Doar 9 din 22 de Antivirusi pot bloca recentele exploit-uri Java

javaAti auzit probabil de gaurile severe de securitate din programul Java, al celor de la Oracle. Ei bine, acestia s-au grabit sa lanseze o actualizare: versiunea 7 update-ul 7. Din pacate, chiar si aceasta e vulnerabila si alte probleme ce pot fi exploatate au fost detectate.

Avand toate acestea in vedere si faptul ca site-urile care servesc automat applet-uri Java infectate in Pc-urile vizitatorilor… cei de la AV-Comparatives.org au realizat un test pe cele mai populare 22 de programe antivirus.

S-au evaluat 2 versiuni ale exploit-ului aflat in circulatie la data de 30 august a.c. Doar 9 dintre produse au reusit sa blocheze cu succes acest malware: Avast Free, AVG, Avira, ESET, G Data, Kaspersky, PC Tools, Sophos si Symantec.

Celelalte produse au esuat: AhnLab, Bitdefender, BullGuard, eScan, F-Secure, Fortinet, GFI-Vipre, Ikarus, McAfee, Panda Cloud Antivirus, Trend Micro si Webroot. Microsoft Security Essentials a reusit blocarea doar a versiunii de baza a exploit-ului.

Astfel, se demonstreaza inca odata ca nu poti avea incredere doar in solutia de securitate instalata in calculator. Alte doua masuri trebuiesc luate: folosirea celui mai sigur browser la ora actuala – Google Chrome, care blocheaza script-urile Java periculoase. (vezi detalii AICI).
In al doilea rand asigurati-va ca aveti mereu ultima versiune de Java, Flash Player, browser si toate actualizarile sistemului de operare. Bineinteles, actualizati-va de fiecare data cand porniti calculatorul, programul antivirus instalat…dar cred ca asta stiti deja sau se face oricum automat.

Sursa: H-Online Security

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “Doar 9 din 22 de Antivirusi pot bloca recentele exploit-uri Java”

 1. kkry78

  Ca sa vezi! Bitdefender rateaza detectia.

 2. LucYan

  Asta ma mira si pe mine/

 3. happyday

  trebuie sa castige o paine si cei de la av-comparatives asa ca mai baga niste teste de-astea, la kilogram, ca nu cumva sa le uite lumea existenta. 🙂
  daca restul testelor de specialitate mai au, sa zicem, o oarecare relevanta, asta cu exploitul imi pare o vrajeala scoasa pe taraba in lipsa de altceva mai bun.
  maine-poimaine vor intocmi topul av-urilor care blocheaza cel mai repede un virus arhicunoscut, totul cronometrat in nanosecunde, iar la finele anului ne vor servi placinta deja clasica “and the winner is…” burdusita bine cu desene frumos colorate in verde, galben si rosu. 🙂

 4. Stefan

  Mai bine de jumatate de an am de cand nu folosesc antivirus pe PC.Doar un firewall bun (Comodo).
  Recent am scanat PC-ul cu Malwarebytes si Hitman PRO, surpriza insa : nici macar un sigur trojan. 🙂

  Concluzia o trageti voi.

  1. un ohm

   concluzia este sa scanezi si cu drweb inainte sa zici hop. daca si atunci e ok, boy, you really dont watch porn, do you ?!

 5. Valigw

  Inteleg eu bine sau nu ? S-a reparat ” s-a rupt lantul de iubire” cu Symantec ?
  Pai ori suntem golani (suparati pe Symantec) ori nu mai suntem ?
  Pt. cei care nu au inteles, fac aluzie la faptul ca Symantec nu mai figureaza de mult timp in clasamentele AV-Comparatives.org, nu stiu cine pe cine s-a suparat !
  Cred ca nici nu are importanta, oricum (pentru noi) corect nu a fost.

Leave a Reply