Kaspersky Lab anunta versiunile beta ale aplicatiilor mobile de control parental pentru Android si iOS

Kaspersky Lab lansează versiunile de testare beta pentru aplicaţiile mobile de control parental, create pentru a proteja copiii de conţinutul online neadecvat, precum şi pentru controlul asupra utilizării aplicaţiilor instalate pe tablete sau smartphone-uri. Soluţia Kaspersky Parental Control va fi disponibilă pentru telefoanele mobile inteligente şi tabletele cu Android, precum şi pentru dispozitivele cu iOS, adică iPhone şi iPad, fiind prima soluţie Kaspersky Lab dedicată acestei categorii de produse Apple.

Luând în considerare nivelul ridicat al ratei de adopţie a dispozitivelor mobile inteligente, în special a celor cu sistem de operare Android (48%* din smartphone-urile vândute la nivel mondial sunt telefoane cu Android), protejarea copiilor în faţa conţinutului web nepotrivit vârstei lor reprezintă o problemă care trebuie luată în considerare. Kaspersky Parental Control oferă părinţilor un set de instrumente, care asigură o navigare online în siguranţă pentru cei mici. Datorită diferenţelor dintre sistemele de operare Android şi iOS, cele două aplicaţii vor varia ca funcţionalitate.

Kaspersky Parental Control pentru dispozitivele mobile cu Android

Versiunea beta a acestei aplicaţii oferă copiilor posibilitatea de a accesa Internetul, fără pericolul de a vizita pagini web neadecvate sau periculoase. Kaspersky Parental Control permite stabilirea unor categorii de site-uri ce urmează a fi restricţionate, precum cele care au conţinut pornografic, violent, referitor la droguri etc. De asemenea, paginile potenţial periculoase, precum cele de phishing sau cele care distribuie malware vor fi blocate automat. În plus, soluţia Kaspersky Lab oferă posibilitatea de a selecta ce aplicaţii instalate pe tabletă sau smartphone vor fi accesate de copil şi care vor fi restricţionate prin parolă.

kaspersky control parental

Kaspersky Parental Control (SafeBrowser) pentru iOS

Kaspersky Parental Control pentru dispozitivele cu sistem iOS include un browser web (SafeBrowser), care blochează conţinutul web dăunător sau neadecvat. După instalarea aplicaţiei din App Store, părinţii vor primi instrucţiuni detaliate, referitoare la modul în care trebuie configurat controlul parental pentru accesul web, precum şi la restricţionarea utilizării altor aplicaţii (inclusiv a browser-elor alternative), folosind funcţiile standard din iOS. Soluţia Kaspersky Lab oferă acelaşi nivel de protecţie online ca şi în cazul aplicaţiei pentru Android, adică filtrează paginile web în funcţie de tip şi categorie şi blochează website-urile infectate, utilizând baza de date cloud a Kaspersky Lab.

Disponibilitate

Kaspersky Parental Control pentru dispozitivele cu Android este disponibil în Android Market începând de astăzi, 28 februarie, la următorul link: https://market.android.com/details?id=com.kaspersky.pctrl&feature=search_result.

Kaspersky Parental Control (SafeBrowser) pentru iOS poate fi descărcat din App Store începând cu jumătatea lunii martie 2012. Cât timp se află în versiune beta, ambele aplicaţii sunt gratuite.

 


* Raportate de firma de cercetare Canalys, 1 August 2011.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Kaspersky Lab anunta versiunile beta ale aplicatiilor mobile de control parental pentru Android si iOS”

 1. Cristi

  Nu inteleg de ce nu o integreaza cu Kaspersky Mobile Security si prefera sa introduca Parental Control ca aplicatie separata…

 2. Paul

  OFFTOPIC

  Salut!

  Radule arunca o privire aici: https://roboscan.com/

  https://www.roboscan.com/aboutus/press_v.aspx?ai=114&cp=1

  Foloseste motoarele: BitDefender si Tera!

  Numa bine!

Leave a Reply