AIWO a lansat Crafting Quest 3, concursul dedicat pasionatilor de inteligenta artificiala

aiwo concurs inteligenta artificialaAI-MAS Winter Olympics (AIWO) a lansat Crafting Quest 3, un concurs international dedicat tuturor impatimitilor de Inteligenta Artificiala (IA). Competitia reprezinta doar una dintre sectiunile celei de-a treia editii a AIWO, eveniment de talie internationala ce reuneste cei mai de seama membri ai comunitatii de IA, atat din randul industriei, cat si din mediul academic. Evenimentul va avea loc in Bucuresti, pe 23 februarie 2013.

AI Olympics consta intr-o provocare numita Crafting Quest 3, care testeaza abilitatile participantilor de a folosi tehnici de IA pentru a construi o echipa de agenti autonomi, capabili sa stranga resurse, sa construiasca artefacte si sa lupte imotriva celorlalti jucatori. Editia aceasta, Crafting Quest 3 vine cu noi reguli si cu o platforma imbunatatita pentru a intampina nevoile participantilor si a usura procesul de dezvoltare a solutiilor.

Concursul este deschis tuturor studentilor pasionati de inteligenta artificiala, care se pot inscrie in echipe de maximum 3 membri. Vor exista mai multe runde de evaluare, in care concurentii pot testa performanta solutiei lor in comparatie cu cele ale celorlalte echipe.

Proba finala se va desfasura live pe 23 februarie in cadrul evenimentului si va stabili castigatorii celor 3 premii: 1500 de euro pentru cea mai buna solutie propusa, 900 de euro pentru locul 2, a treia pozitie fiind in valoare de 600 de euro.

AIWO este un eveniment unic, ce aduce impreuna cei mai buni studenti de la universitati de prestigiu, companii nationale si de renume mondial din domeniul inteligentei artificiale, cat si tineri cercetatori si membri ai mediului academic international. Evenimentul este compus din 3 sectiuni:

  • AI Olympics – concursul dedicat pasionatilor de IA, insumand premii in valoare de 3000 de euro
  • AI Talks – dezbateri si prezentari sustinute de specialisti de talie mondiala, care activeaza in domeniul IA
  • AI Village – o expozitie de solutii captivante, oferite de proiecte de cercetare din aria inteligentei artificiale, precum roboti autonomi, sisteme multi-agent sau realitate virtuala.

AI Talks va reuni unii dintre cei mai buni specialisti in IA de la companii de renume global sau din cadrul universitatilor, care vor vorbi despre cele mai recente inovatii si provocari din industrie. Pornind de la prezentarea unor solutii practice, testate, AI Talks are ca obiectiv crearea unui spatiu de dezbatere.

 AI Village este o expozitie ce aduce in fata publicului aplicatii inteligente si roboti inovativi. AI Village va fi deschis intreaga zi pentru vizitatori, iar expozantii vor sta la dispozitia acestora pentru a le prezenta aplicatiile sau pentru discutii legate de IA. In Village sunt asteptati toti cei interesati de tehnologiile care se afla in spatele acestor aplicatii, cat si cei dornici sa cunoasca cum sunt integrate in industrie rezultatele cercetarii din sfera inteligentei artificiale.

AIWO se desfasoara sub egida Asociatiei Romane pentru Inteligenta Artificiala (ARIA). Proiectul a fost initiat de catre Laboratorul AI-MAS din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnica Bucuresti.

Mai multe detalii pe www.aiolympics.ro
Despre ARIA

Asociatia Romana pentru Inteligenta Artificiala (ARIA) este o comunitate stiintifica nationala ce sustine dezvoltarea activitatii de cercetare romanesti in domeniul inteligentei artificiale, precum si promovarea si integrarea acestor cercetari in circuitul stiintific international. Mai multe detalii pe www.aria-romania.org.

Despre Laboratorul AI-MAS

AI-MAS este laboratorul de cercetare pentru inteligenta artificiala si sisteme multi-agent din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti. Mai multe detalii pe aimas.cs.pub.ro

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

Leave a Reply