Dublu succes pentru Kaspersky Lab la evaluarile AV-Test.org

Suitele de securitate Kaspersky Lab pentru companii si cele pentru consumatorii individuali au primit, din nou, cel mai mare punctaj in evaluarile AV-Test.org desfasurate recent. In urma testelor independente de laborator, care au avut loc in perioada iulie – august 2012, suita Kaspersky Internet Security 2013 a obtinut cel mai bun punctaj pentru identificarea si inlaturarea programelor periculoase. De asemenea, intr-un test separat, Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows s-a clasat pe primul loc dintre cele opt solutii de securitate pentru companii participante. Astfel, Kaspersky Lab se pozitioneaza in fruntea clasamentului in testele pentru companii, pentru a sasea oara in ultimele 14 luni.

Solutiile de securitate pentru companii si cele pentru consumatorii individuali au fost testate pe computere ce utilizau Windows XP, cu Service Pack 3 instalat. Aceste teste au evaluat doua versiuni ale produsului: Kaspersky Internet Security 2012, in iulie, si noul pachet actualizat, Kaspersky Internet Security 2013, in luna august. Rezultatele celor trei teste pentru identificarea malware-ului au fost foarte bune pentru ambele versiuni, atingand un punctaj de 98% pentru rata de detectie „real-world” (scenarii de evaluare ce reproduc situatii reale, intalnite de utilizatori) si un punctaj de 100% pentru identificarea celor mai raspandite programe periculoase.

In cadrul testelor de remediere, produsele Kaspersky Lab pentru utilizatorii individuali au obtinut o rata de 100% pentru detectarea si inlaturarea fiecareia dintre cele 41 de componente malware active. Numarul total de 17 puncte obtinute (din totalul de 18) a pozitionat Kaspersky Internet Security pe primul loc in clasament.

La randul lor, solutiile de securitate Kaspersky Lab pentru companii au obtinut rezultate foarte bune in evaluarile AV-Test, avand o rata de detectie de peste 97% in etapa de testare „real-world” si o performanta de 100% pentru identificarea malware-ului foarte raspandit. Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows a primit, de asemenea, punctajul maxim in cadrul testelor de remediere, produsul fiind singura solutie de securitate care a avut o eficienta de 100% pentru detectarea si pentru inlaturarea programelor periculoase. Scorul final de 16 puncte din 18 a pozitionat suita cu un punct peste cel mai apropiat rival.

„Aceasta este o perioada importanta pentru noi, deoarece am lansat cea mai recenta versiune a suitei de securitate – Kaspersky Internet Security 2013”, a declarat Oleg Ishanov, director de Cercetare Anti-Malware la Kaspersky Lab. „Ne bucuram ca noul nostru produs a obtinut rezultate impresionante atat in evaluarea din iunie si iulie, precum si la testele din luna august. Evaluarea AV-Test.org confirma inca o data ca oferim solutii de securitate de top, atat pentru companii, cat si pentru utilizatorii finali. Insa, asteptam, de asemenea, cu nerabdare seriile de teste care vor evalua abilitatile noilor tehnici de protectie pe care le-am introdus in pachetul Kaspersky Internet Security – precum Automatic Exploit Protection si Safe Money,” a explicat Oleg Ishanov.

Mai multe detalii despre rezultatele obtinute de Kaspersky Internet Security la evaluarile AV-Test.org din lunile iulie si august gasiti aici:

https://www.av-test.org/no_cache/en/tests/test-reports/?tx_avtestreports_pi1%5Breport_no%5D=122665

Rezultatele Evaluarii AV-Test.org pentru Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows se gasesc aici:

https://www.av-test.org/no_cache/en/tests/test-reports/?tx_avtestreports_pi1%5Breport_no%5D=122791

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply