Programul Kaspersky Endpoint Security 8 pentru Windows, castigator detasat la evaluarea AV-Test

Solutia Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows a iesit in fruntea clasamentului in urma evaluarii independente a solutiilor de business, desfasurate de AV-Test, in perioada septembrie-octombrie 2012.

In cadrul cercetarii au fost testate opt solutii de securitate pentru companii, de la producatorii de top din industrie, produsele fiind evaluate in cadrul a trei categorii de teste diferite, menite sa verifice parametrii de protectie, capacitatea de a repara un sistem infectat si usurinta in utilizare in general. Rezultatele testelor au pozitionat solutia Kaspersky Endpoint Security for Windows pe primul loc in clasament, la o diferenta considerabila de celelalte produse evaluate.

Cercetarea aprofundata desfasurata de AV-Test cuprinde trei categorii diferite: protectie impotriva infectiilor cauzate de malware de orice fel, curatarea si repararea sistemului infectat si impactul produsului asupra functionarii computerului.

In cadrul primei categorii de teste, solutiile de securitate au fost instalate pe un sistem curat, care functiona cu Windows 7 Ultimate, cu Service Pack 1. Expertii AV-Test au simulat mai multe atacuri asupra computerului, deschizand fisiere atasate daunatoare, vizitand website-uri infectate sau copiind fisiere daunatoare de pe dispozitive atasabile. Rezultatul optim asteptat era ca produsele sa detecteze si sa blocheze toate aceste amenintari.

Testele din cea de-a doua categorie s-au desfasurat pe sisteme infectate cu 40 de fisiere daunatoare diferite. Fiecare produs verificat trebuia sa inlature toate componentele malware active si sa remedieze eventualele modificari efectuate in sistem.

In runda finala de teste s-a verificat modul in care solutiile de securitate au afectat performanta sistemului de operare. In cadrul acelorasi teste, a fost contabilizat si numarul de rezultate fals pozitive emise la instalarea de software-uri legitime.

Solutia Kaspersky Endpoint Security for Windows a obtinut scorul impresionant de 16,5 puncte, din totalul de 18, pentru toate cele trei categorii, devenind liderul detasat dintre toate solutiile de securitate pentru birouri testate. Produsul a detectat toate amenintarile raspandite din gama AV-Test. 92% din cele mai recente si complexe mostre au fost neutralizate in cadrul testelor din septembrie, eficienta produsului ajungand la 100% in cadrul testelor din octombrie. Solutia de securitate Kaspersky Lab pentru companii a detectat toate fisierele malware din sistemul infectat si a inlaturat marea majoritate a elementelor daunatoare, primind cel mai bun scor in cadrul celui de-al doilea grup de teste.

In plus, Kaspersky Endpoint Security 8 nu a generat avertizari fals pozitive majore la scanarea aplicatiilor Windows si Office, care au fost descarcate si instalate de catre expertii AV-Test. Pe parcusul scanarii intregului sistem, cu cele 650.000 de programe si site-uri cunoscute, produsul a facut o singura eroare, pe care expertii au definit-o ca fiind minora.

Performanta notabila a solutiei Kaspersky Lab a asigurat primirea certificarii AV-Test, cu un punctaj mult mai mare decat cel al tuturor celorlalte solutii.      

„Expertii AV-Test nu se concentreaza doar asupra capacitatilor de protectie ale produsului, ci verifica si alti factori importanti, precum abilitatea de a repara un sistem,”  a explicat Oleg Ishanov, director de Cercetare Anti-Malware la Kaspersky Lab. „De aceea, noi acordam o mare importanta rezultatelor oferite de AV-Test. Suntem, de asemenea, bucurosi sa vedem ca, oricat de dificile ar fi sarcinile propuse de expertii independenti, solutia noastra de securitate pentru companii continua sa obtina rezultate excelente,” a completat Oleg Ishanov.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply