COMODO Internet Security 6 (2013) – Ghid de setari recomandate

V-am anuntat in premiera lansarea COMODO Internet Security 6 (v. 2013), un produs nou in foarte multe privinte, pe care-l vom testa cat de curand.

Pentru inceput va vom da cateva indicatii privind setarile noastre recomandate pentru acest produs, cu scopul de a obtine cea mai buna protectie posibila.

1. Deschideti programul dand click pe iconita din system tray (langa ceas). Apoi apasati butonul “Tasks” din dreapta sus.

comodo 6 setari

2. Navigati la “Advanced Tasks” si dati click pe “Open Advanced Settings”.

comodo 6 setari

3. In noua fereastra, mergeti la “General Settings -> Updates” si alegeti 1 hour(s) la optiunea “Check for database updates every”.

comodo 6 setari

4. In cadrul “General Settings -> Configuration” selectati Comodo – Proactive Security, dati click dreapta pe ea si alegeti “Activate”.

comodo 6 setari proactive

5. In sectiunea “Security Settings -> Antivirus -> Realtime Scan”, alegeti “High” la “Use heuristics scanning”

comodo 6

6. In cadrul “Security Settings -> Defense+ -> HIPS -> Behavior Blocker”, alegeti Restricted la “Auto-sandbox unknown applications as”.

comodo 6 setari

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

19 responses to “COMODO Internet Security 6 (2013) – Ghid de setari recomandate”

 1. ocsi

  1) Foarte frumos! Foarte bine! Dar … ar fi bine sa spui si de ce sa folosim acest program de securitate. Care ar fi avantajele? Care ar fi motivele avand in vedere faptul ca, spre exemplu, antivirusul nu apare in nici unul dintre testele ”oficiale” cunoscute si larg popularizate.
  2) Apoi, majoritatea au deja Windows-ul instalat de ceva timp si nu stiu sigur daca nu cumva au vreo ganganie … deci, … avand in vedere ca tu ai recomandat acest program, in sensul ca e bun daca ai un sistem curat …. etc, etc etc ..
  3) Ar trebui testat mai bine decat as frace-o eu sau altul, simplii ”user-ei”!
  4) De exemplu (precizez pebtru eventualii carcotasi ca e doar un exemnplu), de ce as schimba combinatia Windows Firewall + Avira Free + Sandboxie free cu CIS 6?

 2. Cosa Nostra

  Eu la firewall am mai bifat si CREATE RULES FOR SAFE APPLICATIONS

 3. Catalin

  Virtual Kiosk mi-a blocat calculatorul si a trebuit sa-l opresc fortat.

 4. Cosa Nostra

  Virtual Kiosk e o porcarie…

 5. buga ciprian

  Pentru un utilizator obisnuit este gratis si bun !

 6. Daniel

  Ai putea face si pentru Zone Alarm?

 7. COMODO Internet Security 6 (v. 2013) – Evaluare si test in dinamica (by FaraVirusi.com)

  […] folosit aceste setari in timpul testului, setari pe care vi le recomand si voua. Comodo a evoluat foarte mult in ultima […]

 8. axelluny

  Suita are absolut tot cei trebuie pentru orice situație de instalare.Trebuie doar răbdare și curiozitate ca sa descoperiți toate oportunitățile.O să vă convingeți că are o altă filosofie despre securitate foarte bine centrată pe acesta și nu pe optimizări de windows.cu răbdare o să descoperiți multe facilități pe care nu le bănuiați.Credeți-mă…nu sunt ușor de impresionat,și chiar și eu am fost critic un pic la început.

 9. cobra

  Mi-a scăpat mie sau nu este funcţional (încă) şi pe Windows 8? Ce alţi antiviruşi gratuiţi ar merge pe acest nou sistem de operare în afară de BD şi Avast? Pentru W8 pe 64 biţi chiar nu am văzut niciunul.

 10. Nelu B

  AVG,ZoneAlarm free de ex.Numai Avira mai are probleme

 11. dan

  Dacă la “Behavior Blocker” ,pun “Restricted ” îmi blochează flash player-ul și îngheață Firefox-ul.Merge doar cu opțiunea “Partially Limited”.

 12. unu

  NU reusesc sa instalez comodo 6 pe windows 8 x64. La 99% instalare imi da eroarea 1603. Am curatat complet calculatorul de urmele instalari, am fost si prin registri, prin windows, prin sistem 32 si tot degeaba. NU vrea sa se instaleze si basta. Desi zic ca e compatibil cu windows 8, nu este… Are careva vreo solutie?

  1. dan

   La mine pe w8pro cu licență și cu actualizări la zi merge ffff.bine .Cred că e cea mai bună soluție de securitate la momentul actual.Singura problemă cu flash player-ul la Firefox .

 13. nelu B

  La mine flash playerul in Mozilla functioneaza numai daca configurez ca “active” ,Comodo –
  internet security (nu Proactive security cum a fost indicat mai sus in setari).Alta problema,nu apare internet explorer in metro look.Cand dau click acolo immi apare internet explorer clasic.Intr-un fel chiar e mai bine

 14. alex

  Buna Radu. Tot citesc atatea topuri antivirus si nu reusesc sa inteleg ce antivirus ar trebui sa folosesc. Poti sa imi dai cateva recomandari, nu conteaza free sau cu licenta(mai bine cu licenta). Imi trebuie un antivirus cu o protectie real time foarte buna.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.