BitDefender revine pe pozitia de lider in testele AV-Test.org. Rezultatele evaluarii pe sept/oct 2012

av-testAV-Test.org a dat publicitatii un nou test complex care include cele mai utilizate 24 programe de tip Security Suite de pe piata pentru utilizatorii casnici.

Este realizat in perioada septembrie – octombrie 2012 pe un sistem Windows 7, iar rezultatele sunt destul de interesante, Microsoft Security Essentials nereusind sa treaca testul (pe mine nu ma mira deloc avand in vedere experienta cu el si celelalte teste publicate)

Au fost folosite trei criterii mari de departajare: protectie, devirusare\reparare si impactul asupra utilizarii PC-ului. Fiecare din ele avea un maxim posibil de 6 puncte.

Criteriul “Protectie” combina detectia statica si dinamica a virusilor, inclusiv testarea unor atacuri de ultima ora. In cazul “Devirusarii\Repararii” a fost testata dezinfectia unui sistem in profunzime, testandu-se si devirusarea unor programe rootkit. “Impactul asupra utilizarii sistemului” a evaluat incetinirea sistemului cauzata de programul antivirus, precum si de alarmele false generate. Pentru a primi certificarea AV-Test.org, un produs trebuie sa atinga minim 11 puncte.

Au fost evaluate produsele timp de 2 luni in ceea ce priveste virusii de ultima ora, virusii In The Wild (ITW) (5000 virusi), blocarea virusilor la executie si test “clasic” pe un set mai mare de malware (260.505 virusi). Toti virusii au fost colectionati in cele doua luni de testare.

In ceea ce priveste Protectia unui PC, o componenta cheie, avand in vedere ca a proteja e mai de dorit decat a devirusa… patru produse au primit maximul de puncte: 6 si anume BitDefender, F-Secure, Trend Micro si G Data . Alte 4 produse au primit cate 5.5 puncte: Kaspersky, Symantec, Check Point ZoneAlarm, Qihoo.

La polul opus cu o protectie insuficient de buna s-au situat: Microsoft si AhnLab.

Ce ne facem daca PC-ul a fost deja infectat? Aici, doar BitDefender a reusit sa obtina maximul de 6 puncte. Pe de alta parte, cele mai slabe la capitolul devirusare au fost: PC Tools, Webroot, Panda Cloud, McAfee.

In ce priveste impactul asupra sistemului: numar de alarme false, incetinirea sistemului, blocarea anumitor programe legitime, Microsoft Security Essentials si Fortinet au obtinut cate 5.5 puncte. La polul opus s-a situat AhnLab cu 3.5 puncte.

In final, clasamentul produselor pentru utilizatori casnici (top 3) arata astfel:

 1. BitDefender – 17 p
 2. F-Secure – 15.5 p
 3. Kaspersky, Symantec (Norton) – 15 p
 4. G Data, Trend Micro, ZoneAlarm – 14.5

O aparitie salutara in sfera produselor gratuite este ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall, care se mentine in top si devanseaza alte produse cu traditie.

Pozitia de lider este ocupata de BitDefender, care revine pe aceasta pozitie dupa ce fusese detronat de Kaspersky la testul precedent.

Pentru detalii complete asupra fiecarui produs si rezultatele defalcate pe fiecare categorie si subcategorie accesati link-ul urmator:

https://www.av-test.org/en/tests/home-user/windows-7/sepoct-2012/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

9 responses to “BitDefender revine pe pozitia de lider in testele AV-Test.org. Rezultatele evaluarii pe sept/oct 2012”

 1. mariusD

  Ma bucur ca a reaparut Norton la testari…

 2. Paul 46

  sincer ma bucur de fiecare daca cand Bitdefender este sefu’! Bitdefender rulzzzzz! 🙂

 3. catalin

  @mariusD

  Norton tot timpul a fost inclus in testele organizate de AV-TEST ; cu AV-COMPARATIVES e o alta mancare.

 4. Cristi

  Avast Free foarte bun mai bun decat avg si avira si macar e gratisss, eu asta l-am folosit si il folosesc in continuare si il recomand …. super , si din cand in cand cate o scanare cu Mallwarebytes Free, si beton si nici nu iti trebuie altceva…

 5. Nyk

  HitmanPro, 1 PC / 3 Ani la 17,45 € sau 19,95 $ (la alegere)
  https://www.cleverbridge.com/747/?scope=cart&id=R8Mbt7VufW&crel=currencyId
  sau
  HitmanPro, 3 PC / 3 Ani la 26,95 € sau 29,95 $ (la alegere)
  https://www.cleverbridge.com/747/?scope=cart&id=ISWX3sDMnR&crel=currencyId

 6. Nyk
 7. iTanium

  Felicitari Bitdefender! mult succes in continuare.

 8. cici

  ma mir de pozitia Bitdefender pentru ca se stia clar ca este un produs slab. indiferent cat de mandrii am fi ca este produs in Romania..

 9. Elena Teodora

  Eu folosesc BitDefender de 1 an si pot sa spun ca sunt foarte multumita de el:)

Leave a Reply