CONCURS: Castiga 5 licente Ad-Aware Personal Security

Cunoscutul Ad-Aware Personal Security, by Lavasoft ofera o protectie antivirus foarte buna, folosind un motor dual. Oferim prin concurs 5 licente GRATUITE pentru acest produs.

lavasaoft ad-aware personal security

Ce ofera acest produs?

Antivirus cu motor dual, filtru web impotriva site-urilor de tip phishing, protectie email, sandbox pentru emularea si rularea fisierelor necunoscute si puternicul motor antispyware Ad-Aware.

Cum puteti participa la concurs ? Raspundeti printr-un comentariu la acest articol la intrebarea:

Ce intelegeti printr-un spyware (program spion) si cum va protejati impotriva lui?

Asteptam raspunsurile pana pe 25 iunie a.c., inclusiv.
Mult succes tuturor!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

36 responses to “CONCURS: Castiga 5 licente Ad-Aware Personal Security”

 1. Iustin Simion

  Orice aplicatie sau parte a unei aplicatii, instalata sau doar accesata, care culege si transmite informatii sau date cu privire la utilizator, fara consimtamantul sau stirea acestuia poate fi considerat un program spyware. Folosirea unui program dedicat antispyware sau in unele cazuri a unui antivirus polivalent reduce riscul de a fi victima unui program spyware.

 2. Kosuteru

  Spyware este un software care se poate instala singur sau se poate executa pe computer fără a vă notifica, a vă cere aprobarea sau un control adecvat. Este posibil ca spyware să nu afișeze simptome după ce infectează computerul, dar multe tipuri de software rău intenționat sau programe nedorite pot afecta felul în care funcționează computerul. Spyware pot, de exemplu, să vă monitorizeze comportamentul online sau să strângă informații despre dvs (inclusiv informații personale de identificare sau alte informații sensibile), să modifice setările din computer sau să încetinească execuția computerului.

  Simptome ale unui PC infectat cu spyware/adware:

  – Homepage din browser s-a schimbat fara sa stii de ce.
  – Un nou toolbar apare in browser, fara sa il fi instalat cu buna stiinta.
  – Programe necunoscute acceseaza internetul.
  – Apar noi shortcut-uri pe desktop sau in system tray, fara sa le fi pus acolo cu buna stiinta.
  – In Favorites apar noi linkuri sau foldere cu linkuri.
  – PC-ul se misca mai incet.
  – Apar PopUp-uri mereu.
  – CPU este folosit excesiv.
  – AdAware sau Spybot S&D nu mai functioneaza cum trebuie.
  – La fiecare search ajungi la o pagina care nu ar fi trebuit sa apara.
  – Antivirusul si/sau firewall-ul au fost oprite.
  – Nu poti accesa Task Manager, RegEdit, MSCONFIG: apar si dispar imediat dupa ce incerci accesarea lor.

  Cele mai bune programe anti-spy in acest moment sunt:
  1. Super AntiSpyware – Gratuit
  2. Malwarebytes Anti-Malware – Gratuit

  Multi anti-virusi pot elimina sau depista spyware/adware, de exemplu:
  Avira AntiVir
  Kaspersky
  BitDefender
  McAfee AV
  TrendMicro
  Panda
  Norton AntiVirus

  Cei mai multi producatori AV si-au modificat produsele in asa fel incat sa poata si repara stricaciunile pe care le fac spyware. Din pacate insa nu toate pot fi reparate de AV. In unele cazuri este nevoie si de alte masuri.

  Spyware folosesc tehnici mult mai sofisticate de infectare in comparatie cu virusii sau viermii, asa ca este posibil ca un AV (sau alt program) sa nu poata elimina un spyware.

  Atentie: unele programe care se auto-intituleza anti-spy aduc cu ele spyware sau sunt de slaba calitate si intra in conflict cu cele enumerate mai sus.

 3. VladG

  Programele spion sau spyware sunt o categorie de software rău intenționati, atașate de obicei la programe gratuite (jocuri, programe de schimbat fișiere, programe de chat pornografic, etc.), care captează pe ascuns date de marketing (prin analiza siturilor pe care le vizitează utilizatorul, de exemplu de modă, pantofi, cluburi de tenis, ș.a.m.d.) și le folosesc apoi pentru a transmite utilizatorului reclame corespunzătoare dar nesolicitate.
  Programele spion care nu extrag date de marketing, ci doar transmit reclame se numesc adware.
  Unele programe spion abuzează de calculatorul utilizatorului pentru a face pe ascuns calcul distribuit (de exemplu operațiuni contabile pentru firme din India). Ele pot uneori să blocheze conexiunea la internet (ca efect neintenționat).
  În general, chiar după ștergerea programelor gratuite care au instalat programul spion, acesta rămâne în continuare activ. Există și numeroase programe anti-spion, dar atenție: unele dintre ele sunt false antispyware – inducând utilizatorul în eroare deoarece ele însele conțin programe spion mascate.

  Cum ma protejez ? Simplu, cu ajutorul :
  1. Malwarebytes Anti-Malware
  2. Dr.Web Cure It

 4. bogdan lucian

  Spyware(program spion) – aplicație care se instalează pe un calculator personal și interceptează orice interacțiune a utilizatorului cu acesta, bineînțeles fără acceptul acestuia. Intre acțiunile de interceptare intră: înregistrarea a ce se scrie la tastatură (keylogging), toată activitatea de browsing pe Internet, mesajele trimise pe aplicații de mesagerie instantanee (IM), capturi de ecran. Adware – advertising-supported software – programe care afișează automat reclame sau aduc de pe Internet alte reclame sau aplicații din aceeași categorie. Inițial s-au distribuit la pachet cu aplicații gratuite ca o metodă de a face bani pentru programatorii aplicațiilor, acum, în general, fac parte din pachete de malware

 5. George DN

  Sunt programe sau aplicatii care sunt facute pentru a fura informatii personale (poze, filmulete 🙂 fisere, parole, etc.)
  Pt moment am Comodo Internet Security si Zemana Anti Logger si sper la un Ad Adawre, ca mi se termina Comodo.

 6. Luci

  Sunt programe atasate la diverse programe sau free download-uri si au capacitatea de a fura nedetectate (in lipsa unui program de protectie) informatii personale de la utilizatori sau de a face modificari neautorizate in pc.
  Majoritatea programelor de securitate au in ziua de azi modul anti spyware precum si cel de dezinfectie. Acu depinde cat sunt de eficente.

 7. nicu

  Spyware este un soft malitios care are scop principal furtul de date din PC iar protejarea calculatorului impotriva spyware se poate face prin mai multe metode:
  -o solutie antivirus de incredere;
  -s-a nu deschidem orice fisiere care nu sunt de incredere;
  Dupa parerea mea sunt cele mai importante metode de prevenire a unei infectii cu spyware.

 8. Santa

  Spyware is a type of malware (malicious software) installed on computers that collects information about users without their knowledge. The presence of spyware is typically hidden from the user and can be difficult to detect. Spyware is often secretly installed on a user’s personal computer without their knowledge. However, some spyware such as keyloggers may be installed by the owner of a shared, corporate, or public computer on purpose in order to intentionally monitor users.

 9. Bogdan

  Aceste programe pot schimba pagina de browser-ul Web de origine sau de pagina de căutare, sau adăuga componente suplimentare în browser-ul dumneavoastră nu aveţi nevoie sau doresc. Ei au, de asemenea, face foarte dificil pentru tine de a modifica setările înapoi la modul în care le-au avut.
  Browsere web sunt deturnate si sunt dirijate către site-urile nedorite fără consimţământul dumneavoastră.
  .Browser-ul dvs. de web începe să arate bare de instrumente pe care nu aţi instalat.
  Ai observat un comportament ciudat la PC, cum ar fi modificări ale mişcării mouse-ul şi alte controale PC.
  Puteţi începe brusc primit nedorite pop-up-uri cu anunţuri care nu sunt doar o pacoste, ci se deterioreze, de asemenea, performanţele computerului.
  Computerul dumneavoastră este umplut cu mai multe programe care nu le-aţi instalat.
  Sistemul incetineste dramatic, chiar şi o sarcină simplă, durează ore pentru a finaliza.

  Cum sa ma protejez?
  1)Ori de câte ori am instalat ceva pe computer, ne asigurăm că am citit cu atenţie toate informaţiile, inclusiv acordul de licenţă şi declaraţia de confidenţialitate.
  2)Instalăm un antivirus cu AntiSpyware incorporat.
  3)Dacă calculatorul este infectat descărcăm Spyware Terminator 2012 sau un program asemănător

 10. Kegan

  Internetul a produs apariţia şi a unor programe care nu sunt viruşi informatici propriu-zişi, dar activitatea lor se desfăşoară fără cunostinţă utilizatorului calculatorului infectat şi este de cele mai multe ori de o nocivitate redusă. Aceste programe sunt denumite “spioni” (spyware) şi funcţia lor este aşa cum le-o arată şi numele să spioneze obiceiurile celor care utilizează calculatorul infectat. De exemplu, unele programe spion înregistrează într-o bază de date site-urile web vizitate şi apoi transmit prin Internet o listă cu adresele acestora.

  Programele spion sunt de multe ori asociate cu unele programe gratuite (şi utile) care pot fi descărcate de pe Internet. Atunci când instalăm un program gratuit care ne trebuie este posibil să instalăm şi un program spion. Cei care beneficiază de pe urma programelor spion sunt de cele mai multe ori marile companii de publicitate prin Internet care culeg date despre internauţi, date pe care le folosesc pentru a-şi ajusta ofertele publicitare. Pentru ca aceste programe nu sunt de tip virus ele se află la limita legalitaţii. Multe programe gratuite care au inclus în ele şi un program spion fac cunoscut acest lucru în termenii contractuali (licenţa de folosire a soft-ului) care apar la instalarea programului. Cum cei mai mulţi dintre utilizatori nu citesc acest text scris în jargon juridic programul spion este instalat alături de programul util. Programul spion rămâne de obicei pe calculator şi îşi indeplineşte funcţia chiar dacă dezinstalăm programul util pentru ca nu il mai folosim.

  Pentru a vedea dacă avem pe calculator programe spion trebuie să instalăm soft-urile gratuite Ad-Aware sau SpyBot Search&Destroy. Acestea ne scanează calculatorul (fişiere şi registrul Windows) şi ne atrag atenţia dacă avem programe spion aflate în funcţiune, oferindu-ne şi posibilitatea să le ştergem. Trebuie să fim însă atenţi la faptul că unele programe utile încetează să funcţioneze dacă este şters programul spion cu care sunt asociate.

 11. Stefan

  Orice ar fi, ca e ca nu e, e ceva naspa. Ma protejez cu bit defenderu’ in sensul ca blocheaza tot sistemul si nu mai poate rula nimic pe el, nici macar spyware-ii. Numai bine si aer conditionat!

 12. Daniel

  Programele spyware sunt virusi informatici care infecteaza calculatorul cu acordul mai mult sau mai putin constient al utilizatorului. Acesti virusi sunt, de obicei, atasati la programe gratuite si au ca rol captarea de date de marketing.

 13. Mihai

  Un spyware este, evident, tot un malware, creat să afişeze mesaje cu conţinut publicitar pe ecranul calculatorului, să colecteze informaţii personale sau să modifice setările din calculator. De obicei un astfel de program este ataşat unor alte programe şi se instalează fără acordul nostru. Mai există şi cazul unor false programe antispyware pe care utilizatorii le instalează fiind induşi în eroare.În principal, un spyware este folosit pentru a capta date de marketing,azi aflănd câte ceva despre noi, mâine ne completează profilul, iar la scurt timp ne trezim invadaţi de reclame,la diferite produse conform datelor de marketing extrase de spyware.
  Pentru a ma proteja de ei odata la o luna,cel mult doua luni folosesc urmatoarele programe de dezinjectie:
  1.Malwarebytes Anti-Malware Pro
  2.Dr.Web Cureit
  3.Norman Malware Cleaner
  4.Emsisoft anti-malware
  5.Kaspersky Virus Removal Tool 2011
  6.Spyware – Spybot Search & Destroy
  S-ar putea spune ca sunt putin mai obsedat de dezinfectie,dar am avut momente in care anumiti virusi mi-au stricat pc si de atunci obisnuiesc sa practic aceasta metoda.In restul timpului obisnuiam sa folosesc ca antivirus de baza Avast Internet Security 7,dar de ceva vreme am trecut pe AVG Internet Security 2012 si am vazut ca ofera o protectie putin mai buna.

 14. Raul

  Quiero Participar..

 15. Mirel

  Spyware este o tehnologie care ajuta la culegerea de informaţii despre o persoana sau o organizaţie fara cunostinta sau aprobarea lor specifica.Folosirea unui program dedicat antispyware sau in unele cazuri a unui antivirus.

 16. andreas

  ce este un spyware? cred ca malwarebytes antimalware si comodo internet security cunosc foarte bine definitia acestui termen. dupa felul in care protejeaza ele ar spune asa: un spyware este un software care se poate instala singur sau se poate executa pe computer fără a da o notificare, o aprobare sau un control adecvat. Este posibil ca programul spyware să nu afișeze simptome după ce infectează computerul, dar multe tipuri de software rău intenționat sau alte programe nedorite pot afecta felul în care se execută computerul. Spyware pot, de exemplu, să monitorizeze comportamentul on-line sau să strângă informații despre noi (inclusiv informații personale de identificare sau alte informații sensibile), să modifice setările din computer sau să încetinească execuția computerului. cum ne protejam? malwarebytes antimalware, comodo si ad aware ofera o protectie excelenta impotriva spionilor(spyware).

 17. Ady

  Vorba multa saracia omului dupa cum zice si proverbu.
  Pai ce poate sa faca un spyware (program spion) pai face exact ce este pus sa faca, executa misiunea de spion…….

 18. Evaziv

  Spyware-prin design-exploateaza computerele infectate pentru câştig comercial.Si ca sa previi acest gen trebuie sa-ti scanezi bine pc-ul,citeste mai bine inainte sa intri si fii atent de unde descarci ce descarci.

 19. emilio

  Spyware son algo asi..como unos gusanitos que se filtran, sin darte cuenta,pero si tu quieres combatirlos ,bueno tienes que tener el programa De arriba y que es el mejor jajajaajja,Gracias admi de PERU

 20. hirosima

  Spywar sunt o categorie de software rău intenționat, atașate de obicei la programe gratuite (jocuri, programe de schimbat fișiere, programe de chat pornografic, etc.), care captează pe ascuns date de marketing (prin analiza siturilor pe care le vizitează utilizatorul, de exemplu de modă, pantofi, cluburi de tenis, ș.a.m.d.) și le folosesc apoi pentru a transmite utilizatorului reclame corespunzătoare dar nesolicitate.

  Programele spion care nu extrag date de marketing, ci doar transmit reclame se numesc adware (din engleză: ad = advertising = publicarea de reclame).

  Pentru înlăturarea programelor spion sunt folosite programele antispyware. În anul 2005, veniturile producătorilor de soluții antispyware au depășit la nivel mondial 100 de milioane de dolari

 21. Iacob Alina

  Programele spyware sunt virusi informatici care infecteaza calculatorul. Ma protejez cu bit defenderu’

 22. Atheos

  Un program tip spyware este de obicei instalat pe PC fara cunostina utilizatorului pentru colectarea de informatii (parole, site-uri vizitate, conversatii in cazul keyloggerelor, samd). Mai sunt si cazuri in mediul corporate in care companiile instaleaza spyware pe statiie angajatilor pentru a monitoriza activitatea acestora in mediul online si pentru a-si asigura securitatea informatiilor.
  Aceste programe sunt destul de greu de detectat si inlaturat datorita codului programelor, special creat pentru ingreuarea depistarii infectarii. Din fericire piata de antispyware / antimalware a cunoscut o evolutie accelerata in ultimii ani si metodele de detectie si dezinfectie sunt din ce in ce mai eficiente si mai la indemana oricui. Majoritatea marilor jucatori din piata de protectie IT furnizeaza acum programe complexe ce contin pe langa antivirus si un modul antispyware / malware si deasemenea se pot gasi pe piata si programe stand alone dedicate in intregime detectarii si inlaturarii programelor de acest tip.

 23. SGV

  Orice program/aplicatie care cere sau stocheaza orice fel de date fara acordul persoanei detinatoare de drept a datelor.

 24. happyday

  ete bre, s-a internationalizat blog’soru’ nos’ cel de toate zilele. 😀
  brava Raducule, inca niste somalezi, nord-coreeni si vreo doi eschimosi rataciti pe-aicea si-iti trebe translatori pentru comentarii. 😛

 25. Puiu Silvia

  Orice aplicatie , care culege si transmite informatii sau date cu privire la utilizator, fara consimtamantul sau stirea acestuia poate fi considerat spyware. Folosirea unui program dedicat antispyware sau in unele cazuri a unui antivirus polivalent este solutia.

 26. Alina Rusu

  Sunt o categorie de software spion, atașate de obicei la programe gratuite care captează pe ascuns date de marketing și le folosesc apoi pentru a transmite utilizatorului reclame corespunzătoare dar nesolicitate.

 27. Adrian Rusu

  Un software la care sunt atasate programe care capteaza informatia personala si o foloseste pentru a trimite mesaje spam

 28. WindowsCluj

  Io cred ca spionii vin de la rusi si printr-o tehnica shaolin-ninja o sa ne subtilizeze leptoapele si computadoarele. Deci sa ne luam un Super-strong-bodyguard, parerea mea ca piersoana fizica 🙂

 29. clawname

  Salutare lume..salutari blogului 😛
  Spyware:)) pai eu stiu ca-s de 2 feluri…periculoase sau mai putin periculoase.
  Si unele cookies pot fii numite spyware,cele care iti pot urmari obiceiurile pe net( surf habit).
  Sau cele periculoase cum ar fii un trojan..care iti fura fara sa stii datele din calc tau,dar deja cred ca asta intra la categoria malware.
  Adware nu e una si aceeasi cu spyware,desi unele toolbaruri pot transmite de asemenea obiceiurile de surf pe net.
  Multe reclame care iti vin pe mail se pot datora spyware-ului…pff asta e un subiect lung…oricum cam asta e spyware-ul.
  In ceea ce priveste programul asta ad-aware foloseste,- am auzit- semnaturile de la viper,au fost buni..si inca mai sunt,desi pe unele review-uri de pe youtube cam da rateuri.
  Va urez bafta la toti 😛

 30. zame77

  Asa cum incepe denumirea Spy ,el vine, se transforma pentru a nu fi detectat, fura, saboteaza si distruge ! Cam asta este spyware-ul !

 31. radu

  Internetul a produs apariţia şi a unor programe care nu sunt viruşi informatici propriu-zişi, dar activitatea lor se desfăşoară fără cunostinţă utilizatorului calculatorului infectat şi este de cele mai multe ori de o nocivitate redusă. Aceste programe sunt denumite “spioni” (spyware) şi funcţia lor este aşa cum le-o arată şi numele să spioneze calculatorul infectat. La înlăturarea programelor spion sunt folosite programele antispyware.

 32. Amit Raina

  Spyware is a type of malware (malicious software) installed on computers that collects information about users without their knowledge. The presence of spyware is typically hidden from the user and can be difficult to detect.
  protection is by with with antivirus softwarw like kaspersky norton ,Spybot Search & Destroy

 33. Laura

  Citez specialistii:
  Trend Micro inc. defineşte spyware ca “[…] oricare parte software, instalată sau folosită fără cunoştinţa utilizatorului, care monitorizează, înregistrează şi raportează activitatea electronică a utilizatorului. Spyware poate colecta informaţii personale, demografice, şi psihosociale (de ex., atitudinea faţă de problemele curente).”

  McAfee Inc. defineşte spyware ca “Software care transmite informaţii personale unei terţe părţi fără cunoştinşa sau consimţământul utilizatorului.”

  Symantec Inc. nu defineşte spyware, dar afirmă următoarele: “Spyware poate fi descărcat din situri web, mesaje de email, mesaje instant, şi din conexiunile cu fişiere partajate. În plus, un utilizator poate primi fără să ştie un spyware acceptând Termenii de licenţă pentru utilizatorii finali ai unui program software.”

  Protectie:
  Anvi Smart Defender
  Super AntiSpyware
  Malwarebytes Anti-Malware
  si sper sa castig licenta Ad-Aware

 34. Nastase

  Un program spyware este un programel care nu are altceva de facut decat sa ma sacaie pe mine la cap si pe care l-as combate cu un program Ad-Aware Personal Security licentiat daca am ocazia sa castig.

 35. vass emanuela

  Spyware este un soft malitios care are scop principal furtul de date din PC iar protejarea calculatorului impotriva spyware se poate face prin mai multe metode:
  – instalarea unui antivirus
  – atenta navigare pe internet

 36. Teacher

  “Programel” nedetectat pt. ochiul liber :), care este instalat in pc ca parte dintr-o aplicatie sau se instaleaza singue si are ca scop furtul de informatie sau exploatarea pc-ului.
  Sunt multe solutii de securitate care pretind ca u un modul anti spyware bun.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.