Bitdefender te ajuta sa nu ramai luni fara internet

no internet mondayBitdefender, liderul pieţei locale de soluţii antivirus, informează că luni 9 iulie, mii de calculatoare ar putea rămâne fără internet ca efect al infectării cu virusul DNS Changer. Pentru a evita întreruperile utilizatorii pot folosi aplicația gratuită DNS Changer Detector  care elimină efectele familiei de viruşi.

Troianul DNS Changer direcționează calculatoarele infectate către website-uri false, care au fost create special de infractori cibernetici, în scopul unor escrocherii, prin modificarea setărilor DNS ale calculatoarelor pe care se instalează. (DNS – Domain Name System – este un sistem de distribuire a numelor pentru calculatoarele conectate într-o rețea)

În noiembrie anul trecut, inițiatorii atacului au fost arestați de FBI, iar controlul asupra serverelor a fost preluat de către autorități. Întrucât modificările în sistemul DNS au un impact foarte mare asupra conectării calculatoarelor la internet, FBI a substituit serverele periculoase cu unele valide pentru a nu înrerupe automat legăturile la internet a sute de mii de calculatoare infectate.
Totul se va încheia însă pe 9 iulie când autoritățile vor scoate din circuit serverele substitut, iar acest lucru va face aproape imposibil accesul la internet al utilizatorilor obișnuiți ale căror setări DNS au fost afectate de virus.

Aplicația gratuită DNS Changer Detector, dezvoltată de Bitdefender, evaluează setările DNS și atenționează utilizatorul dacă sunt identificate setările false.

Pentru a verifica dacă un calculator a fost infectat cu acest virus și pentru a reface sistemul descărcați și rulați pe calculator DNS Changer Detector. Dacă instrumentul raportează că sistemul este curat, nu există niciun motiv de îngrijorare; dacă arată semne de intruziune, urmați etapele următoare pentru a vă repara sistemul.

1.     Mai întâi eliminați virusul de pe computer. Setările DNS au fost cel mai probabil schimbate de o infecție activă pe calculator. Rulați QuickScan care vă spune în 60 de secunde dacă sistemul este sau nu infectat și ștergeți manual virusul DNS Charger. Alternativ puteți opta pentru instalarea unei versiuni de 30 de zile a Bitdefender Internet Security 2012 care va curața automat sistemul. Este obligatoriu să curățați calculatorul înainte de schimbarea setărilor DNS, altfel, riscaţi ca virusul din calculator să vă schimbe setările la loc.

2.     Rulați unealta DNS Changer Detector și lăsați-o să schimbe setările DNS. În funcție de tipul de conexiune, acest instrument  va încerca să repună setările DNS recomandate și vă va informa dacă problema a fost rezolvată sau nu.

 (Link de download: https://www.bitdefender.ro/freetools/)

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

7 responses to “Bitdefender te ajuta sa nu ramai luni fara internet”

 1. Alexandru

  daca nu va fi asa luni, nu voi mai crede niciodata vreo stire dasta:)

 2. virus2009

  Toate programele antivirus cunosc acest aspect, nu e o noutate , asta fiind in cazul celor ce folosesc windows.

 3. aa

  bai sa ma lase ma cu antivirusul lor cu tot ca e de toata cacaua…. am avut si paid si free si tot praf….

 4. sandu radu

  Stimate user “aa”, cuvantul cacaua contine 3xa. Daca-ti schimbi id-ul poate dai si detalii, sa stim si noi despre ce-i vorba

 5. Catalin

  Bitdefender versiunea gratuita nu porneste odata cu sistemul de operare, ci trebuie sa pornesc eu manual antivirusul. La voi face la fel ?

  1. virus2009

   De regula trebuia sa porneasca automat cu windows , dute pe My computer /click dreapta , selectezi manage ,selectezi services , acolo cauti serviciile bitdefender ce ruleaza, ceva de genul asta https://photobase.ro/di-NBKZ.png , il selectezi si dai click dreapta , Properties, la Startup type alegi Automat , dupa care start.

   La final dai reboot la pc. Bafta.

 6. calin

  ce dramatizati asa cu acest virus ca mare branza ramai fara net pui windousu care e faza? de parca e sdfarsitu luimii luni

Leave a Reply