Rezolutie privind securitatea IT pentru un an nou in siguranta

an nou securitateSa renunti la fumat, sa faci curatenie in garaj sau sa slabesti 10 kg – sunt cateva decizii pe care le poti lua pentru perioada de sarbatori. Cu mai putin de doua saptamani ramase din acest an, e timpul sa te gandesti la obiectivele pentru 2013. G Data ii sfatuieste pe utilizatorii de Internet sa nu uite de propria securitate IT, deoarece infractorii cibernetici vor continua sa-i vizeze in anul ce urmeaza pentru a le fura datele cardurilor bancare, parolele si alte date personale. O securitate insuficienta ii ajuta pe atacatori si le usureaza munca. G Data face apel catre utilizatori sa-si creeze propriile rezolutii pentru 2013 si ofera 6 sfaturi pentru implementarea cu succes a acestora.

“Vulnerabilitatile programelor si computerele insuficient protejate sunt cai de acces ideale pentru infractori pentru a vana datele personale,” explica Ralf Benzmüller, sef al G Data Security Labs. “Utilizatorii ar trebui sa-si securizeze propriile computere, sa foloseasca solutii de securitate eficiente si sa-si instaleze intotdeauna update-urile programelor instalate. In acest fel, atacatorilor le va fi foarte greu sa obtina date profitabile.”

Sase rezolutii de securitate IT pentru utilizatorii de Internet

Update-uri instalate: Instalati toate Service Pack-urile disponibile, update-urile si patch-urile de securitate pentru sistemele de operare si pentru celelalte programe. Stergeti programele vechi si depasite care nu mai beneficiaza de suport de la furnizor si inlocuiti-le cu altele corespunzatoare.

Utilizati solutii de securitate: O solutie eficienta de securitate ar trebui sa fie parte integranta a echipamentului de baza al fiecarui utilizator de Internet si nu ar trebui sa includa doar protectie antivirus, ci si firewall, filtru anti-spam si protectie in timp real impotriva amenintarilor web. In plus, acestea trebuie sa fie actualizate cu regularitate.

Curatati hard-disk-ul: Utilizatorii ar trebui sa stearga toate datele care nu mai sunt necesare, la fel si fisierele duplicate, de pe hard-disk. Programe utilitare gratuite, de genul AntiTwin, ii ajuta pe utilizatori sa le identifice. De regula, aceste programe pot fi descarcate de pe site-urile revistelor de specialitate.

Schimbati parolele: Utilizatorii ar trebui sa-si schimbe cu regularitate parolele conturilor deschise pe magazine online, retele sociale sau alte portaluri online. O parola sigura trebuie sa contina numere aleatorii, caractere speciale, litere mici si majuscule. Cand alegeti o parola ar trebui sa evitati termeni intalniti in dictionare. In acest fel, spargerea parolelor de catre hackeri devine mai dificila.

Securizati dispozitivele mobile: Tabletele si smartphone-urile ar trebui echipate cu solutii de securitate fiabile, ce protejeaza impotriva programelor malware si impotriva furtului sau pierderii.

Backup  de date: Prin backup se salveaza toate datele personale, gen fotografii de familie sau videoclipuri, in caz de pierdere a datelor datorata unei infectari sau in cazul in care sistemul devine inoperant. In plus, o imagine a sistemului ne ajuta sa ne recuperam intregul hard-disk impreuna cu programele instalate. Suitele de securitate complete includ adesea si un modul de backup.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Rezolutie privind securitatea IT pentru un an nou in siguranta”

 1. cherestea

  Oricum producatorii de antivirusi lasa mereu “portite” in matricea anti-virusului, care pot fiexploatate mai tarziu.

 2. r**obli***

  Asa cum tehnologia avanseaza de la an la an , asa si virusii creati sunt din ce in ce mai buni , iar pentru a fi opriti , ei trebuie sa fie gasiti pentru a creea blocajul, iar antivirusul sa fie updatat in fiecare zi .

 3. anac

  hackerii sunt mult mai inteligenti decat cei care vor sa ii combata , deoarece dupa parerea mea sunt mereu cu un pas inaintea tuturor .

 4. barbulescu

  virusii sunt creati pentru a fi opriti , antivirusii au fost creati pentru a combate virusii , oare cei care fac antivirusii nu fac si virusii ca sa nu-si piarda bussines-ul ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.