Kaspersky Internet Security 2013 a primit calificativul Advanced+ in urma testelor realizate de AV-Comparatives

Kaspersky Internet Security 2013 a fost premiat de AV Comparatives, primind calificativul Advanced+. Aceasta realizare vine dupa cateva luni de testari intensive desfasurate de laboratorul independent, care a verificat performantele mai multor solutii de securitate populare, pentru utilizatorii finali, in gestionarea amenintarilor reale.

In timpul pregatirilor pentru procedurile de testare pentru protectie asigurata in viata reala, expertii AV-Comparatives au acordat o atentie deosebita pentru a imita foarte bine situatiile cu care utilizatorul si solutia de securitate pe care o foloseste se confrunta, in mod obisnuit.

Astfel, expertii care s-au ocupat de testare au accesat link-uri periculoase, au descarcat si au instalat programe daunatoare, incercand sa simuleze situatii care ar putea fi periculoase pentru utilizatorii de internet.

Toate solutiile de protectie instalate au functionat cu setarile lor de baza, pentru ca majoritatea utilizatorilor, in general, nu intervin in operatiunile produsului antivirus. In timpul testarii, produsele au primit toate actualizarile bazei de date necesare. Testarea a avut loc pe o platforma Windows XP Service Pack 3, ce dispunea de cateva versiuni mai vechi ale aplicatiilor populare. Putini utilizatori se grabesc sa instaleze o noua versiune OS sau sa isi actualizeze software-urile instalate, marind riscurile de securitate, deoarece vechile versiuni contin adesea erori care pot fi utilizate pentru a infecta sistemul.

Produsele antivirus au putut sa isi utilizeze arsenalul complet de protectie pentru a neutraliza amenintarea in orice stadiu al atacului: de la momentul la care a fost accesat un link periculos, pe parcursul verificarii unui malware descarcat, sau in timpul lansarii acestuia. S-a considerat ca un produs a picat testul daca un program daunator a patruns in sistem, fara a fi verificat, si a initiat activitati distructive. Daca solutia de securitate a cerut interventia utilizatorului, expertii au aprobat in mod deliberat actiunile periculoase si au evaluat ce s-a intamplat ulterior. Daca un program daunator a infectat sistemul, solutia de securitate folosita a fost penalizata. In plus, testul a evaluat numarul de rezultate fals pozitive. Expertii au vizitat site-uri sigure cunoscute si au descarcat aplicatii legitime. Daca solutia de securitate a blocat accesul la site, nu a permis aplicatiei sa fie instalata sau s-a limitat sa avertizeze utilizatorul cu privire la o amenintare falsa, a primit puncte de penalizare. Produsele care au furnizat multe rezultate pozitive false au primit un punctaj total mai scazut.

De-a lungul celor patru luni de analiza, Kaspersky Internet Security 2013 a avut constant rezultate foarte bune in cadrul testelor Real-World Protection si nu a blocat, practic, niciun program sau website legitim. Drept rezultat, solutia Kaspersky Lab a primit, inca o data, calificativul binemeritat ADVANCED+, din partea expertilor AV-Comparatives.

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

3 responses to “Kaspersky Internet Security 2013 a primit calificativul Advanced+ in urma testelor realizate de AV-Comparatives”

 1. laur

  “Kaspersky Internet Security 2013 a avut constant rezultate foarte bune in cadrul testelor Real-World Protection si nu a blocat, practic, niciun program sau website legitim” ??? A mai vazut cineva 0 in dreptul Kaspersky? ca eu am vazut 1/1(2) = 1,5

 2. kaspersky redcuul

  este imposibil ca kaspersky sa greseasca ei folosesc tehnologia nucleara de la cernoBuul
  in cadrul eultimei campanii de vappcinare impotriva virusilor neuronali kys labb a proddus ca cetatenii mamei rusia sa fie toti imunizati la calculator cu antivirusul nr 1 din lume. bineanteles ca cetatenii au refuzat eiieuu prefera vodkka ice

 3. kaspersky redcuul agramat

  @kaspersky redcuul

  Greu cu gramatica vere …

Leave a Reply