Mesaj Important – Atac de tip phishing asupra clientilor Banca Transilvania

Se raspandeste un nou tip de email-uri de tip phishing ce vizeaza clientii Banca Transilvania. Scopul sau este de a induce in eroare si de a fura date personale si apoi sumele de bani din contul bancar.

Subiectul email-ului este: “Mesaj Important” sau “Important” si pretinde a fi trimis de la adresa: info@bancatransilvania.ro

Continutul sau este urmatorul si este identic (inclusiv greseala subliniata) cu cel trimis de curand pentru clientii Unicredit Tiriac Bank, ceea ce denota aceeasi sursa a atacurilor:

Stimate client Banca Transilvania,

Departamentul nostru tehnic si-a actualizat recent serviciile noastre online, ca urmare al acestui upgrade va rugam sa confirmati detaiile dvs. de accesare a contului online. Imposibilitatea de a confirma detaliile contului online va duce la suspendarea definitva a acestuia.

Click aici pentru a fi redirectat pe pagina securizata a Banca Transilvania.

Administratia va solicita sa acceptati scuzele noastre pentru neplacerile cauzate si isi exprima recunostinta pentru cooperarea dvs. .

© 2006-2012 Banca Transilvania. Toate drepturile rezervate.

Link-urile de pe textul “Click aici” difera si sunt inactivate destul de rapid, in general fiind reprezentate de adrese de genul: https://madgod.di.uoa.gr/bt sau https://host217-36-214-216.in-addr.btopenworld.com sau https://kdosijek.hr/wp-content/btrl/BancaTransilvania.htm. 

NU dati click pe aceste link-uri si NU introduceti date personale pe alt site decat cel oficial!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply