” încă o dată. Şi spun asta pentru că ceea ce oferă în acest moment versiunea noastră gratuită este gata să facă faţă nu doar amenințărilor de azi, ci şi de mâine. Spun asta gândindu-mă că avast! 7 Free Antivirus este deja compatibil si foloseşte tehnologiile din următoarea versiune a sistemului de operare Windows, aflată momentan in stadiu beta.” – declară Claudiu Chiriţă, reprezentant Easy Media, avast! Gold Reseller.

 

Puncte forte avast! Free Antivirus 7

Hybrid Cloud: Bun venit dincolo de nori

Toți utilizatorii avast! 7 au acces direct in cloud pentru a primi aproape în timp real actualizări împotriva celor mai noi viruși. De-a lungul zilei, AVAST trimite către utilizatori toate informațiile necesare, protejându-i astfel de cele mai noi amenințări. Acest flux de informații suplimentează actualizările obișnuite, reducând şi mai mult riscul infectării cu virușii foarte noi.

FileRep: atent cu toata lumea, agresiv cu cine trebuie

Noul FileRep este opțiunea cu ajutorul căreia se sortează foarte rapid fișierele noi, potențial periculoase, de fișierele sigure. Având deja în spate sute de milioane de executabile în baza de date situată în cloud, scopul FileRep este de a categoriza rapid şi corect toate fișierele existente online. Bazat pe CommunityIQ, aceste informații ajută avast! să decidă ce fișiere îndoielnice e nevoie să fie izolate în AutoSandbox.

Remote Assistance: E ușor sa-ţi ajuți prietenii

Remote Assistance permite celui care de obicei este sunat când apare o problemă să rezolve totul de la distanţă. Două calculatoare care rulează avast! 7 se pot conecta securizat, permițându-i unuia dintre cei doi utilizatori să preia controlul asupra calculatorului aflat la distanţă şi să rezolve orice problemă este necesar. Şi asta nu cere instalarea unui alt program de asistenţă de la distanţă, iar conexiunea e sigură şi securizată chiar de către AVAST.

my.avast: Siguranță mai mare acasă cu contul avast!

E suficient ca un singur utilizator casnic să creeze un cont cu ajutorul căruia să administreze toate nevoile de siguranța ale familiei sale. Un cont avast! permite titularului să vadă pentru fiecare calculator din rețeaua proprie statusul operațional, gradul de protecție şi alte detalii importante.

WebRep: Mai multa încredere, mai puțin phishing

Noua versiune îmbunătățita a pluginul de browser WebRep face posibilă depistarea cu ușurința a paginilor de internet periculoase. Datele din Virus Lab sunt coroborate cu voturile de încredere sau neîncredere referitoare la autenticitate – oferite chiar de către utilizatori. În plus, pe lângă detectarea acestor tentative de tip phishing, WebRep poate identifica deasemenea certificate SSL false şi paginile care încearcă să fure datele de logare ale utilizatorilor pe diverse site-uri.

Faci orice vrei, dar în AVAST Sandbox

În Sandbox sunt izolate fișierele cu potențial distructiv. Acum, la fel ca in versiunile premium, utilizatorii avast! 7 se pot bucura şi de o opțiune de virtualizare. Cu un singur click, utilizatorul işi poate izola browserul de internet(poarta de intrare des folosita de viruși) de restul computerului.  Fișierele suspecte sunt plasate automat în Sandbox, în afara cazului în care utilizatorul decide că nu este cazul.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

57 responses to “S-a lansat noua versiune a programului Avast! 7 Free Antivirus”

 1. Claudiu AntiACTA

  L/am instalat si eu de curiozitate desi nu il agreez…
  E interesant dar m/a surprins ceva…
  Am sistem pe 64 bit…La instalare Avast s/a instalat in program files pt 64 biti insa toate procesele sunt de 32 biti…. !!??

  Ciudat…

  1. ocsi

   “Am sistem pe 64 bit…La instalare Avast s/a instalat in program files pt 64 biti insa toate procesele sunt de 32 biti…. !!??”
   Raspuns
   Pentru ca nu e nativ pentru x64 (spre exemplu cum este cazul lui Comodo, care are arhitectura nativa pentru x64). Dar Avast este conceput sa ruleze pe sisteme x64.

 2. Claudiu

  Tehnologia Sandbox este disponibila in versiunea Free sau doar in cea platita?

  1. ocsi

   Nu. Doar Autosandboxie. Adica, nu poti tu deschide fiserul direct in Sandboxie. Autosandboxie se activeaza doar atunci cand programul percepe un fisier a fi periculos si-ti propune sa-l rulezi in mediul virtual.

 3. Claudiu AntiACTA

  Cum vi se pare Avast Internet Security 7 ruland impreuna cu Malwarebytes Pro 1.6 cu preotectia reala pornita ?

  1. ocsi

   Nu cred ca alaturi de Avast IS mai ai nevoie si de Malwarebytes Pro. Eventual, poti efectua cate o scanare de control cu Malwarebytes Free.
   Acum, daca ai PC cu resurse suficiente …. le poti folosi. Dar … nu e cazul.

   1. Claudiu AntiACTA

    Asta ma gandeam si eu…eram prea zelos… : )

 4. nelu b

  Am instalat AIS 7 versiunea finala.Merge bine,Nu stiu inca daca functioneaza una din noutati si anume Streaming updates( in log vad numai o singura update,la instalare adica acum 7 ore)

  1. ocsi

   Producatorii se lauda ca da. Sa vedem mai incolo daca e adevarat.

 5. fryn

  Versiunea free are sandbox? Pe siteul avast, la comparara produselor, apare ca nu are.
  Poate face cineva un test, sa vedem cum se misca.

  1. ocsi

   Am dat un raspuns mai sus (pentru Claudiu).

 6. lushu2007

  Tehnologia Sandbox este disponibila si in varianta free!!!

 7. ady

  Merge in versiunea free sandbox deoarece mergea si in versiunea 6,avea ce avea cu AIMP la instalare mereu vroia sa-l bage la cutiuta dar are si citeva optiuni inainte de al sigila.

 8. Max

  @Claudiu ai dreptate la mine acelasi lucru.Pe forumul Avast au zis ca nu fac versiune x64 pentru ca ruleaza foarte stabil.

  1. Claudiu AntiACTA

   Mda…insa imi era ciudat ca se instaleaza in Program files si nu in Program Files x86.

   Vazand ca se va instala in Program files/ul pt 64 bit ma gandeam….¨oau ! inca un motiv sa il folosesc! Are x64 nativ !…¨
   Insa am observat ca toate procesele sunt de 32 bit…si…asta mi se pare ciudat.

   Numai bine.

 9. ocsi

  Am testat (Avast IS). Am vazut. Am plecat.
  Dertalii (nu am timp de amanunte – credeti ce vreti):
  – detectie – 95,67
  – dezinfectie – 97,8 (dupa actualizare)
  – rualre excelenta
  – consum excelent
  – F/P – putine
  – nu se intelege cu Sandboxie – atat am eu in PC care sa fie in conflict
  – un program foarte bun
  Bafta! Voi ma credeti sau nu. Puteti instala oricare versiune (in functie de complexitatea operatiilor efectuate pe PC-ul vostru) este OK!
  Eu raman fidel lui Comodo IS, desi il intrece. Vreau sa spun ca Avast!7 free e mai bun decat Comodo IS (in totaqlitaea sa) si Avirea Free.
  Dar eu nu-l vreau. Vreau sa vad cum raspund la aceasta provocare cei de la Comodo.

 10. ocsi

  Revin, ca vad ca nu mi-a aparut comentariul! Poate acum!
  L-am testat si nu mi-a placut (e vorba despre Avast! IS):
  Plusuri:
  – detectie foarte buna
  – dezinfectie foarte buna
  – consum resurse mic
  – integrare in sistemul de operare OK
  Minusuri:
  – cateva f/p-uri
  – cateva incompatibiliat, adr pentru mine imprortante (printre care si cu Sandboxie la care tin foarte mult si cu Wondershare time Freezie, la fel, tin muilt si la asta)
  – Safe Zone da eroare in sistemul de operare (Blue Screen)
  – sandboxie-ul programului nu permite folosire cititorului PDF, diverse erori, etc
  – firewall-ul ramane destul de slab
  Astfel, raman fidel lui Comodo IS 5.9 (cu un firewall excelent. HIPS perfect si cu un antivirus acceptabil). Asta macar nu da multe erori.

  Acum, sa nu se inteleaga ca Avast! este un program prost. Nicidecum! Este excelent, dar nu se suprapune cefrintelor mele.

 11. Claudiu AntiACTA

  Nu sunt fan Avast insa aceasta versiune nu mi/a pus nici o problema.
  Am Win 7 64 biti, 4 gb ram etc.
  Nu am avut nici un blue screen la Safe Zone. A rulat frumos impreuna cu Malwarebytes 1.6 desi nu e nevoie de aceasta combinatie.

  Per total e ok.

  1. ocsi

   Da, ruleaza excelent, … dar … nu se suporta cu Sandboxie si cu Wondershare Time Freeze. Asta-i problema la mine. Si eu tot Win 7 64 biti, dar doar 3 gb ram am.
   “… blue screen la Safe Zone …” da in aceste conditii (Sandboxie + Wondershare ).

   1. ocsi

    Revin cu o mica complectare: ceea ce am scris anterior despre niste erori datorate Avast-ului este valabil doar pentru versiunile Pro si IS.

 12. george

  nu merg updaturile la avast 7 cu defense + de la comodo(fara antivirus),daca opresc defense + merg

  1. ocsi

   1) Vezi cum ai setarile in Comodo. Citeste aici https://www.faravirusi.com/2011/10/23/comodo-internet-security-5-8-2012-ghid-pentru-setari-recomandate/ (citeste si comentariile).
   2) Baga ashUpd.exe (c\Program Files\Avast Software\avast\ashUpd.exe) la Trusted Files din Defense+ (din fereastra principala Comodo selecteaza Defense+ – click pe Trusted Files si Add, alegi fisierul si OK).
   3) Dezinstaleaza Comodo Firewall – restarteaza PC – curata registrii – reinstaleaza Comodo Firewall (cu Avast-ul deja instalat) – cred ca asta ar fi cea mai buna alegere/posibilitate.
   Bafta!

 13. Ioan

  Daca e Radu amabil sa ne spuna ce firewall putem instala alaturi de Avast 7 fara sa dea conflicte.Sau daca Avast e suficient sa acopere toata securitatea PC-ului il putem lasa doar pe el?.Multumesc!

  1. ocsi

   Pana iti raspunde imi permit sa dau un raspuns. Sper sa nu te deranjeze interventia mea.
   Alaturi de Avast 7 merg cam toate programele firewall. Conflictele apar, in general, din cauza anumitor setari din antivirus, din firewall-ul respectiv, din sistemul de operare si/sau prezenta altor programe de securitate etc.
   Firewall free compatibil:
   – Comodo
   – Private firewall
   – Online Armor
   Cam astea ar fi cele care au avut cele mai mici probleme folosite fiind cu Avast 7 Free.
   Eu sunt adeptul lui Windows Firewall alaturi de Avast Free/Pro in cazul utilizarii sistemului de operare Windows 7. In acest caz nu s-au raportat probleme.
   Avast 7 Free/Pro + Windows Firewall (Windows 7) este arhisuficient. Poti utiliza pentru un control mai bun al firewall-ului din Windows programul de control special conceput de la WoKhan (Windows Firewall Notifier) sau versiunea gratuita de la Sphinx (Windows 7 Firewall Control). Le-am amintit pe astea doua pemntru ca sunt gratuite.
   In cazul in care ai XP poti folosi Avast 7 Free/Pro alaturi de Private Firewall (ultima versiune). In cazul acestei combinatii s-au raportat cele mai mici probleme (mai demult, in cazul versiunilor mai vechi ale lui Avast si Private Firewal, au fost ceva probleme, dar s-au remediat intre timp).
   Cam atat. Prin cele exemplificate am incercat sa-ti ofer variante care nu sunt in conflict (sau s-au raportat putine probleme) si care consuma foarte putine resurse ale PC-ului (asta e util chiar si in cazul in care ai un PC performant).
   Scuza-ma ca am intervenit. Daca consideri ca ceea ce am spus ti-ar fi util, poti incerca pana cand iti raspunde persoana solicitata.
   Bafta!

 14. Claudiu AntiACTA

  Intrebare >

  Ce Security Suite credeti ca are cel mai bun firewall (fara a preciza Comodo : ) ! ) ??
  Intre
  Kaspersky IS
  Avira Premium
  Norton IS
  Bitdefender IS
  G Data IS

  Multumesc.

  1. ocsi

   Kaspersky IS. Si cred ca, dar nu sunt sigur, Norton IS (astia au preluat PCTools si au implementat firewall-ul in produsul propriu).

   1. Claudiu AntiACTA

    Mda…am vaztu ca Symantec a luat PCTools inca din 2008.
    Nu am stiut asta…

   2. tipo

    pc tools joaca la copii. inainte de toate ar trebui sa ne gandim ca norton detine tehnologia sygate. 😉

 15. Ioan

  Multumesc Ocsi pentru raspuns!Am instalat Private firewall si am observat un anumit blocaj (inghetarea imaginii) timp de 20 pana la 50 de secunde la accesarea anumitor programe deja instalate.Se seteaza acest firewall in mod special sa mearga fara blocaje?
  Multumesc pentru timpul acordat!

  1. ocsi

   “Se seteaza acest firewall in mod special sa mearga fara blocaje” – nu. Poti incerca sa dezactivezi modulul Behavior Shield din Avast.
   Dar nu stiu de ce te agiti …. este suficient Avast 7 si Windows Firewall (chiar daca ai XP).
   Mai sunt unele probleme de rezolvat in Avast 7. Cred ca s-au grabit cu lansarea acestei versiuni. Din acest motiv sfatul meu e sa ramai cu Avast + Windows Firewall pana cand cei de la Avast vor remedia problemele constatate.

 16. ion hingheru

  Hai sa ma dau si eu cu parerea, fiind un utilizator mai vechi de Avast free.
  Deci, pc-ul meu ( Athlon II x3 si 2 x 4GB ram) se misca minunat, cu Avast (6, 7 beta, 7), alaturi de MBAM si Comodo FW.
  Asta a fost si ordinea instalarii, nu am facut setari speciale, nu exista niciun conflict intre ele, nu mi-a dat nicio eroare legata de aceste 3 programe.
  Un sfat va dau, daca vreti sa le instalati pe astea 3, pe care le am si eu, la inceput, sa setati pentru juma de ora FW-ul, pe “Training Mode” sa invete procesele, apoi il treceti pe “Safe Mode” si, cam asta e.
  Demult timp nu mai stiu cum arata un bsod, un crash, o imagine inghetata (din cauza celor 3 programe, care ruleaza in paralel).
  Am avut Avast 6 free, am trecut la 7 beta free, acum sunt la 7 free si sunt multumit de Avast in general si de combinatia cu cele 2.

 17. ocsi

  Mda. Urat, urat, urat …….!!!!
  Din pacate versiunea 7 a fost lansata in graba. Am fost nevoit sa-l dezinstalez … si cu ce probleme.
  Nu prea mai am cuvinte de lauda. De altfel pe forumul in limba engleza sunt siroaie de probleme prezentate. Dar asta (ca si altii au probleme) nu ma linisteste de loc.
  Trebuie neaparat ca producatorul, in scurt timp, sa rezolve problemele existente si … poate … va fi un program de securitate foarte bun
  Am incercat trecerea pe noua versiune prin upgrade din versiunea 6, apoi prin instalare “pe curat” (win 7 x64 – dar am citit o gramada de plangeri aproape pe toate sistemele de operare):
  – nu se dezinstaleaza sau se dezinstaleaza extrem de greu (chiar si cu utilitarul special conceput de catre producator)
  – la dezinstalare raman fisere in C\windows\system32\drivers care duc la probleme in sistemul de operare
  – ocupa mult din conectiunea de internet
  – foarte multe disfunctionalitati: nu functioneaza actualizarea, nu functioneaza diverse module (in cele mai multe cazuri Mail Shield, Web Shield, Web Rep), blocheaza/ingheata sistemul, blocheaza rularea multor functii/procese legitime ale sistemului, blocheaza diverse programe, foarte multe incompatibilitati, blocheaza accesul la net, functionarea defectuoasa al firewall-ului (AIS), functionarea defectuoasa ale Safe Zone si Sandboxie (AIS + PRO), etc, etc, etc.
  Intr-adevar, in versiunea 7 Free, problemele sunt mai putine.
  Dar …
  Dau vot negativ!

 18. ion hingheru

  Mda.
  Deci, si eu incep sa ma plang de el.
  Dupa ce si-a facut up-grade, la versiunea 7, am incercat sa-i fac un up-date, la baza de virusi.
  Au inceput show-rile.
  Am incercat sa-l dezinstalez-reinstalez de peste 10 ori si cu utilitarul propriu si cu revo uninstaler si cu comodo programs manager.
  Cu greu, reuseam cu utilitarul de la comodo, dar mai ramaneau ceva resturi pe care le puteam sterge manual.
  Nu primeam mereu aceeasi eroare, ba nu se actualiza baza de date, ba ramaneau 1 sau toate modulele dezactivate si nu le mai puteam reactiva, ba, nu se instala corect, ba etc.
  M-a umplut de spume.
  Ultima instalare a fost fara probleme, fara erori si l-am lasat asa.
  Oricum, din data de 26, din ziua precedentei postari de aici, mi-am instalat in dual boot un pui de linux, asa ca nu am mai avut treaba cu Avastul .
  Parca mi-e si frica, sa mai intru in windows, sa-i mai dau o actualizare, ca tare mi-e sa nu mai dea vreo eroare ca il sterg de tot.

 19. ocsi

  Ca sa fiu cat pot de corect cu cei de la Avast:
  – azi am reinstalat Avast 7 Free – dupa ce am curatat “la sange” sistemul de operare (am cautat prin toate cotloanele posibile urmele lasate de Avast dupa dezinstalare – si acum vad in fata ochilo asw, aswboot, etc.)
  – dar, desi am licenta pentru AIS, nu mai risc o instalare, pentru ca am avut surprize uriase si neplacute (bomboana de pe coliva a fost un frumos BSOD din care am scapat cu restaurarea windows-ului “de la ultima functionare corecta”)
  – merge foarte bine pe Win 7 x64, nu pare sa fie vreo problema
  – pe alt PC cu XP SP3 x32 nu au fost deloc probleme chiar daca l-am upgradat din versaiunea 6 direct … si nici pana acum nu au aparut complicatii.
  Acum sa vad cum va rula in urmatoarele zile si daca va mai face figuri.

 20. ion hingheru

  Sa mai revin cu ceva completari.
  Inevitabilul s-a produs, 2 scuturi dezactivate, nu le puteam porni, am dat restart si, la fel, nu mi-am putut rezolva problema.
  Am vrut sa actualizez baza de date a virusilor, l-am lasat o ora dupa ceas si, pauza.
  Am dat un restart, l-am mai lasat un sfert de ora, pauza.
  Asa ca i-am pus gand rau, am vrut sa-l dezinstalez, dar, nu am putut cu utilitarul lui, am rezolvat cu comodo programs manager.
  Am instalat ca antivirus comodo internet security free, e posibil sa fie mai slab, dar sper sa nu am probleme cu el, facand echipa cu comodo FW si cu MBAM.
  Asadar, ramai cu bine Avast, rezolva-ti problemele si, poate voi mai reveni la tine ca-mi erai drag si nu-mi munceai pc-ul aiurea.

 21. ion hingheru

  @Radu
  Sper sa nu ma dezamageasca, parerile sunt impartite, unii spun ca, Comodo este bun, altii spun ca nu e bun.
  Am optat pentru o varianta free si am avut de ales intre Avast free (pe care l-am avut, vezi problemele mele mai sus si nu sunt singurul), Avira free (instalat pe pc-ul parintilor, muncea destul de mult pc-ul, un soket A, actualizari care nu erau automate si stateam destul de mult pana le faceam), AVG free (care nu prea-mi inspira incredere, la fel, parerile sunt impartite ca e bun sau ca nu prea e bun) si CIS binenteles varianta free (oricum, e dubios, in testele unor site-uri renumite nu se testeaza si Comodo, iar singurele pareri de bine sunt ale unor utilizatori, altii spun ca l-au testat si sunt dezamagiti si ar mai fi producatorul, care isi testeaza produsul si e normal sa-l laude).
  Oricum, avand ceva produse de la Comodo, de care sunt foarte multumit (browser Dragon, firewall si programs manager), am optat si in cazul antivirusului, la un produs de-al lor, CIS.
  Acum, vedem ce ne va rezerva viitorul.

  @ocsi
  Din moment ce am Comodo FW de ceva timp, sunt multumit de el, ii raspund (destul de) corect la avertizari si ma multumeste buna functionare a lui, sper ca si CIS, sa ma multumeasca prin buna functionare, fara probleme, fara batai de cap.
  Cu nivelul cunostintelor mele in IT, ma situez intre incepator si mediu, oricum, sper sa nu ma dezamageasca.

  Acum fiind in dual boot, in ultima vreme am stat numai pe Linux (Zorin OS) si nu prea am mai intrat in win, decat sa vad ce probleme mai sunt cu Avastul.
  De azi voi sta mai mult in win, sa vad cum se descurca CIS-ul, sa-i vad actualizarile, “sa-i vad mersul”.

  1. ocsi

   Daca te pricepi si stii sa-l administrezi, CIS este un program excelent.
   – “… parerile sunt impartite …” – pai, unii l-au folosit in trecut, atunci cand Comodo era destul de “ghidus”, nu prea era o solutie satisfacatoare pentru a proteja un PC (astia nu au mai incercat si versiunea prezenta si-si dau cu parerea aiurea), altii (in prezent) nu-i apreciaza calitatile pentru ca nu-l stiu utiliza, si …. sunt cei care-l utilizeaza cu succes (cei care sunt utilizatori de nivel peste mediu).
   Asa ca, deocamdata, il poti folosi linistit. Si, dupa cum spui tu, ca stii sa-l administrezi (este vorba despre partea de firewall si HIPS pentru ca antivirusul, lasand la o parte FP-urile, nu prea iti da batai de cap), sigur va oferi o protectie suficienta.

 22. ocsi

  Apropo despre Avast! Vesti noi! A aparut “Avast! 7 R2 beta candidate (build 7.0.1412)”. Poate au rezolvat problemele majore.
  Cititi aici:
  https://forum.avast.com/index.php?topic=94790.0

 23. ion hingheru

  Am cautat si eu ceva review-uri pe net si nu prea am gasit site-uri care sa-l testeze alaturi de ceilalti antivirusi (teste recente), iar ceea ce am gasit au fost doar de la producator si de la utilizatori, au fost pareri impartite, ca e bun, sau ca nu e bun (e posibil sa fi folosit verisuni din trecut, cand nu era asa de bun).
  Oricum, sunt multumit de alegere, i-am dat ieri o scanare, i-am dat si azi (de curiozitate) si, pana acum e bine, mi-a gasit doar 1 FP, care s-a rezolvat.

  1. ocsi

   Vezi poate te ajuta cei pe aici:
   https://www.youtube.com/watch?v=Zr0PG9UDaFI
   Vezi ca are si o parte a 2-a.

 24. ion hingheru

  Multumesc frumos pentru link.
  Le-am vazut si pe cele de pe youtube.

 25. ocsi

  Cei de la Avast! au remediat multe dintre problemele raportate de catre utilizatori. Dar tot mai au ceva de muncit. Daca ar fi sa aleg dintre Avast!7 Free ultimul beta si CIS 5.9 inca as alege CIS.
  Bafta lșa teste.

 26. ocsi

  S-a lansat o noua versiune a programului Avast! 7, si anume 7.0.1426 (asta ar fi versiunea 7 stabila 2 – glumesc). Astia de la Avast se lauda ca au rezolvat problemele.
  https://forum.avast.com/index.php?topic=95170.0

 27. ocsi

  Intr-un final mi-am facut timp si chef si am instalat Avast! Free Antivirus 7.0.1426 (aceasta mult laudata si , in acelasi timp, criticata versiune). L-am pus pe un Win 7 SP1 Ultimate x64. Setarile le-am facut destul de severe/agresive (Heuristic Sensitivity la toate modulele setat pe HIGH, bifate toate pozitiile, la toate modulele bifata optiunea “All packers”, etc. …)
  Concluziile din punct de vedere al functionalitatii (in cazul meu/particular):
  a) plusuri:
  – ruleaza foarte bine / se integreaza excelent in sistem
  – nu consuma resurse multe
  – putine incompatibilitati (dar aici nu prea pot sa ma pronunt pentru ca nu am multe programe instalate … desigur, in afara celor strict necesare pentru mine)
  – usor configurabil
  – meniu pe intelesul tuturor
  – scanare rapida
  – destule module de protectie care sa ofere o securizare foarte buna a sistemului de operare (dar aici depinde si de cum isi fac treaba aceste module – versiunea asta nu am testat-o – in versiunea Beta a fost OK cu privire la detectie/dezinfectie)
  – actualizare rapida (2/3 ori pe zi + modulul Cloud)
  b) minusuri:
  – dupa instalare, la prima si a doua restartare a sistemului, se observa o intarziere destul de mare a “Starup” -ului – cam 10/15 sec (dar dupa aceea si-a mai revenit ceva)
  – o chestie ciudata, prezenta in cazul meu (raportata atat catre forumul Avast cat si catre echipa tehnica, dar nesolutionata ), este aceea ca daca sterg de pe Desktop shortcut-ul lui “AvastUI.exe”, afisat dupa instalarea antivirusului, iconita “AvastUI.exe” din c:\Programs Files\Avast\…\AvastUI.exe, din Start-Programs-Avast sau de pe Taskbar (cand deschizi Avast) apare fara sigla Avast (adica sistemul il citeste a fi fisier necunoscut (unknow) – aici ma refer doar la aspectul imagistic al iconitei – fisierul ramane functional)
  – ciudatenia noului acord legal EULA (cu privire la confidentiialitate) – aici nu mai pierd vremea si va invit sa cititi comentariile de pe forumul Avast
  – incompatibilitatea cu Comodo FW 5.9 nerezolvata (atat cei de la Avast cat si cei de la Comodo sunt incapatanati – arunca probleme in curtea celuilalt)
  – o alta mica problema ar fi incetinirea navigarii pe net – in cazul meu acest fapt este nesemnificativ
  Cam atat deocamdata. O sa-l las vreo 2/3 saptamani sa vad cum se comporta in diverse situatii.

 28. florin

  @ocsi , am AVG Free 2012 acum instalat pe PC. Ma multumeste , incetineste un pic PC-ul , dar nu mult , face update-uri de mai multe ori pe zi , …..vad totusi ca lumea (la noi in Romania) nu prea il agreeaza. Fata de versiunea din 2011 este mult mai light.
  Intrebarea mea pentru tine , sau pentru cine binevoieste sa-mi raspunda : as dezinstala AVG ( aud pareri negative despre el) , si as instala unul din cei de top (Avira , Avast ) , sau MSE. Oricum vreau ceva sa fie light , nu am decat 2 Gb /ram . Proc.single core AMD 2.7 GHz , 2 Gb/ram , Windows 7 Home Premium SP1.
  Am auzit de Avira ca are detectie buna , nu previne (nu are web guard) , multe alarme false ,nu repara calumea , nu face update-uri automate.
  Am auzit despre Avast ca are detectie mai slaba , dar previne cat de cat (multe alarme false) ,incetineste netul , face update-uri de mai multe ori pe zi.
  MSE am auzit ca are detectia f. slaba , nu repara , dar se integreaza cel mai bine in windows , este light , nu are alrme false.
  Din experienta mea AVG are detectie buna , chiar si cea 0-day , are update-uri automate , incetineste un pic sistemul , inchiderea si deschiderea PC-ului este incetinita mult .
  Pentru ce alternativa sa merg ? As vrea totusi sa schimb AVG-ul.

  1. ionut

   este bun si avira dar dupa parerea mea mai bine tiai pune avast chiar daca da multe alarme false si da multe update-uri multe

   1. ionut

    am uitat sa spun ca avira incetineste PC la dechidere

  2. ocsi

   Scuze de intarziere, dar nu am reusit sa accesez blog-ul, apoi, am fost plecat o vreme! Probabil ca ti-ai rezolvat problema/dilema intre timp. Vad ca ai primit si raspuns. Dar ma simt obligat sa-ti raspund:
   – AVG Free e la fel de bun ca si Avast Free sau Avira Free
   – da, AVG Free, consuma mai mult, dar pana la urma este importanta protetia pe care o ofera un soft de securitate.
   Acum, daca ai “2 Gb /ram . Proc.single core AMD 2.7 GHz , 2 Gb/ram , Windows 7 Home Premium SP1″(nu prea inteleg de ce win 7 Home si nu XP Profesional, dar poate ca e vorba de licenta – in fine daca nu e vorba de licenta atunci indicat ar fi un XP Prof) sfatul meu ar fi, in functie de consum si eficienta protectiei oferite:
   – Comodo IS Premium + Wondershare Time Freeze (sau Shadow Defender)
   sau
   – Avast Free + Win 7 Firewall + Wondershare Time Freeze (sau Shadow Defender)
   Nu stiu pe ce arhitectura ai instalat sistemul de operare, X32 (86) sau X64. Daca e pe 32 ar fi indicata folosirea unui HIPS daca ai pe X64 atunci nu pentru ca in acest caz nu prea ai prea multe alternative serioase pentru utilizarea unui HIPS.
   Daca ai pe X64:
   – Avast Free + Malware Defender + Win 7 Firewall + Sandboxie
   Sandboxie, Wondershare Time Freeze sau Shadow Defender nu sunt gratuite, dar exista alternative fara a incalca propriu-zis legea (exista solutii care sunt undeva in zona gri).
   Bafta!

 29. florin

  Am uitat sa specific : AVG Free 2012 incetineste un pic si deschiderea unor programe ( dar numai a unora nu pentru toate ).

 30. florin

  Din ce tot citesc , pareri ale utilizatorilor , observ Comodo Internet Security ar avea o protecti buna spre f. buna , dar incetineste rau sistemul…..N-am folosit niciodata nici macar firewall de la Comodo. Nu ma pricep sa configurez un firewall incat sa nu-mi faca probleme sau ma intrebe mereu ce trebuie sa faca , sau sa blocheze aiurea ceva…..nush.

 31. ionut

  am incercat si eu avast! IS e ca naiba imi da eroare le multe apliati si mi se inchide PC ,acum am avast!Free si este mult mai bun .dar imi trebuie o versiune mai noua

 32. Niki

  Cred ca fiecare ar trebui sa incerce mai multe programe pana gaseste unul de care sa fie multumit. Daca unui utilizator nu-i merge bine nu inseamna ca antivirusul nu este bun! Orice antivirus poate merge perfect pe un sistem iar pe altul sa nu mearga deloc. Motivele pot fi multe …de la setari gresite pana la diverse incompatibilitati.
  Daca iti face probleme un antivirus ( instalat si setat corect )…incearca altul! Eu am folosit Avast 5 si 6 si am fost multumita de el pana cand din senin a inceput sa inghete sistemul imediat dupa pornire. L-am dezinstalat in safe mode, curatat si bagat CIS. Dar cat l-am avut instalat si a mers mi s-a parut un antivirus excelent pentru varianta free.
  Despre CIS nu pot sa spun decat ca face o treaba foarte buna daca stii cum sa-l setezi si sa-l administrezi.

 33. cobra

  Vin şi eu cu o completare. Dacă vreţi să încercaţi mai mulţi antiviruşi ca să nu aveţi greţuri din cauza “scamelor” rămase după dezinstalarea acestora, cea mai bună soluţie este să instalaţi varianta de test pe un sistem de operare curat, proaspăt instalat. Nici utilitarul propriu de dezinstalare, nici Revo Uninstaller nu elimină toate fişierele unui antivirus dezinstalat. Ştiu, durează cam mult, dar asta e varianta corectă care-ţi poate da o impresie corectă despre un antivirus sau altul. Dacă ai dezinstalat un antivirus (nu mai zic de varianta din Windows) şi ai pus altul pe acelaşi sistem, se poate întâmpla să apară incompatibilităţi pe care aparent nu le poţi explica. Eu am întâlnit astfel de cazuri.

 34. vali

  am si eu o intrebare am instalat avast antivirus 7 free si comodo firewall pe windows 7 ultimate pe 32 biti dar vreau sa stiu daca intra in conflict la windows defender cu defenderu din avast si din comodo ma poate ajuta cineva va rog

Leave a Reply