BitDefender Internet Security 2013 – Evaluare si test in dinamica (by FaraVirusi.com)

Dupa o perioada mai lunga de pauza, dorim sa reincepem seria de teste pe noile versiuni ale produselor de securitate. Vom debuta cu BitDefender Internet Security 2013. Ca de obicei, nu vom intra in detalii exhaustive, din dorinta de a nu plictisi, si ne vom axa pe aspectele cele mai importante. Daca aveti intrebari sau sugestii, le asteptam prin email sau intr-un comentariu.

 

bitdefender internet security 2013

 

Pentru inceput, iata ce afirmau producatorii la evenimentul de lansare al produsului: ’’Funcționalitățile care echipează Bitdefender 2013 protejează utilizatorii în orice situație și pentru orice activitate desfășurată pe internet și în afara sa. Noile module precum Safepay și Anti-Theft desăvârșesc produsul cotat ca fiind cel mai bun din industrie, astfel încât putem spune că este cea mai fiabilă și facilă soluție’’, spune Ciprian Istrate, Product Marketing Director, Bitdefender 2013.

Consumul de resurse este unul mic, cele 2 procese insumand maxim 10 MB RAM.

Inca de la inceput ne intampina aceeasi interfata grafica binecunoscuta la versiunea 2012, cu un icon schimbat in system tray.

bitdefender 2013 interfata grafica

Produsul este unul complet oferind: Antivirus, Firewall, Privacy Control, Anti Spam, Safego. Toate acestea pot fi accesate rapid din Control Panel-ul programului, totul fiind intuitiv si usor de reperat. Exista doua moduri de operare: User mode si Auto Pilot, al doilea luand toate deciziile in mod automat, fiind recomandat pentru utilizatorii incepatori.

In ceea ce priveste noile caracteristici, Safepay este un browser securizat conceput special pentru siguranța și confidențialitatea operațiunilor bancare online. Acesta se activează automat atunci când utilizatorul accesează contul bancar printr-o rețea wireless și creează o conexiune de nepenetrat, prin intermediul unei tehnologii de tip hotspot. Include, de asemenea, o tastatură virtuală, astfel că niciun atacator nu va putea intercepta ceea ce tastează utilizatorul.

bullguard control panel

In ceea ce priveste protectia in timp real, nu exista (deja ne-am obisnuit) posibilitatea de a alege ce sa faci cu un virus in momentul detectiei. Aici BitDefender va lua o masura in mod automat. Totusi, fisierele sterse in mod accidental se pot recupera cu usurinta vizualizandu-le in fereastra de evenimente.

 

bitdefender realtime protection events

 

Legat de componenta Antivirus, am pus-o la lucru testand scanarea la cerere pe un set de 2082 virusi din ultimele 3 saptamani. Detectia sa a fost de (86.3%), una medie spre buna avand in vedere ca multi virusi erau foarte noi. Se putea totusi si mai bine.

In al doilea rand am evaluat protectia in timp real si am utilizat 20 de site-uri infectate. Aici BitDefender a reusit un rezultat exceptional de 95% protectie (19 din 20 de site-uri blocate), confirmand rezultatele altor institute de specialitate.

 

site-uri blocate

 

Firewall-ul si protectia comportamentala sunt module solide, care blocheaza cu succes atacurile online sau fisierele nedetectate prin semnaturi sau motor euristic.
Produsul BitDefender Internet Security 2013 este unul solid si impresia facuta pana acum este una pozitiva, contrat experientelor trecute.

Va reamintesc ca puteti obtine BitDefender Total Security 2013 cu licenta gratuita 90 de zile urmand instructiunile de aici:
https://www.faravirusi.com/2012/06/26/bitdefender-total-security-2013-90-de-zile-licenta-gratuita/

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

22 responses to “BitDefender Internet Security 2013 – Evaluare si test in dinamica (by FaraVirusi.com)”

 1. catalin7

  Detin o licenta AVAST INTERNET SECURITY 7 valabila 2 ani de zile de acum incolo.
  Am nevoie de o licenta BitDefender Internet Security sau Kaspersky Internet Security, sa aiba peste 6 luni valabilitate.

  Care doreste sa facem un schimb, sa posteze aici adresa de mail sa luam legatura! 🙂

  1. RafaelRafito

   Daca doresti să faci schimb pentru Bitdefender, uite mailu meu de contact rafaelrafito2010@mailinator.com

   1. RafaelRafito
 2. sandu

  Un comentariu:
  Versiunea Internet Security nu are modul anti-theft.

 3. Paul

  Salut!

  Bullguard foloseste motorul Bitdefender + 3 seturi de definiti din baza proprie, de aici si detectia foarte buna. Sunt curios cum se descurca F-Secure IS 2013.

  O zi buna!

 4. iulian

  @catalin7 descarca gratuit de pe facebook kaspersky pure 2.0 timp de 6 luni

 5. catalin7

  @iulian

  Din cate stiu eu, nu merge activata licenta. Ai incercat tu si functioneaza?
  Merci.

 6. edyaldea

  De unde sa iau kaspersky pure 2.0?
  Care e linkul?

  1. RafaelRafito
 7. nicolae

  Salut.
  Promotia de pe facebook legata de kaspersky pure 2.0 nu mai este valabila pt Europa.
  Cel putin mie asa imi spunea cand am incercat sa intru pe AvMarket.

  1. Cosa Nostra

   Intra pe Facebook avand IP de America.
   O sa mearga.

 8. Alexandru

  Un antivirus foarte bun,il folosesc de mult timp si recomand !

 9. mariusD

  Pentru @catalin7 :
  Daca vrei sa facem schimb detin o licenta 6 luni kaspersky 2.0 .Daca esti si tu de acord il rugam pe Radu sa ne trimita email-ul celuilalt.Bafta tuturor!

 10. VladX

  In al doilea rand am evaluat protectia in timp real si am utilizat 20 de site-uri infectate. Aici BullGuard a reusit un rezultat exceptional de 95% protectie

  Pai e BitDefender sau BullGuard pana la urma? :)) banuiesc ca ai gresit.Se mai intampla.

  1. Cosa Nostra

   Mda… si eu eram confuz la partea asta. Asa e cand dai copy paste.

 11. mircea

  F interesant testul. Felicitari! Asteptam Kaspersky,Norton,Avast…Din pacate bugurile raman! In 2 zile mi-a dat 2 blue screen-uri mai mare dragu’! 😀 In rest cine rezista cu el in pc…poate fi un antivirus bun! :))

 12. Cosa Nostra

  Acum….conteaza si windowsul… sa nu iti iei ceva la negru de care nu esti sigur ca e curat…

  1. mircea

   Am windows original. Bitdefender iese bine doar in teste. Nu stiu daca ai observat cate nemultumiri sunt din cauza bugurilor sale interminabile…

 13. BitDefender Internet Security 2013 – Licenta pe viata cu 75% reducere !!

  […] Evaluam recent BitDefender Internet Security 2013 si rezultatul era unul bun, iar faptul ca mai toate testele il dau drept lider in ceea ce priveste protectia nu cred ca mai este un secret pentru nimeni. […]

 14. BitDefender Internet Security 2013 – licenta GRATUITA!

  […] altfel si in testul nostru s-a descurcat foarte bine. Acum puteti avea BitDefender Internet Security 2013 cu licenta GRATUITA […]

 15. CONCURS: Castiga 5 licente BitDefender Internet Security 2013

  […] Este un produs care a evoluat mult si s-a descurcat excelent si in evaluarea noastra. […]

 16. Leonard

  am testat si eu anu acesta Bitdefender 2013 pot sa spun ca imi da ceva mai multa incredere fata de alte versiuni anterioare desi se poate mai mult chiar cu toate ca am mereu optiunea sa raman cu ce am mai mult preferinta pe VM-ul meu precum ar fii Comodo,Eset,Vipre,AVG sau Avira caci am mai multa confidentialitate pe aceste motoare de securitate fata de alte security solutions.pentru cei care au intrebat de licenta vedeti ca exista 2 tipuri de licente pe site-uri de torrent cum ar fii un trial reset la care cum stiti trebuie sa va loghati pe un cont mai intai cum ar fii facebook,google eventual daca aveti si cont pe produsul respectiv dupa care folositi acest trial reset in safe mode cu optiunea manual reset sau auto-reset v-as recomanda auto-reset ca sa aveti pe fiecare zi ce trece activ la 30 de zile fara nici un pic de gram de expirare al produsului ,alt tip de licenta ce poate fii introdus si cu siguranta stiti de el e un lifetime activator pe care sigur il stiti ca ii schimba core-ul si puteti sa aveti licenta de 65 de ani tot in safe-mode si acesta doar ca pe aceasta cum are niste optiuni de a schimba unele lucruri la bitdefender il depisteaza ca false positives ceea ce nu e deloc virus ci doar ca el schimba anumite dll-uri in system 32 asa cum e si la eset fix sau eset activator care se folosesc pentru eset smart security eventual eset nod 32.Cu siguranta poate mai mult Bitdefender desi am incercat si Bitdefender 2014 Beta dar din cate am observat pe partea de cercetare ceea ce este foarte bine inca se mai fac improvizari pentru av program de top.Mult Succes!pe mai departe.

Leave a Reply