Anvisoft Smart Defender 1.7 – Evaluare si test al detectiei

Ne-a fost solicitata testarea produsului Anvisoft Smart Defender si am facut o mica evaluare, ce include si un test al detectiei antivirus.

Programul nu este prea cunoscut si de aceea am decis sa-l evaluam pentru cei curiosi.
Interfata grafica este impartita in mai multe sectiuni, corespunzatoare functiilor programului: Scanare, Scanare in cloud, Guard, Pc Tuneup si Toolbox.

anvisoft smart defender

PC Tuneup ofera curatarea fisierelor inutile din sistem, optimizarea si curatarea registry, eliberarea memoriei RAM de procese inutile sau inactive si defragmentarea PC-ului.

Toolbox-ul ofera din nou o functie de optimizare – Cloud System Booster. De ce oare se repeta aici, cand e deja disponibila si la PC Tuneup? Greu de zis! Daca in acest caz foloseste o baza de date online, de ce nu le-au unificat?
Tot in Toolbox sunt prezente functiile de blocare a reclamelor si pop-up-urilor, remedierea setarilor browserului afectate de malware si Windows Update Downloader. Ultima functie este inutila, dat fiind faptul ca orice Windows o are deja integrata si de ce ar trebui sa actualizezi din programul lor si nu folosindu-te de resursele sistemului de operare ?

In ceea ce priveste procesele care ruleaza dupa instalare, acestea sunt in numar de 3 (ASD.exe, ASDTray.exe si AdBlockerSrv.exe) si consuma circa 180 MB RAM, foarte mult pentru un program antivirus.
In plus, pot fi extrem de usor oprite chiar din Task Manager, deci programul este foarte vulnerabil in fata oricarei persoane rau intentionate…ce sa mai vorbim de un virus, in fata caruia nu are nicio sansa.

Versiunea gratuita nu ofera Web Guard, Behaviour Guard, USB Guard sau Adware Guard.

Nu in cele din urma am vrut sa vedem care este detectia acestui program antivirus si pe un set de 2517 fisiere infectate (din perioada 01 noiembrie – 04 decembrie a.c.) a detectat 141, deci o rata de detectie de 5%. Cred ca nu mai este nevoie de niciun comentariu 🙂

anvisoft scanare

Ulterior am realizat o scanare manuala folosind functia “Cloud scan” si o parte din fisierele ratate (destul de putine) erau clasificate ca suspecte.

anvisoft scanare cloud

Programul este unul foarte slab si pretentia unei sume de 24$ pentru versiunea Pro mi se pare deplasata.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Anvisoft Smart Defender 1.7 – Evaluare si test al detectiei”

  1. happyday

    un link pentru download nu postezi ? 🙂

  2. Bogdan

    Windows update se poate folosi pentru sistemul windows xp, de exemplu … intelegi … ;):P

Leave a Reply