Rezultatele testului AV-Test.org (Mai\Iunie 2012) au fost publicate. 3 produse nou testate si o surpriza in Clasamentul Final

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 22 programe de tip Security Suite de pe piata pentru utilizatorii casnici.

Este realizat in perioada mai – iunie 2012 pe un sistem Windows 7, iar rezultatele sunt destul de interesante, deoarece toate produsele au reusit sa treaca de aceasta data testul.

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, devirusare\reparare si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Devirusarii\Repararii” a fost testata dezinfectia unui sistem in profunzime, testandu-se si devirusarea unor programe rootkit. “Impactul asupra utilizarii sistemului” a evaluat incetinirea sistemului cauzata de programul antivirus, precum si de alarmele false generate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte.

Au fost evaluate produsele timp de 2 luni in ceea ce priveste virusii de ultima ora, virusii In The Wild (ITW) (5000 virusi), blocarea virusilor la executie si test “clasic” pe un set mai mare de malware (294.821 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele doua luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… un singur produs a primit maximul de puncte: 6 si anume BullGuard Internet Security 12. Alte 8 produse au primit cate 5.5 puncte: BitDefender, Kaspersky, F-Secure, ZoneAlarm, G Data, AVG Antivirus Free, AVG Internet
Security, Trend Micro.

La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: Microsoft, Lavasoft Ad-Aware Free si AhnLab.

Ce ne facem daca PC-ul a fost deja infectat? Aici, doar Kaspersky si BitDefender au reusit sa obtina maximul de 6 puncte. Pe de alta parte, cele mai slabe la capitolul devirusare au fost: Qihoo, Pc Tools, McAfee si Panda.

In ce priveste impactul asupra sistemului: numar de alarme false, incetinirea sistemului, blocarea anumitor programe legitime, Symantec Norton Internet Security a obtinut 6 puncte. La polul opus s-au situat Panda, Norman si Avira cu cate 4 puncte.

In final, clasamentul produselor pentru utilizatori casnici (top 3) arata astfel:

 1. BitDefender – 17 p
 2. Kaspersky, F-Secure – 16.5
 3. ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall – 16

O aparitie salutara in sfera produselor gratuite este ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, care a reusit sa detroneze produse mult mai renumite si care sunt si contra cost. Astfel, produsul celor de la CheckPoint devine una dintre cele mai bune solutii gratuita de protectie a unui PC.

BitDefender se mentine lider si merita felicitari.

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:

https://www.av-test.org/en/tests/home-user/mayjun-2012/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

14 responses to “Rezultatele testului AV-Test.org (Mai\Iunie 2012) au fost publicate. 3 produse nou testate si o surpriza in Clasamentul Final”

 1. ocsi

  Mda …. O fi cum spui tu: “O aparitie salutara in sfera produselor gratuite este ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, care a reusit sa detroneze produse mult mai renumite si care sunt si contra cost. Astfel, produsul celor de la CheckPoint devine una dintre cele mai bune solutii gratuita de protectie a unui PC.” ….. dar …. la cerintele de sistem pe care le are!!!!! EHEEEE!!!!!!
  Cam astea ar fi cerintele:

  “System Requirements for ZoneAlarm Antivirus + Firewall:

  Microsoft® Windows® 7*:
  32-bit / 64-bit , 2 GB RAM
  2 GHz or faster processor
  250MB of available hard-disk space
  Microsoft Windows Vista SP2 Business / Home Premium / Ultimate:
  32-bit / 64-bit, 2 GB RAM
  2 GHz or faster processor
  250MB of available hard-disk space
  Microsoft Windows, XP SP2 or SP3 Home / Professional
  32-bit, 1GB RAM
  1 GHz or faster processor
  250MB of available hard-disk space”

  Eu nu mai stau sa ma complic cu testele astea si, implicit, cu diversele programe minunate.
  De cand a aparut Comodo IS 5.10 il folosesc pe asta (pe un PC Toshiba Satellite, cu un procesor Intel Premium P6100, Dual Core (2 x 2GHz), 3 Gb / RAM, HDD 350 GB, pe care e instalat un Win7 Ultimate x64).
  Nu de alta, dar nu am avut chef sa-l mai dezinstalez.
  Cum fac? Pai cam asa:
  – rulez Browser-ul Google Chrome si alte cateva programe prin Sandboxie-ul programului.
  – sunt “pitit” in spatele unui Router Wireless cu multe “antidetoate”
  – pentru anumite teste / incercari de programe mai “deocheate” folosesc Wondershare Time Freeze (ultima versiune; cu licenta pe viata luata de aici de pe site – la un moment dat a fost o oferta)
  – m-am asigurat cu un back-up minunat
  – dau cate o scanare periodica pe diverse site-uri cu motoare de scanare gratuite si care ofera si posibilitatea devirusarii, …, daca e cazul
  – verific fisierle mai ciudate pe site-uri specializate pentru asa ceva.
  De ce mi-ar trebui un “mamut in consum de resurse”, cum ar fi Bitdefender, Kasperski, ZoneAlarm etc.,? Nu am nevoie de o protectie atat de complexa. De ce? Pentru ca:
  – nu depozitez secrete sau informatii personale pe PC-ul respectiv – tot ceea ce e mai important il salvez pe un stick care, la randul sau este protejat cu un program specializat pentru asa ceva
  – nu corespondez cu NASA, FBI, CII sau … altele echivalente
  – nu descarc / instalez nimic pana nu verific
  – nu fac operatii de tip Banking
  Asa ca!!! Sunt multumit cu ceea ce am ca protectie. Nu am avut probleme pana acum. De ce as vrea mai mult?
  Voi nu aveti decat sa va alegeti solutia de securitate dorita. Instalati / dezinstalati, in funtie de testele mai mult sa mai putin profesionale efectuate ….. Statri si concentrativa numai pe programele de3 securitate …. dar cand mai folositi PC-ul si pentru nevoile voastre??? In fine!!! … nu e treaba mea.

  1. virus2009

   Asi zice sa treci pe un linux si ai rezolvat problema, fara batai de cap , fara romane pe tematica “securitare soft” gen programe instalate aiurea 🙂 .

   1. ocsi

    OK! Fie cum vrei tu. Ma conformez. Pe viitor o sa ma abtin sa mai scriu “… romane pe tematica “securitare soft” gen programe instalate aiurea …”.
    Dar … pe de alta parte, ce sens ar mai avea acest site si altele asemanatoare? Doar un rol informativ, si, atat? Fara dezbateri, schimb de pareri, experiente personale etc.?
    Mda. Sa fie asa fad?

    1. virus2009

     Am observat din discutiile anterioare ceva ciudat la tine, instalezi mai multe programe decit unul si bun (complet), la asta m-am referit mai sus

     1. ocsi

      Da si nu. In general, incerc, prin ceea ce spun, sa prezint mai multe solutii de scuritate … in genera,l gratuite … pentru cei interesati. De obicei, “unul si bun (complet)” este pe bani.
      Pe de alta parte, sa nu crezi ca eu nu fac altceva decat sa instalez / dezinstalez programe de securitate.
      Cred ca, sau mai bine spus, consider ca, e bine sa creez subiecte de dezbatere pe acest site. In general lansez cate o solutie si cred ca voi declansa discutii pe tema. Dar … vad ca ma insel … cel putin in ultima perioada (de vreo 6/7 luni). Asta e!
      O sa ma retrag din nou. Am mai facut-o, in aceeasi situatie, si o voi face si acum. Desigur, pentru o anumita perioada.
      Daca am deranjat imi cer scuze!
      Nu sunt atat de “cult” in domeniu IT ca sa-mi impun niste idei. Vroiam doar sa anim acest site care de mult timp parca a murit.
      Toate cele bune din partea mea!

     2. ocsi

      “Am observat din discutiile anterioare ceva ciudat la tine, instalezi mai multe programe decit unul si bun (complet), la asta m-am referit mai sus”:
      – nu este adevarat
      – in cele prezentate anterior ca fiind programe de securitate folosite de mine, toate sunt utile, fiind folosite in acelasi timp, pe un PC: Comodo IS + ” … Router Wireless cu multe “antidetoate”…” + Wondershare Time Freeze + scanari ocazionale pe “… pe diverse site-uri cu motoare de scanare gratuite si care ofera si posibilitatea devirusarii, …” + back-up
      Ce este in plus? Ce este prea mult, si/sau inutil? Care program de securitate are toate componentele enuntate mai sus si sa fie si gratuit?

 2. Paul 46

  sincer sa fiu, eu raman la Panda Cloud Antivirus Pro 2.0, care este un produs destul de bun la detectie si devirusare, consumul de resurse cred ca este cel mai mic din toate programele antivirus ( in idle sta pe la 3-5 mb, la scanare 20-30 mb ) si cred ca are si cele mai mici cerinte de sistem posibile :
  Operating system

  Windows 7 (32 and 64-bit).
  Windows Vista (32 and 64-bit)
  Windows XP (32-bit) with Service Pack 2 or later

  Technical requirements

  RAM: 64MB

  Browser

  Internet Explorer 6.0 or later

 3. cobra

  Eu aş fi interesat de un test între ZoneAlarm şi Comodo (când va ieşi varianta nouă).

 4. Malware.analysis

  ca tot suntem la capitolul consum de resurse:
  suita completa de securitate:2 procese, idle
  https://i47.tinypic.com/2w4d8yg.jpg

  -nu dau nume ca sa nu fac publicitate:))
  -este “castrata” (i-am inchis toate functiile care nu le folosesc gen:antispam, anti phishing, anti bau bau)
  -module active: file antivirus, application control, proactive, firewall, network monitor
  -setat pe manual+learning: intreaba cum sa actioneze in caz de suspecteaza un fisier/ un program nou incearca acceseze reteaua/etc
  -il folosesc de mai bine de 2 ani, nu a creat probleme

  *consumul de resurse prezentat in poze este luat din anvir task manager
  ** oricat s-ar chinui sa simuleze mediul real, utilizatorul tot va da click unde tu ii spui expres sa nu apese
  *** in opinia mea testarea av-urilor e ca reclamele la detergenti, indiferent ce spun cei din reclame tot speli cu ce ti se pare tie ca spala mai bine :)))
  ****si cu asta inchei, suita completa este considerata ca fiind una consumatoare de resurse:))

 5. boieru

  ESET! the best, il folosesc de peste 5 ani cu rezultate maxime, numai davrei neaparat te virusezi!

 6. thedukesd

  @virus2009

  Depinde la ce foloseste persoana respectivul pc. Daca se joaca o sa cam aiba nevoie si de Windows, din pacate Wine nu ruleaza toate jocurile ptr win iar in cazul celor pe care poate sa le ruleze exista un impact in ceea ce priveste performanta.
  Daca vorbim de un calculator folosit pentru office, browsing, ascultat muzica, vizionat filme atunci o distributie linux user friendly e o alternativa buna, din punctul meu de vedere chiar mai buna decat oricare varianta windows inca suportata de microsoft.
  Legat de partea cu jocurile e problema producatorilor de jocuri care nu arata un interes deosebit in a face disponibile jocurile lor si pentru linux.
  OpenGL e suficient de matur pentru a putea fi folosit in jocuri de top din pacate e cam neutilizat…

  Mai sunt cateva probleme cu diverse distributii linux (gen flash care nu se instaleaza decat manual pe kubuntu 12.04 x64 ca altfel nu vrea, scaderea vitezei pe wireless in cazul aceluiasi kubuntu daca ai chipset atheros pe placa de retea wireless iar aici workaround-ul nu rezolva total problema cel putin in cazul meu am recuperat 2 MB/s totusi chiar si asa e cu 1 MB/s sub windows (wireless n ptr ca din punctul meu de vedere g e deja istorie mai ales ca pretul la routerele wireless n sunt la nivelul celor g)). In principiu o cautare pe google ofera solutii la probleme.

  Eu unul am windows pe un hdd si linux pe al doilea hdd. In functie de ce am in plan sa fac aleg intre linux si windows 🙂 .

 7. Valigw

  Pace fratilor Ocsi si Virus 2009 si preventiv lui Happy care sigur v-a interveni !
  Ocsi scrie “chestii interesante” si am apreciat in decursul anilor “cersafurile” scrise !
  Fratele Virus 2009 e fan Kaspersky si ii inteleg frustrarea cand cineva nu foloseste asa ceva !
  Fratele Boieru ai sa b….ti la maxim si cati ani vrei tu cu Eset ! Nu o spun cu rautate, fa o scanare cu alti “doctori” s-ar putea sa ai surprize ! Am folosit Eset pe vremuri si era bun, dar asta se intampla acum multi ani, atat de multi ca mi e si jena sa spun. Te intreb direct, de ce sa dau bani pe Eset cand sunt MULTE produse mai BUNE si GRATUITE ? Daca vii cu clasica explicatie ca e usor de cracuit, vezi ca sunt multi care au spus ca asta e singura lui calitate.

  1. virus2009

   😛

  2. happyday

   ete ca nu intervin. 😛

Leave a Reply