Avast! integreaza tehnologia firewall de la Outpost (Agnitum)

AVAST logo

Agnitum, firma producatoare a gamei de produse Outpost, al caror firewall este unul de top, anunta contractul de sublicentiere a tehnologiei sale catre firma Avast Software. De acum, Avast foloseste in avantajul clientilor, tehnologia firewall de la Outpost integrata in produsul lor de securitate Avast! Internet Security.

Tehnologia Agnitum, disponibila acum celor care au licentiat-o include firewall-ul, detectia atacurilor, filtrarea traficului HTTP, POP3, SMTP si IMAP.

Data fiind complexitatea si diversitatea amenintarilor existente astazi, utilizatorii au nevoie de o protectie eficienta ce vizeaza principala cale de propagare – conexiunea la internet. Amenintarile de ultima ora (Zero-day) au devenit cel mai dificil de detectat si sunt din ce in ce mai frecvente, iar un raspuns adecvat il reprezinta o protectie de tip firewall.

Sursa: https://www.agnitum.com/news/2012-12-06-agnitum-firewall-technology-avast.php

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

12 responses to “Avast! integreaza tehnologia firewall de la Outpost (Agnitum)”

 1. catalin

  Se pare ca suitele din top 3 o sa aiba un concurent serios daca Avast face schimbarea asta 😉

 2. Nelu B

  Si BullGuard are firewalul tot de la Agnitum.In testele firewalului iese slab totus
  https://www.matousec.com/projects/proactive-security-challenge-64/results.php
  (unul din cele mai competente firewall teste)

 3. andolis49

  Din păcate ieri a u dat-o in bara rau de tot cu versiunea free pe windows XP. A fost un fals positive care a sters fiiserul tcpip.sys din system32. S-a dus naibii net si multe batai de cap… Am trecut la vechea feblete Avira… Deci atentie!!

  1. florin

   pai, Avira e plin de alarme false. Ai facut cel mai prostesc lucru : sa treci de la Avast la Avira.

   1. andolis49

    Din fericire pentru mine am mai avut Avira si stiu cu ce se mananca. Stiu ca sunt multe alarme si nu chear false in ceea ce priveste acesta antivirus. Probleme au cei cu jocuri si softuri piratate. Daca ai fi avut XP si Avast free zilele trecute nu te mai dădeai expert acum…

 4. catalin

  @Nelu B

  O sa primesti o bila alba de la mine daca-mi demonstrezi ca matousec face teste pe firewall.
  Sunteti cativa p-aici care scrieti fara a cunoaste detalii complete.

 5. Nelu B

  @Catalin
  citez din introducerea lor,desi sunt convins ca ai citit si tu asta
  Introduction

  This project examines security software for Windows OS that implement application-based security model – i.e. most of the products called Internet security suites, personal firewalls, HIPS, behavior blockers, and similar products on the market. A product must meet some fixed criteria in order to be included in this project. The list of products suitable for this project that we are aware of is available on the product list page.
  .

 6. Nelu B

  Ei studiaza cum se comporta aplicatiile in diferite situatii,e vorba de acele HIPS-uri de care sunt capabile sau nu solutiile de securitate sau firewalluri

 7. catalin

  Si tu ai tras concluzia ca matousec foloseste doar modulul de firewall in testele lor? 🙂
  Dupa cum observi, sunt multe alte module folosite.

  The goal of this project is to evaluate various abilities of security products to protect the user’s data and the operating system based on the application behavior control and similar features.

 8. Cosa Nostra

  Oricum Agnitum nu ma impresioneaza. Are multe optiuni dar si buguri iar pe departe mai bun e firewall-ul de la Comodo.

 9. Claudiu

  @andolis49

  Ti-am citit comentariu si nu mi-a venit sa cred ca Avast , printr-un fals pozitiv ti-a sters fisireul tcpip.sys de fapt cred ca este vina unui update de-al lor ! Era bine daca le scriai despre chestia asta si poate remediau tot printr-un update.
  Oriscum iti inteleg nervi …de a-ti instala imediat alt av. Chesta asta imi aduce aminte , de un update de-al lui Bitdefender de acum cativa ani , care a sters , cateva fisiere critice din system 32. Se intampla si la case mari.

  1. andolis49

   Victima n-am cazut eu ci alte trei calculatoare ale unor prieteni care aveau Xp si Avast free. Le-a taiat netul instant la prima ora cu primul update. Il lasam in continuare dar nu se mai putea comunica pe net pentru eventuale reparatii la urmatoarele update-uri. Am facut restore system si si-a revenit. Aici aveti una din discutii de la ei pe forum https://forum.avast.com/index.php?topic=110828.0. Bafta!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.