Acestia sunt prietenii care imi viziteaza cel mai des profilul. Ma urmaresc. – Spam si aplicatii infectate pe Facebook

Se raspandeste un nou Spam enervant pe Facebook, care se foloseste de aceeasi dorinta a oamenilor de a vedea cine le-a vizitat profilul.
Bineinteles, nu se poate acest lucru inca, dar cei care nu stiu vor cadea in capcana.

Cum porneste totul: esti etichetat intr-o poza si ti se posteaza pe perete un link spre o aplicatie denumita WHO stalks me sau Cine te urmareste indeaproape?.

Mesajul postat este:

Acestia sunt prietenii care imi viziteaza cel mai des profilul. Ma urmaresc. Bagaciosi mici. Daca vrei si tu sa vezi cine ti-a vizitat profilul incearca aplicatia: https://www.facebook.com/driftworldwide?sk=app_160430850678443

page detective spam facebook

Dand click esti directionat spre https://www.facebook.com/driftworldwide?sk=app_160430850678443, pagina cu peste 150.000 Like-uri, unde ti se cere acceptul de a instala aplicatia. Imediat ce esti de acord aceasta va incepe sa eticheteze automat si intr-un ritm alert zeci de prieteni din lista ta, raspandind spam-ul mai departe.

Solutia pentru a scapa de aceasta problema este dezinstalarea aplicatiei. Accesati “Account settings” -> “Applications” si apasati butonul “X” (Remove) din dreptul WHO stalks me sau Cine te urmareste indeaproape?.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.