Adio instalarii de extensii in Google Chrome fara aprobarea utilizatorului

O problema de securitate existenta si in alte browsere, dar si in Google Chrome este instalarea de extensii fara consimtamantul utilizatorului (silent install).
Anumiti producatori de software sau virusi instaleaza extensii in Chrome fara ca utilizatorul sa-si dea seama, si astfel fiind expus la actiunile nedorite pe care le executa acestea in background.

Incepand cu versiunea 25 a browserului, aflata in testare pentru dezvoltatori, acest comportament se va schimba. De fiecare data cand ceva sau cineva isi va baga nasul in Google Chrome instaland ceva fara sa va atentioneze, veti vedea fereastra de mai jos:

chrome 25 dialog

Astfel veti putea sa stergeti sau sa activati, dupa preferinte, extensia nou instalata. Mai mult, orice alta extensie instalata anterior prin acest procedeu neortodox va fi dezactivata automat de Chrome si va atentiona utilizatorul asupra problemei.

Sursa: Blogul oficial Google Chrome

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

4 responses to “Adio instalarii de extensii in Google Chrome fara aprobarea utilizatorului”

 1. Florinakke

  De ce le-o fi luat atat de mult timp sa implimenteze o functie atat de simpla?

 2. axelluny

  Pentru că nu va trece mult și vor ajunge la concluzia că de fapt toate extensiile reprezintă punctul slab al browserului lor perfect.Am văzut de exemplu că cei de la comodo făcuseră o extensie grozavă și anume Privalert care nu mai permitea siturilor să ne urmărească pe unde navigăm și să instaleze cooq-uri.Acum a dispărut aceasta deoarece s-a revoltat atât google cât și facebook. https://scr.hu/screenshooter/0578462/gmpihhh

 3. Dahaka No

  Si cum mai instalezi extensii de pe https://chromeextensions.org/?

  Go to the Chrome Shortcut Properties.

  Select the Shortcut tab and add the following text to the end of the Target box:

  -enable-easy-off-store-extension-install

 4. axelluny

  Am altă variantă de instalat extensii în Chrome.Le descarci cu Firefox,deschizi tabul cu extensii în Chrome și le arunci pe suprafața acestuia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.