Kaspersky Internet Security 2013, recunoscut de MRG Effitas pentru eficienta in securizarea datelor financiare

kaspersky test eficienta securitateKaspersky Internet Security 2013 a fost unul dintre cele patru produse antivirus care i-au impresionat pe analistii de la MRG Effitas, blocand toate tentativele de furt a datelor financiare, in cadrul testelor recente.

 MRG Effitas, o organizatie independenta specializata in testarea solutiilor de securitate IT care protejeaza datele financiare, a evaluat 15 produse antivirus populare, inclusiv produsele de clasa pentru securitatea online.

Rolul produselor a fost acela de a preveni furtul de informatii introduse in timpul utilizarii unui sistem de plata online. Kaspersky Internet Security 2013 a finalizat cu succes toate testele si a blocat toate tentativele de furt a informatiilor financiare. Protectia avansata pentru datele financiare asigurata de tehnologia Kaspersky Lab, Safe Money, a asigurat rezultatele impresionante.

MRG Effitas a urmarit sa testeze abititatea solutiilor de securitate populare de a oferi protectie impotriva programelor malware create sa fure datele financiare. In cadrul testelor, expertii au creat trei programe care imita comportamentul unor amenintari foarte raspandite, precum Zeus si SpyEye. Platforma utilizata pentru teste a fost versiunea de 64 de biti Windows 7 Ultimate, cu Service Pack 1 instalat.

In fiecare dintre cele trei teste, expertii MRG Effitas au simulat o tentativa de furt a datelor utilizatorilor introduse pe un website cu suport SSL – un protocol de transfer al datelor utilizat de majoritatea bancilor si de cele mai populare servicii online.

In primul scenariu, expertii au downloadat malware-ul de pe un website special, utilizand Internet Explorer. Apoi, au rulat simulatorul de download, au deschis sistemul online de plata intr-un browser si au introdus datele personale, folosind o tastatura hardware sau virtuala. Cea din urma a fost utilizata doar in situatiile in care era disponibila pentru solutiile de securitate testate. Simulatorii pentru cel de-al doilea si cel de-al treilea scenariu au fost creati de inginerii MRG Effitas special pentru cercetare. Dezvoltatorii au creat acesti simulatori pentru a ocoli cu usurinta protectia antivirus standard. Aceste programe daunatoare au fost incarcate in sistem de pe un drive USB si au depozitat toate informatiile furate pe hard drive-ul computerului, asteptand instructiunile infractorilor cibernetici.

In cadrul acestor teste, rezultatul pozitiv a fost definit in situatia in care solutia de securitate a prevenit interceptarea datelor financiare, chiar si in cazul in care fisierul daunator se afla camuflat pe hard drive.

Insa, daca o solutie de securitate a oprit un simulator de la a fi incarcat pe computer sau a blocat operatiunile simulatorului, expertii au catalogat actiunea, de asemenea, drept un succes. Solutiile de securitate care nu au reusit sa previna furtul sau sa alerteze foarte clar utilizatorul cu privire la pericol nu au trecut testul.

Kaspersky Internet Security 2013 a fost unul dintre cele doar doua solutii antivirus care au blocat toate tentativele de furt a datelor financiare. Majoritatea celorlalte produse au trecut doar primul test, care a fost si cel mai usor. Alte doua solutii de securitate au detectat simulatorii daunatori utilizand doar tehnologii antivirus traditionale, care nu asigura protectie completa in toate situatiile cu care se poate confrunta utilizatorul in viata reala. Trebuie mentionat faptul ca doar patru produse din totalul de 17 au trecut cu succes alt test separat pentru solutiile speciale pentru protejarea datelor financiare. Rezultatul foarte bun obtinut de Kaspersky Lab s-a datorat in mare parte noii tehnologii Safe Money, dezvoltata de expertii Kaspersky Lab pentru a asigura protectie completa pentru utilizatori si datele lor financiare impotriva amenintarilor cibernetice avansate.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply