Detectia proactiva a 18 produse de securitate – Test AV-Comparatives Iulie 2012

AV-ComparativesSfarsitul lunii iulie aduce noul test AV-Comparatives ce evalueaza detectia euristica si protectia proactiva, primul din acest an.

Spre deosebire de testele precedente, acesta a fost unul complex si cu mult mai aproape de realitate. Nu s-a mai scanat un set de virusi pur si simplu, ci s-au executat virusii si s-a diferentiat intre protectia la scanare, protectia la rulare, interventia utilizatorului in blocarea amenintarilor etc.

Au fost testate 18 de programe antivirus cunoscute printre care: AVIRA AntiVir, BitDefender, Kaspersky, NOD32, F-Secure. A fost folosit un set de 4138 de virusi descoperiti in jurul datei de 2 martie 2012. Programele au fost actualizate pe 1 martie si au avut setarile standard.

Pe langa detectia proactiva\euristica (sistem euristic = detectia virusilor nou aparuti fara a avea o semnatura prealabila) s-a evaluat si rata alarmelor false (FP) generate pe un set de fisiere curate.

Clasamentul final in ceea ce priveste protectia proactiva + detectie euristica, cu alte cuvinte protectia completa ce o poate un produs de securitate cand rulezi ceva infectat arata astfel:

 1. BitDefender, Kaspersky – 97%
 2. F-Secure – 91%
 3. G Data – 90%
 4. ESET, Avast – 87%
 5. Panda – 85%

La detectia euristica (scanare a fisierelor), liderii au fost Qihoo95%, G Data si Kaspersky – 90%, ESET – 87%, Avira – 84%, BitDefender, BullGuard, F-Secure, eScan – 82%.

Legat de rata alarmelor false Microsoft si ESET au avut cele mai putine alarme false: intre 0 si 3. F-Secure, BitDefender, Avira, Avast, Panda, eScan, BullGuard, Kaspersky, G Data au avut intre 4 si 15 alarme false generate.

Din pacate Qihoo, Pc Tools, AVG, Tencent, Fortinet, GFI, AhnLab au inregistrat un numar ridicat de alarme false: peste 15.

Distinctia ADVANCED+ a fost acordata in final produselor: Kaspersky, BitDefender, F-Secure, G Data, ESET, Avast, Avira, BullGuard, Panda, eScan, Microsoft care au avut cel mai bun raport detectie proactiva\alarme false, dar si o detectie de peste 50%.

AVG si Tencent au primit distinctia ADVANCED, datorita alarmelor false numeroase.

McAfee, Sophos, Trend Micro, Norton, Webroot nu au fost testate.

Rezultatele complete si alte detalii pot fi consultate accesand pagina oficiala AV-Comparatives (testul Retrospectiv\Proactiv pe luna Martie 2012, publicat in luna iulie 2012)

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “Detectia proactiva a 18 produse de securitate – Test AV-Comparatives Iulie 2012”

 1. Cosa Nostra

  Cine ne poate devirusa de Win32.Basescu.poverty.all ?
  :))

 2. Neo

  Sincer,nu mă interesează politica,dar ce aveţi cu Traian Băsescu sincer nu înţeleg.Crezi că Victor Ponta va face mai mult.Sau Crin Antonescu?Ce promit ei a promis şi Băsescu.Unde s-a ajuns?…

  1. Costin G-IT

   Te doare glezna cand auzi asemenea “politicieni” care cred ca tot ce zboara se mananca! :)). Cat poate romanului sa-i debiteze mintea … nu frate, cine a auzit de orgoliul romanesc se duce 9 ani si te alegi cu jumatea lu’ 5 ;).

   Sa trecem la subiect … La BitDefender ma asteptam sa obtina acest rezultat (oricum are si ala la bug-uri :)) ), dar la Avira deloc! Sa lase deoparte (putin) proiectul ala cu Protectia Cloud si sa mai aduca ceva imbunatatiri la programele de baza. Si de la F-Secure se asteapta cat mai multe rezultate bune (asa cica :-“).

 3. Moroi

  Neo pentru presedinte, tată. Aşa ceva …

 4. Valigw

  Neo, recunoaste ca tara noastra merita mult mai mult decat atat !

Leave a Reply