Bitdefender furnizeaza aplicatia ce elimina virusul Gauss, urmasul temutului Flamer

Bitdefender, liderul pieţei locale de soluţii antivirus, anunță disponibilitatea unei aplicații care găsește și elimină urmele virusului Gauss, o unealtă complexă de spionaj financiar care afectează regiunea Orientului Mijlociu.

Amenințarea informatică formată din module multiple se aseamănă cu virusul Flamer, un alt instrument de spionaj descoperit în Orientul Mijlociu, în luna mai. Totuși, în timp pe principalul scop al Flamer este să colecteze date din mediul industrial, Gauss fură informațiile de autentificare pentru conturi de eBanking, rețele sociale și servicii de email. În afară de parole, Gauss poate fura și cookie-uri, ceea ce permite atacatorilor să acceseze conturile la care utilizatorul este deja logat.

’’Asemănarea cu Flamer ne face să credem că virusul proaspăt descoperit poate fi, de asemenea, o armă cibernetică a cărei dezvoltare a fost sponsorizată de stat. Acest lucru ne conduce la ipoteza că războiul cibernetic se mută în sectorul financiar, urmărind originea și destinația banilor, precum și cine ce operațiuni finanțează’’ spune Cătălin Coșoi, Chief Security Research la Bitdefender.

Aplicația care elimină Gauss poate fi descărcată de pe centrul de downloads al laboratoarelor Bitdefender: 32-bit version |64-bit version.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Bitdefender furnizeaza aplicatia ce elimina virusul Gauss, urmasul temutului Flamer”

 1. happyday

  Kaspersky descopera, Bitdefender elimina…fac treaba buna astia impreuna. 🙂

 2. Malware.analysis

  se pare ca m-am inselat cand am postat aici: https://www.faravirusi.com/2012/08/09/kaspersky-lab-a-descoperit-gauss-o-noua-amenintare-informatica-avansata/comment-page-1/

  sunt si eu om, mai gresesc, sper sa nu se mai repete.

  @happy razi tu razi, dar sa vad ce ai sa faci cand apare noul KIS cu motor bitdefender 😀

 3. virus2009

Leave a Reply