VirusTotal.com a fost achizitinat de Google! Ce urmeaza?

Conform unui comunicat de pe blog-ul VirusTotal.com (cel mai mare si mai popular site de scanare a fisierelor suspecte), Google a achizitionat aceasta subdivizie a Hispasec.

Probabil ca vom fi avantajati ca utilizatori finali, dupa aceasta achizitie prin timpi mai buni de scanare, banda mai larga si mereu gata pentru scanare, servicii mai complexe.

Totusi, care sa fie viitorul VirusTotal.com si care sunt planurile Google in domeniul securitatii? Voi ce spuneti?

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

6 responses to “VirusTotal.com a fost achizitinat de Google! Ce urmeaza?”

 1. xpert

  Yahoo scaneaza cica cu Norton, alte siteuri sunt protejate de McAfee…
  Google va avea toti antivirusii :))

  Gmail e deja renumit pentru securitate; dar cu aceasta achizitie eu cred ca va deveni #1

 2. mradu

  Sa nu aiba aceeasi soarta ca meebo.com

 3. FlorinS

  Asta nu poate sa fie decat o veste rea.Google nu este o firma de securitate ci una de publicitate, si acum ca a achizitionat VT va avea acces la o baza de date enorma cu fisiere piratate care o va raporta celor care au nevoie de asa ceva. (de exemplu multi verifica pe VT daca un crack, keygen , patch e infectat).Probabil vor incerca sa il monetizeze de exemplu incluzandul in Chrome sau alte servicii ale lor sau creand ceva asemanator HitmanPro. Oricum exista alternative – Jotti online malware scan de exemplu, si asta nu e decat un motiv in plus de a sta departe de Google.

 4. Alex

  Nu conteaza planul viitor, doar sa-l lase asa cum este.

 5. Costin G-IT

  Părerile sunt împărțite despre noua achiziție Google. Mai mult ca sigur vor spune că serviciile oferite de ei au devenit mai “safe” (cu o bază de date a virușilor … hmmm 😐 ), respectiv browser-ul Chrome care ar cam avea nevoie de un + la securitate (sau 2). Dacă ei spun “This is great news for you, and bad news for malware generators”, atunci așteptăm rezultatele!

 6. xpert

  Fac pariu ca pe viitor se pregatesc sa scoata Google Antivirus sau ceva de genul asta 🙂

Leave a Reply