Advanced Mobile Care pentru Android – Prezentare si test al detectiei

Acum cateva zile IObit a lansat programul Advanced Mobile Care pentru Android. Pentru ca l-am vazut promovat pe diverse site-uri si forumuri am decis sa-l descarc, evaluez si testez in ceea ce priveste detectia virusilor.

Programul ofera cu mult mai multe decat un simplu scanner antivirus: System TuneUp, Game Speeder, Battery Saver, Privacy Locker, Task Killer si App Manager.

advanced mobile care

Dintre toate mi-a atras atentia System Tuneup-ul, pe care nu-l contin prea multe programe pentru Android. Ofera practic trei optiuni: curata memoria de aplicatiile inactive, curata cache-ul, dar si fisierele de tip junk (inutile), eliberand din memoria telefonului.

O alta functie interesanta este Privacy Locker, ce permite ascunderea, blocarea si protejarea pozelor, clipurilor video si a fisierelor tale personale cu parola.

Nu in ultimul rand Game Speeder promite o rulare mai rapida si mai fluenta a jocurilor, chiar si pe telefoanele mai slabe. O alta functie utila.

Programul are o interfata grafica moderna, insa este un pic cam greoi si nu raspunde atat de prompt la comenzi, cum o fac alte programe antivirus. Nu este insa un aspect atat de deranjant.
Este disponibil in mai multe limbi de circulatie internationala si este oferit in mod gratuit.

Trecand la componenta antivirus…ei bine, aici nu se descurca atat de bine. Am scanat un set de 253 de aplicatii Android infectate (fisiere .apk) si a detectat cu succes doar 188 de virusi (74.3%).
Comparativ, am folosit Avast! Mobile Security si pe acelasi set de fisiere a avut o detectie de 240 (94.86%).

advanced ysstem care

Programul nu ofera filtrarea SMS-urilor sau a apelurilor, nu are o functie de tip Anti-Theft si nici firewall.

Pentru moment nu-l recomandam pentru a va proteja dispozitivele Android si asteptam versiunile viitoare pentru a vedea eventualele imbunatatiri.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Advanced Mobile Care pentru Android – Prezentare si test al detectiei”

  1. florin

    Sunt multe programe antivirus foaret bune pentru Android. Eu personal folosesc Lookout si sunt foarte multumit de el.

  2. tipo

    eu unul ma mandresc cu zoner antivirus. are multe nebunii si o detectie ff buna.
    https://www.youtube.com/watch?v=Y3_HMXmaA98

Leave a Reply