Sfarsitul lumii – mai vine ?

Pe FaraVirusi.com luptam zilnic impotriva virusilor care cirulca pe internet si a oricarui tip de amenintare asupra securitatii.
Ei bine, subiectul despre care voi vorbi in randurile urmatoare este tot un “virus” care a circulat pe internet in ultimele zile, poate chiar pana la refuz si intoxicatie.

Daca ati facut o corelatie cu titlul articolului ati ghicit si care este virusul: “21.12.2012 = Sfarsitul lumii !!”

Ziua de 21.12.2012, pe care o petrecem impreuna mai are un pic si se va sfarsi…doar ea, nu si lumea 🙂

sfarsitul lumii

Fie ca sunteti crestini sau musulmani, sau poate ca imbratisati alta religie…sunt convins ca nu pe 21.12.2012 este descris sfarsitul lumii in Biblie, Coran sau alta carte religioasa.

Pentru crestini, sfarsitul lumii este identic cu a doua venire a lui Iisus Hristos, dupa cum o spune si crezul ortodox: “Si iarasi va sa vina cu slava, sa judece viii si mortii,\A caruia imparatie nu va avea sfarsit.”

Daca sunteti de acord cu asta, sa vedem ce spune Biblia despre data si ora acestui eveniment: “Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” Matei 24,36

Deci, orice pretentie a oricarui mayas sau alta persoana, cum ca ar stii data exacta a sfarsitului lumii este FALSA.

Daca va ganditi ca vom sfarsi intr-un al treilea razboi mondial, printr-o bomba nucleara, foamete globala, sau cataclisme, ei bine…nici asta nu este sfarsitul: “Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri.Dar toate acestea sunt începutul durerilor.” Matei 24, 6-8.

Dar cum va fi sfarsitul lumii, daca nu se incadreaza in niciun scenariu promovat de mass-media sau vorba lumii?

Iata ce se va intampla:

 • “Iar ziua Domnului va veni ca un fur, când cerurile vor pieri cu vuiet mare, stihiile, arzând, se vor desface, şi pământul şi lucrurile de pe el se vor mistui.” 2 Petru 3,10
 • “Iată, El vine cu norii şi orice ochi Îl va vedea” Apocalipsa 1,7
 • “Pentru că Însuşi Domnul, întru poruncă, la glasul arhanghelului şi întru trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi cei morţi întru Hristos vor învia întâi, După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, şi aşa pururea vom fi cu Domnul.” 1 Epistola către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel l4, 16, 17.

Nu am de gand sa fac teologie sau sa va plictisesc si de aceea consider ca informatiile de mai sus sunt suficiente pentru a avea o imagine de ansamblu asupra sfarsitului lumii si a ne feri de acesti “virusi” care incearca doar sa atraga sau sa distraga atentia.

Cei doritori, pot afla mai multe citindu-si Biblia 🙂

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

11 responses to “Sfarsitul lumii – mai vine ?”

 1. Clawname

  Sfarsitul o sa ni-l facem noi.
  Pesemne ca o sa fie candva bataie pe resurse,razboaie si altele,dar deocamdata mai e pana acolo.
  Doar Dumnezeu stie cand o sa fie sfarsitul lumii.

 2. tipo

  pffff…nici nu stiu cu ce sa ma imbrac de sfarsitul lumii…cred ca in portocaliu sa se asorteze cu exploziile…

 3. catalin

  In comentariu se spune : Cei doritori, pot afla mai multe citindu-si Biblia.

  Eu spun nu citind Biblia, ci studiind Biblia. Multi o citesc insa oare inteleg ce citesc?
  Este o oarecare diferenta 🙂

  (Faptele 8:30,31) …30 Filip a alergat acolo şi l-a auzit pe etiopian citind cu voce tare din profetul Isaia şi i-a zis: „Înţelegi într-adevăr ce citeşti?“ 31 El a zis: „Cum aş putea, dacă nu mă călăuzeşte cineva?“ Şi l-a implorat pe Filip să urce şi să stea cu el.

 4. Cosa Nostra

  #Radu
  Ma bucur de acest articol.
  Am studiat Teologia ortodoxa, arta fotografica si acum termin o scoala in IT.

  Desigur ca nebunia asta creata vine de la desteptii de americani care nu mai stiu pe ce sa faca bani, inclusiv pe pietre de la noi din Bucegi (gen Bye bye Apocalipse).

  E atat de simplu !
  Bietul maias s/a saturat si el sa mai scrie pana la infinit calendarul si s/a aprit in acest an !
  Asta nu inseamna ca vine sfarsitul !
  Dar…dupa 2 filme si 3 zvonuri adventiste, toata lumea intra in panica…

  Americanii, intoxicati de industria cinematografica, se asteptau sa vina Superman atunci cand turnurile gemene se prabuseau. Sincer nu mi/as dori sa stau in acea tara…ma dezgusta. Mai bine cu saracii mei.
  Cred ca Dumnezeu de aceea ne/a lasat mai saraci. Sa nu ne intoxicam cu indestulare si sa o luam si noi razna…

  Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva.
  Inca o data salut curajul de a posta si asemenea articole.

  O seara frumoasa.

 5. nte

  Salutare tuturor. Interesantul articolul. Si eu m-am gandit zilele trecute la aceeasi chestie ca tine, in momentul cand am dezbatut acest subiect cu un prieten. Mi-am adus aminte vorbele “Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.” Matei 24,36. Iti doresc Sarbatori fericite si Anul Nou sa iti adica numai lucruri pozitive si bucurii.

 6. Nick

  Nu-i nevoie de “ajutorul ” vreunei divinități, noi Oamenii, lucrăm cu spor la venirea acestui “sfârșit al lumii”, de ceva vreme … 🙄

  1. Cosa Nostra

   Ai dreptate

 7. Florinakke

  @Radu,
  De ce ti-o place tie sa combini whisky cu spirt, nu o sa inteleg niciodata!

 8. valentin

  este mai buna ‘ palinca noastra ‘ decit posirca americana asa cum spunea Ilarion Ciobanu intrun film vechi rominesc – pruncul petrolul si ardelenii

Leave a Reply