Cum poti scapa de reclamele din aplicatiile Android ?

Una din cele mai enervante probleme cand vine vorba de Android este cea a reclamelor incluse in foarte multe aplicatii. Practic, aproape 50% din aplicatiile gratuite din Google Play au o forma sau alta de reclame inclusa. Cele mai raspandite tipuri sunt: AdMob, Vserv, InMobi, JumpTap, Millennial, AdWhirl, Mobclix, TapJoy, Burstly.

Avantajul de a avea multe aplicatii gratuite, spre deosebire de iOS este compensat printr-o gama variata de reclame mai mult sau mai putin deranjante. Sa nu mai mentionam faptul ca ele consuma si bateria dispozitivului tau.

Ce solutii ai pentru asta?

Daca telefonul tau nu este rootat, optiunile sunt putine si nu au o eficienta foarte mare. Acestea ar fi:

1. Instalezi Lookout Ad Network Detector, scanezi si apoi folosesti functia ‘Opt out’ din dreptul unui tip de reclama, pentru a o dezactiva. Nu foarte multe tipuri de reclame permit acest lucru, iar pentru cele care ofera totusi aceasta functie, ea nu este 100% eficienta (uneori mai pot fi afisate totusi reclame).

opt out reclame android

2. Opresti conexiunea de internet cand te joci sau accesezi o aplicatie care afiseaza reclame. In acest fel, ea nu va mai putea comunica cu serverul si nu va mai afisa acea publicitate enervanta.
Pe de alta parte, e posibil sa ai nevoie si de internet pentru ca aplicatiile sa ruleze eficient sau poate ca folosesti mai multe aplicatii in acelasi timp si unele necesita o conexiune de date activa.
Daca vrei ca aceasta intrerupere a internetului sa se faca automat, poti folosi AD Blocker & Data Toggle Trial, care identifica si blocheaza netul cand o aplicatie ce afiseaza reclame este lansata.

3. Foloseste o aplicatie de securitate care detecteaza si programele de tip adware. In acest caz, vor fi detectate doar acele programe cu adevarat malitioase, care folosesc diverse mecanisme de a-ti verifica telefonul si datele continute, iti intercepteaza locatia si au acces la date confidentiale si care afiseaza si reclame. Totusi acestea nu vor elimina decat o mica parte din aplicatiile care afiseaza reclame, iar aplicatia va fi dezinstalata cu totul, nu doar componenta care se ocupa de reclame. Dr.Web, BitDefender si alte produse similare au detectie adware.

Daca telefonul tau este rootat, problema devine foarte simpla si eficienta indepartarii reclamelor se apropie de 100%.
Astfel exista diverse programe gratuite, care blocheaza accesul la serverele de unde sunt descarcate aceste “ad-uri”.
Cele mai eficiente sunt: AdFree Android si AdAway. Acestea functioneaza prin modificarea fisierelor hosts ale telefonului si monitorizarea solicitarilor DNS suspecte.

adaway reclame android

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

9 responses to “Cum poti scapa de reclamele din aplicatiile Android ?”

 1. infit

  sunt extrem de enervante reclamele alea. mai ales cand dau cateodata click pe ele din greseala si ies din joc:( nu stiam ca exista o metoda de a le scoate! foarte fain, mercic de pont!

 2. Cosa Nostra

  Eu folosesc cu succes AdAway

 3. caraboy

  Eu tot AdAway folosesc, prima aplicatie pe care o instalez cand schimb ROM-ul. 😀 Din cate am observat, e si cea mai eficienta metoda de a bloca reclamele pe telefon.

  Cel mai deranjant e ca de multe ori aceste reclame sacadeaza rau aplicatia in care esti, mai ales jocurile. 🙁

 4. oferte paste

  Eu personal folosesc Lucky Patcher, dar o sa-l incerc si pe acesta.

 5. OC

  Si pe mine ma dispera reclamele astea, am sa incerc metoda aceasta.

 6. Marian

  Am o intrebare…daca rootez telefonul pierd garantia la el?

 7. Marian

  ok atunci o sa incerc variantele nerootate am gasit ceva adplus..in fine mai cautam
  multumesc

 8. ett

  Si unde in setari este conexiunea la internet la Android? S-o dezactivez?

Leave a Reply