Cati virusi noi au fost descoperiti in 2012 ?

Ca exista foarte multi virusi informatici nu cred ca mai este o noutate pentru nimeni. Dar numarul lor si viteza de aparitie cred ca ne poate inca uimi.

Cei de la AV-Test.org au publicat un grafic interesant cu evolutia anuala a numarului de virusi incepand cu anul 1984.
Fara a va uita la poza de mai jos (daca va puteti abtine :D), incercati sa dati un numar ca raspuns la intrebarea: “Cati virusi noi au aparut in 2012?”

Apoi aruncati o privire aici si vedeti daca ati avut dreptate:

virusi anual 2012

Da…din pacate in 2012 am avut parte de aproape 100 milioane de virusi noi, o cifra fara precedent si se pare ca tendinta este una ascendenta.

Sursa: https://www.av-test.org/en/statistics/malware

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

2 responses to “Cati virusi noi au fost descoperiti in 2012 ?”

 1. Malware.analysis

  Nr acela nu reprezinta neaparat nr virusilor noi:
  Ex: daca Ion, maria si popescu descarca de pe net un “virus builder” si isi construiesc fiecare cate un mic trojan ca sa-si spioneze partenera/parteneru. cei 3 mini virusi sunt punctati ca virusi noi, dar totusi sunt vechi
  Intrucat diferentele intre ei sunt minime (doar cele de configurare), detectia oricarui “mini virus” creat cu acel “virus builder” duce automat la detectia tuturor creati cu acel “virus builder”
  Este normal ca nr lor sa creasca, nr utilizatorilor de internet creste, acesti “virus builders” devin tot mai usor de utilizat, nr de “hackeri” creste =>poza de mai sus

 2. Florinakke

  Vedeti jumatatea plina a paharului… toti mai multi oameni se pricep foarte bine la informatica. Cu siguranta ca pe viitor, acesti creeatori nu se vor rezuma doar la virusi.

Leave a Reply