Activeaza conexiunea securizata pe Yahoo! Mail

GMail sau Hotmail, dar si alte site-uri care ofera un cont de email au luat securitatea in serios si ofera conexiuni securizate de tip HTTPS. Din pacate, Yahoo! nu a oferit aceasta optiune pana de curand, cand a fost in sfarsit implementata.
Totusi, nu este activata implicit, iar utilizatorul trebuie sa faca acest lucru singur, pentru a fi protejat.

De ce e asa importanta o conexiune securizata cand iti citesti email-ul?

Pentru ca daca nu ai o conexiune securizata, oricine din reteaua ta WiFi iti poate citi mesajele scrise sau primite folosind anumite programele, interceptand mesajele tale in timp ce sunt trimise de Yahoo browserului. Si toate astea pentru ca fara HTTPS, ele sunt trimise ca text necriptat.

Cum activati conexiunea securizata in Yahoo! Mail?

Accesati optiunile, conform pozei de mai jos:

yahoo mail

Navigati in jos la sectiunea “Advanced settings” si bifati “Turn on SSL” – este modalitatea de realizare a conexiunii HTTPS prin “secure socket layer”.

ssl option yahoo mail

Succes!

Administrator FaraVirusi.com
voluntar al Comodo Malware Research Team, expert Malwarebytes Anti-Malware

5 responses to “Activeaza conexiunea securizata pe Yahoo! Mail”

 1. sean

  Salut! Am si eu o problema cu hardul. Are mai multe bad-uri si este identificat de Crystaldisk info ca fiind in stare proasta. Am incercat cu Hirrenboot cd dar nu am rezolvat nimic pt ca unul dintre utiitarele de acolo nu a gasit nimic!? Apoi cu Ultimate cd…Mi-a fost recomandat HDD regenerator dar acesta nu vrea sa-si faca imagine iso pe cd-ul meu… Poate stie cineva cum as putea rezolva. Multumesc anticipat si scuze pt postarea care nu are legatura cu subiectul articolului.

  1. virus2009

   Acel hdd regenerator il gasesti si aici in versiunea 9.8: https://www.hirensbootcd.org/hbcd-v98/ , descarci xboot si il pui pe un stick , pentru a nu strica un cd , bafta.
   https://www.softpedia.com/get/System/Boot-Manager-Disk/XBoot.shtml

 2. cip

  Pe hirens pana in versiunea 10.6 parca, gasesti Hdd regenerator. Daca ai unua din ultimele versiuni de hirens, foloseste ViVard 1.0. oricum, minuni nu fac. Pentru mai multa info, cauta forumul softpedia.

  1. virus2009

   Daca sunt bad-uri fizice pe hdd, minuni fac doar presele/coicanul prin spargere , scapi repede de platan 😉

   Medoda e cea mai sigura in cazul in care doreste cineva sa fie sigur ca nu se vor recupera datele , desi softurile mod grafic ce promit ca nu veti recupera dupa 7/35 pasi acele informatii, minciuna.

   Softurie profesionale sunt si sunt folosite de catre institutiile statului ce se ocupa cu recuperare de informatii si totoadata sunt folosite in medii sterile, nu amaritele d eprograme ce se gasesc in comert , fie free sau plata, ce se lauda , pentru userul de rind ,par ca sterg/recupereaza , totul conteaza in functie de softul folosit stergere/recuperare, sfint si garantat 100% e metoda mentionata mai sus.

 3. cobra

  Legat de consecinţele activării SSL. Am activat şi eu această funcţie şi apare eroarea 15 care mă obligă să mai fac încă o dată autentificarea. Cică cei de la Yahoo estimează rezolvarea punctuală a problemei în câteva minute până la câteva ore. Au trecut cam două săptămâni de-atunci. Între timp, am reinstalat şi SO crezând că poate e vreo eroare datorită acestuia. Vacs! Cum dezactivez această funcţie, cum nu mai apare eroarea.

Leave a Reply