În lumea hackerilor: „Noi nu facem fraude cu carduri!” [VIDEO]

Potrivit serviciilor care se ocupă de criminalitatea informatică în toată lumea, românii excelează la fraude online. Însă, indiferent de tipul de infracțiune comisă, termenul de „hacker” este greșit asociat tuturor acestor infractori.

„Hackerii sunt cei care au cunoștințe foarte bune tehnice, sunt cei care se pricep la activități de internet și de computere și nu sunt interesati de obținerea unor sume de bani”, explică, sub anonimat, unul dintre ofițerii Serviciul de Combatere a Infracționalității Electronice din cadrul Poliției Române.

Și atunci, se ridică întrebarea: cine sunt hackerii adevărați? Și, dacă nu caută neapărat să facă bani, ce vor ei, de fapt? Uneori, se pare că totul se rezumă la a transmite un mesaj.

Nimeni nu poate știi cu exactitate câți români se ocupă de fapt cu hackingul. Numai pe comunitatea online Romanian Security Team (sau RST center), un forum dedicat securității IT, erau, până acum o lună, în jur de 80.000 de membri înscriși. În urma descinderilor făcute, pe 26 noiembrie, forumul RST a fost suspendat de autorități.

Ce este hackerul? Cine sunt cei care sparg site-uri mari si fac valva in jurul lumii? Cine sta in spatele acestor “afaceri”?

DIGI 24 prezinta o emisiune excelenta despre fenomenul hackerilor. Click pe poza pentru a o viziona!

lumea hackerilor

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply