Telefonul tau poate fi formatat de la distanta – Protejeaza-te cu USSD Wipe Stopper

Telefoanele Samsung care ruleaza Android si nu numai, sunt expuse la o problema deosebit de grava. Atacatorii pot sterge tot continutul telefonului de la distanta prin simpla accesare a unui link special conceput.
Aveti mai multe detalii aici: https://www.google.com/url?q=https://securitywatch.pcmag.com/none/303097-dirty-ussd-hack-wipes-samsung-phones-is-yours-vulnerable&usg=AFQjCNHDW2VqWuazOo7w-5EqmVcueIoh8A

Problema sta intr-o vulnerabilitate a sistemului USSD, folosit de dialer-ul implicit al telefonului. Acestuia i se pot da comenzi diverse, unele foarte utile, ca aflarea codului IMEI, dar altele foarte nocive – formatarea telefonului, cand sunt realizate de la distanta de catre un atcator.

Pentru a preveni acest lucru, pana cand Samsung va lansa o actualizare in care sa remedieze problema (probabil niciodata la viteza lor de melc), BitDefender a realizat o aplicatiei denumita USSD Wipe Stopper.
Aceasta te protejeaza de orice atac de la distanta, care vizeaza aceasta gaura de securitate si o puteti descarca absolut gratuit de aici:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bitdefender.ussdstopper

Utilizarea ei este foarte simpla si exista si o pagina de test pentru a simula atacul. Cand primiti o alerta asemanatoare cu cea din poza de mai jos, alegeti USSD Wipe Stopper si sunteti protejat de rularea unui cod arbitrar in telefon.

ussd wipe stop free

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Telefonul tau poate fi formatat de la distanta – Protejeaza-te cu USSD Wipe Stopper”

 1. catalin

  Intesant utilitar. Oare daca il instalez mi se intampla ca si la solutiile “home user” sa nu mai porneasca sistemul de operare? :))))))))))))

 2. virus2009

  Daca ne gindim bine, sitemul e gindit de la bun inceput pe sitem linux, putini sunt cei ce stiu ce si cum , dupa cum vad . multi pupa in …….. windows, mai pe scurt . dar defapt treaba sta invers pe parte de securitate.

  Nui de mirare , per 1. sec per/aminnitari OS Windows , gindind logic , licenta OS . programe , nu dau 2 bani pe asa ceva, sunt multi distribuitori ce se axeaza pe OS linux gen programe si invers.

  Pe parte de securitate, diferenta e mare.

  Interesul poarta fesul, atiota timp cit iese banul pe softiri pe programe windows, de ce sa nu profite la maxim. Las de gindit la cititorii acesui blog, numai bine.
  https://alege.softwareliber.ro/

 3. catalin

  Ce discutii interesante sunt pe forum-ul oficial de suport tehnic al BitDefender – https://forum.bitdefender.com/index.php?showtopic=37902&pid=159696&st=40&#entry159696

  O lume din ce in ce mai “multumita” de produsele din gama 2013.

  Astia de la BitDefender dau deja bir cu fugitii! :)))))))

  1. virus2009

   Cunosc aspectul, seriosi la maxim 😛

 4. BlueStrut

Leave a Reply